Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
03.04.2016 09:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Hviezdy prvého slovenského nekonečného seriálu Medzi nami: Kam sa podeli?

Pred jedenástimi rokmi začala Markíza v bývalom sklade zemiakov nakrúcať prvý slovenský takzvaný nekonečný seriál.

Volal sa Medzi nami, trpel všetkými chorobami projektu raziaceho si nevyšliapanú cestičku a keďže si dnes naň takmer nik nepamätá, je zaujímavé pozrieť sa prostredníctvom tejto archívnej fotografie na hercov, ktorí v danom období zrazu z divadiel čí školských lavíc vyskočili na televízne obrazovky. Niektorí sa aj vďaka nemu odrazili k veľkej kariére, tváre iných nám dnes nič nehovoria.

Otvoriť galériu

Marek Vašut (55)

Česká hviezda seriálu nemôže uškodiť, povedali si tvorcovia, a tak obsadili Marka Vašuta. Asi netreba dodávať, že herec patril pred aj po tomto seriáli k najobsadzovanejším vo svojej krajine.

Zdena Studenková (61)

Bolo nepredstaviteľné, aby v tých časoch obišli Zdenu Studenkovú, ktorá je prakticky celé roky súčasťou slovenskej seriálovej produkcie.

Marcel Kovačič (26)

 

Po tomto chlapcovi, vtedajšom študentovi konzervatória, sa zľahla zem a jeho jediným zápisom od Medzi nami zostáva nepodarená slovenská komédia Mŕtvola musí zomrieť z roku 2011.

Jakub Gogál (30)

Nevytratil sa, no ani nespravil veľkú kariéru. Syn Iva Gogála, Jakub, sa posledných 10 rokov objavuje v menších úlohách v seriáloch i filmoch.

Filip Šebšajevič (27)

Ani tento študent konzervatória sa nepresadil, jeho meno sa objavuje len v spojitosti s menšími českými divadelnými scénami.

Michaela Szöcsová (27)

Pamätáte si ju? Z tohto projektu zrejme nie, oveľa viditeľnejšia totiž bola táto herečka Radošinského naivného divadla o pár rokov neskôr ako Lajosova dcéra v sitcome Kutyil s.r.o.

Michaela Merklová (32)

A toto je ďalšia tvár, ktorá dnes nikomu nič nepovie. Objavila sa síce v seriáloch Rodinné prípady či Aféry, no živí sa skôr ako speváčka. S kapelou Happy Sound vystupuje vo Švajčiarsku či Nemecku.

Ivo Gogál (57)

Tohto pána, samozrejme, poznáte a hoci kvôli zdraviu viditeľne spomalil, príležitostne si zahrá v rôznych projektoch a živí ho najmä dabing.

Ján Dobrík (31)

Ťažko uveriť, ale áno, je to on, hviezda z Divokých koní - jedenásť rokov dozadu dokonale zamaskovaný bujným vlasovým porastom.

Zuzana Marošová (34)

Túto dámu vám predstavovať netreba, hoci slovenská verejnosť si ju už dávno nespája s herectvom iba s Karolom Mellom, mužom obvineným z niekoľkých vrážd. Škoda jej, v časoch nakrúcania Medzi nami bola jednou z najvyhľadávanejších mladých herečiek u nás.

René Štúr (41)

Herec Radošinského naivného divadla musel pomerne dlho čakať, kým sa presadil na obrazovkách. Najprv robil po boku Sväťa Malachovského skeč šou Ooops! a potom obaja rozosmievali divákov Paneláku.

Lívia Bielovič (33)

Medzi nami točila ešte pod dievčenským menom Sabolová, no ani priezvisko Bielovič našincovi dnes veľa nepovie - aj keď herečka sa nepravidelne objavuje v rôznych projektoch a dabuje. Vidieť ste ju mohli v seriáli Pod povrchom.

Oľga Solárová (60)

Staršia generácia si túto pôvodne martinskú herečku pamätá z množstva televíznych filmov či rozprávok, no aj súčasný divák určite vie, o koho ide. Veď postupne si zahrala v Ordinácii v ružovej záhrade, Búrlivom víne aj Tajných životoch.

Ladislav Konrád (63)

Aj L. Konrád toho má za sebou veľa či už pred alebo po tomto projekte. Za všetky môžeme spomenúť Susedov a Kolonádu, no jeho chlebíček je najmä dabing.

Juraj Rašla (46)

Jedného z hlavných hrdinov v príbehu o siedmych sirotách, ktoré sa prebíjajú životom stvárnil J. Rašla - primyslite si šediny a máte jeho terajšiu podobu.

Lenka Barilíková (45)

Po tomto projekte sa televízne výrazne odmlčala a venovala sa najmä Radošinskému naivnému divadlu a učeniu na VŠMU. Vo výraznejšej postave ste ju mohli vidieť až od roku 2014 v Paneláku.

Zuzana Kanócz (36)

V tomto čase už mala za sebou úspešnú českú komédiu Román pro ženy, takže na pľace patrila k hviezdam. Jej terajší partner Juraj Loj musel ešte dlho čakať, kým sa na ňu dotiahol.

Zuzana Skopálová (50)

Jej filmografia bola bohatá najmä pred rokom 89 a v menších či väčších seriálových úlohách ju môžete vidieť dodnes. Paradoxne sa o nej však najviac popísalo v poslednej dobe kvôli rodinným problémom s manželom Štefanom Kožkom.

Braňo Mišík (43)

Hoci v seriál ZOO má pár štekov, tento pán už dávno opustil herectvo a zaradil sa medzi našich najvyťaženejších seriálových režisérov. Na svojom konte má Búrlivé víno, Divoké kone aj spomínanú ZOO.

Marek Majeský (43) a Ján Koleník (36)

A máme tu aj dva bonusy, ktoré sa síce na hlavnú fotku nezmestili, ale inak boli plnohodnotnou súčasťou seriálu. Prvý je samotný pán farár z Hornej Dolnej, Marek „Vlasatý“ Majeský a druhým Ján Koleník, najväčší slovenský sexsymbol posledných rokov, ktorého vtedy ešte nik nepoznal.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Peter Derňár

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Britský kráľ Karol III.
Foto
Kráľov PRVÝ oficiálny portrét uzrel svetlo sveta: Wau! Čo si o ňom myslíte?
Jedna z leteckých bômb zasiahla 15-poschodový bytový dom v Charkove.
Okamihy hrôzy v centre Charkova: Na mesto dopadli bomby, počet zranených narastá
Obrovský požiar pri Bratislave.
Aktualizované
Pri Bratislave vypukol OBROVSKÝ požiar: Hustý dym je vidieť na kilometre!
Autobus vezúci farmárov sa zrazil s osobným autom.
Foto
Tragická nehoda! Autobus na Floride sa zrazil s autom: FOTO naháňa hrôzu
Foto
Rusnák o Slafkovského formácii: Som z nich sklamaný, už by mali začať bodovať!
Český premiér Petr Fiala.
Prečo Česi nepodporili migračný pakt? Premiér Fiala vysvetľuje: Podľa neho nie sú jediní
Foto
Dôchodca chce zatočiť s výmoľmi: Fantastický nápad! Myslíte, že by sa to uchytilo aj u nás?
Predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Mike Johnson (v strede) na súdnom pojednávaní s Donaldom Trumpom (vľavo).
Mike Johnson pení: Americký súdny systém slúži ako zbraň proti Trumpovi! Ostrá kritika
Parlament bude mať v stredu ceremóniu so 150 zvolenými poslancami.
Poslanci NR SR preberali zákon o ochrane prírody: Ďalej ich čakajú zmeny v RTVS
Roman Polanski.
Foto
Súd oslobodil režiséra Polanského: Mal znásilniť známu herečku a... Otrasné, čoho sa mal dopustiť!
Richard sa dostal z nevyliečiteľnej rakoviny mozgu vďaka vlastne liečbe imunoterapiou.
Foto
Richardovi diagnostikovali smrteľnú rakovinu: Po roku je úplne fit! Vyliečil sa vlastnou metódou?
Alice Munroová získala Nobelovu cenu za literatúru v roku 2013.
Foto
Zomrela nositeľka Nobelovej ceny Alice Munroová († 65): To, ako ju volali, hovorí za všetko