Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.04.2016 08:04 | Správy | Domáce správy

Potenciálna obeť píše o zvrátenostiach kanibala Čurka: Vzrušovalo ho jesť ľudí! Prečo chceli jeho obete zomrieť?

Kniha plná zvráteností! Švajčiar Markus Dubach sa rozhodol napísať knihu o slovenskom kanibalovi Matejovi Čurkovi († 43).

Aj on mal byť byť totiž jeho obeťou! Potvrdila to mailová komunikácie, ktorú odovzdal polícii a stále ňou disponuje. Čurko podľahol zraneniam, ktoré utrpel pri prestrelke s policajtmi, ktorí ho chceli zadržať pri schôdzke so Švajčiarom v Kysaku. Namiesto Švajčiara tam však bol policajný agent.

Hrozivý prípad otriasol Slovenskom v máji v roku 2011. Švajčiar Dubach sa mal s Čurkom († 43) stretnúť v obci Kysak pri Košiciach. Jeho telo kanibal plánoval rozštvrtiť, mäso posypať korením, aby telo nerozniesla zver, a postupne ho skonzumovať. Švajčiar potvrdil, že v tom čase prežíval zlé obdobie, v zamestnaní ho šikanovali a premýšľal nad samovraždou, určite však neplánoval nechať sa zjesť. Dubach podľa vlastných slov na Slovensku nikdy nebol.

 S Čurkom komunikoval elektronicky od 18. apríla do 10. mája 2011, všetko ostatné o ohavnom prípade sa neskôr dozvedel prostredníctvom médií, vrátane Nového Času. „Až potom som vlastne zistil, ako veľmi bol ten chlap nebezpečný. Najhorším momentom bolo pre mňa, keď som videl fotku jeho a tých mŕtvych žien," tvrdí. Informáciu o tom, že sa Švajčiar chystá vydať knihu, priniesol ako prvý denník Korzár.

 

Kanibal na inzerát

Dubach na internete hľadal informácie o samovražedných metódach, keď narazil na článok o kanibalizme. Zaujalo ho to a tak začal prehľadával ďalej, až narazil na fórum s kanibalistickými ponukami. Vytvoril inzerát, v ktorom uviedol, že by sa nechal skonzumovať. „Moja ponuka však bola myslená len ako žart, tak trochu morbídny vtip,“ vraví Dubach. Predpokladal, že nik nebude inzerát brať vážne a chcel ho zmazať. Na druhý deň ho však čakal šok. „Našiel som si správu: Ak môžeš prísť na Slovensko, mám vážny záujem ťa zjesť. Nie je to zábava ani hra,“ povedal. V tom momente spozornel, v komunikácii však neprestal. „Po prečítaní správy som však mal pocit, že to nemôže byť pravda, ale hlúpy žart," povedal pre Nový Čas.

V následnej konverzácii Čurko mužovi opísal, za akých okolností by ho v lese usmrtil. „Mám rád kuraciu aj bravčovú pečeň. Preto chcem ochutnať aj ľudskú,“ stálo v jednej zo správ od kanibala. Šokujúce fotky mužovi, ktorý túžil zomrieť, poslal Čurko emailom s textom: „Toto je moja robota.“ Na záberoch, z ktorých až mrazí, sú časti ženských tiel ako odrezané chodidlo či prsník.

„Prišla a nechala sa zabiť. Dobrovoľne. Netrpela, splnil som jej želanie. Pach ľudského mäsa je zvláštny, ako skazený tuk. Ale mne neprekáža a dokonca ma vzrušuje, lebo to znamená, že mäso je z človeka,“ stálo v jednej z ďalších správ. Dubach však zdôrazňuje, že s ním žiadnu dohodu neuzavrel a ani jeho predchádzajúce obete vraj o jeho kanibalizme určite nevedeli. ,,Myslím, že tá žena mohla mať psychické problémy a mohla chcieť zomrieť, ale určite nechcela byť zjedená,“ tvrdí. Po zhliadnutí fotiek uveril, že Čurko ponuku myslí absolútne vážne. Kontaktoval políciu, ktorá miesto neho na stretnutie s kanibalom poslala 10. mája 2011 policajného agenta.

Pri zásahu Čurka postrelili, ťažkým zraneniam v nemocnici o 2 dni podľahol. V jeho počítači policajti našli komunikáciu s Luciou Uchnárovou zo Sniny († 20), s ktorou si dohadoval detaily jej smrti. V lese pri Kysaku našli okrem jej tela aj pozostatky Eleny Gudjákovej († 30) z Oravského Veselého. Ich telá polícia našla po tom, ako sa jej v Čurkovom počítači podarilo rozlúštiť údaje s GPS súradnicami lokality. Pri hrobe polícia našla aj pník so sviečkou, čo pripomínalo oltár a aj skoby, laná a čakan. Pri domovej prehliadke objavili náboje, zbrane i koreniny, vo vaku, ktorý mal pri sebe, našli tabletky na omámenie, vrecia a nože.

Koľko bolo obetí?

Obetí mohlo byť viac, lístok na vlak do Kysaku mal už kúpený aj Jan († 22) z Pardubíc. Keď sa však dozvedel o Čurkovej smrti, spáchal samovraždu. Talianske médiá v tom čase taktiež priniesli informáciu o dokumente Interpolu, kde sa v súvislosti s Čurkom spomína aj meno istej zavraždenej Talianky († 28). Dubach je presvedčený, že kanibal z Kysaku nezabil dve, ale tri ženy. „Povedal mi, že mala 25 rokov a on ju stretol v roku 2009. Lucia Uchnárová však mala 20 a Elena Gudjáková 30 rokov. Obe ženy boli zabité v roku 2010. Kto je teda tá tretia obeť?“ pýta sa.

Podľa polície sú však obete len dve. Čurko však už s obvineniami nemohol byť konfrontovaný a za beštiálne vraždy nebude pykať. ,,Znaleckým skúmaním z odboru súdneho lekárstva bolo jednoznačne preukázané, že tieto dve ženy boli zavraždené, pričom vykonané vyšetrovanie preukázalo, že páchateľom bol Matej Č.,“ povedala po skončení vyšetrovania hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová. Kanibalizmus mu však nedokázali. Šokujúca kniha Dubacha by mala uzrieť svetlo sveta už na jar budúceho roka. „Chcel by som prísť na Slovensko a všetky tie miesta si pozrieť a stretnúť sa s policajtom, ktorého pri akcii postrelili," dodal.

Kanibalove obete

Elena Gudjáková († 30)

- Bola obeťou sexuálneho násilia

- Nemala chuť ďalej žiť

- V komunikácii jej Čurko navrhol: „Neboj, ja ti pomôžem. Zober si plavky a utopím ťa.“ Podľa polície naposledy na internete zisťovala polohu Kysaku 

Otvoriť galériu

Lucia Uchnárová († 20)

- Trpela depresiami

- Skončila i na psychiatrii

- Sľúbil jej, že ju omámi, uškrtí, bodne do srdca a zakope 

Otvoriť galériu

Jan († 22)

- Mladík z Pardubíc mal už kúpený lístok do Kysaku

- Keď sa dozvedel o Čurkovej smrti, spáchal samovraždu

 Markus Dubach:

Otvoriť galériu
Markus Dubach
Zdroj: amd

- švajčiarsky štátny zamestnanec

-  pre problémy v práci zvažoval samovraždu

-  k Čurkovi sa dostal prostredníctvom inzerátu na fóre pre kanibalov

- stretnutie a následné usmrtenie malo prebehnúť v lesoch v Kysaku

- po komunikácii s Čurkom všetko nahlásil polícii, ktorá na miesto poslala agenta

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: red, Martin Hanzel

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto)
Krajina v strachu: Zaznamenali nebezpečný VÍRUS! Spôsobuje krvácanie z očí aj uší
Pre speváka to bol zážitok na celý život.
Miro Jaroš sa ako 46-ročný dočkal promócií: Som na seba hrdý! Čo vyštudoval?
(ilustračné foto)
Obrovský podvod! Polícia zhabala falošné bankovky v hodnote 50 miliónov eur
ilustračné foto
Dodáva KĽDR balistické strely Rusku?! Situácia je vážna, Ukrajina musí konať
Babišoví sú spolu od roku 1992.
Foto
Monika Babišová už za manželom nesmúti: Po rozchode sa pochválila NOVÝM JA!
The New York City Pride Parade celebrating all lifestyle choices. Flags at the parade. The parade route was lined with tens-of thousands of spectators supporting the event.
Veľká vec u našich susedov: Ústavný súd rozhodol! Týka sa to zmeny pohlavia
HC Slovan chce prebrať slovenský gigant: Začne nová éra belasých?
hacker in hoodie typing code in program using laptop in dark studio
Smrť za internetové príspevky! Súdy odsúdili muža: Strašné, čo sa v krajine deje
Ivan Korčok, Peter Pellegrini, Andrej Danko, Štefan Harabin.
Prezidentskí kandidáti zverejnili výdavky na kampaň: Kto minul najviac a kto naopak ani cent?!
Vznik ministerstva športu Keketi obhajuje.
Keketi zhodnotil fungovanie ministerstva športu: Tieto aktivity považuje za najdôležitejšie
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajina a Rusko na seba ukazujú prstom: Kto používa vo vojne chemické zbrane?!
Na snímke poľský prezident Andrzej Duda
Poľskou vládou otriasol škandál: Našlo sa podozrivé zariadenie! Aké malo funkcie?