Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.03.2016 12:00 | Správy | Domáce správy

Procházka aj Bugár uštedrili ranu svojim voličom: Kto z nich zradí viac!?

Tak toto čakal málokto! Predseda SNS Andrej Danko jedným vyhlásením zrušil črtajúcu sa širokú pravicovú koalíciu. A reakcie na seba nedali dlho čakať.

Šéf Mosta-Hídu Béla Bugár (57) už potvrdil, že od svojho predsedníctva dostal mandát na rokovania so Smerom. Podobne sa k celej situácii postavil aj predseda Siete Radoslav Procházka (43). V nedeľu večer sa už Bugár aj Procházka stretli s Ficom na Úrade vlády. Kto z tejto dvojice zradil voličov viac?


Ak voľby vniesli na slovenskú politickú scénu vietor, tak dnes je z toho poriadny hurikán. Odštartoval ho predseda SNS Andrej Danko (41), ktorý ešte cez víkend vyhlásil, že má veľký problém s neštandardnými stranami, pod ktorými mal na mysli najmä hnutie OĽaNO Igora Matoviča (42) a hnutie Sme rodina Borisa Kollára (50).

Otvoriť galériu

Na to okamžite reagovala strana Most-Híd, ktorá doslova pár hodín po tomto vyhlásení prehodnotila svoje stanovisko nejsť rokovať o zostavení vlády s Robertom Ficom. „Psou povinnosťou každého zodpovedného politika je, aby zabránil predčasným voľbám,“ povedal v nedeľnej diskusii na Markíze Bugár. Zároveň pripomenul, že majú podmienky, z ktorých neustúpia, a až na rokovaniach zistia, či sa dá alebo nedá vytvoriť spoločná vláda.

Otvoriť galériu

Otvoriť galériu

 

S Ficom pôjde aj Sieť

Po mimoriadnom predsedníctve strany Sieť je jasné, že svoj postoj k rokovaniam s Ficom menia aj procházkovci. „Predsedníctvo Siete sa uznieslo, že pozvánku na oficiálne stretnutie zo strany Smeru, Mosta - Hídu alebo SNS prijme,“ vyhlásil na brífingu podpredseda Siete Andrej Hrnčiar. Tá prišla takmer okamžite, Procházka aj Bugár majú prvé kolo rokovaní už aj za sebou. Na zasadnutí najvyššieho orgánu Siete však chýbali dve dôležité postavy - Miroslav Beblavý a Katarína Macháčková.

Otvoriť galériu

Hrnčiar zároveň dodal, že predseda Siete Radoslav Procházka dostal mandát na rokovanie o zostavení vlády a o podmienkach Siete, ktoré boli doplnené o ďalšie dve. Konkrétne je to účasť opozície na kontrole moci predovšetkým v zdravotníctve a doplnenie prokurátorského a vyšetrovacieho tímu dozorujúceho Gorilu s cieľom jej urýchleného vyšetrenia. Politológ Ján Baránek si myslí, že ak nechce Sieť spáchať politickú samovraždu, do koalície bude musieť ísť. „Je pravdepodobné, že v prípadných predčasných voľbách by sa už Sieť ani nedostala do parlamentu,“ vysvetlil situáciu Baránek.

Otvoriť galériu

Sulík sa nevzdáva

Predseda SaS Richard Sulík (48) to napriek súčasnej situácii nevzdáva. Aj v nedeľnej diskusii sa snažil prehovárať SNS, Most-Híd a Sieť, aby svoje kroky ešte zvážili. „Bugár povedal, že idú rokovať, a nie, že sú dohodnutí,“ uviedol. Líder Mosta-Hídu na to reagoval slovami, že kompromis zatiaľ všetci očakávali od nich a teraz je čas, aby kompromisy robili aj iní. Sulík však tvrdí, že 81 percent voličov Mosta-Hídu nechce vládu so Smerom a to isté platí takmer o 90 percentách voličov SaS, čo znamená, že kompromis robiť nebudú.

Najkritickejší postoj k celej situácii zaujal líder OĽaNO Igor Matovič, ktorý celú situáciu označil za vykrúcanie sa hadov v priamom prenose. „Nedeľné stretnutie na Úrade vlády bolo priamo s Robertom Ficom, všetko bolo dohodnuté už minulú nedeľu,“ povedal Matovič s tým, že Kaliňák to podľa neho len zobral na seba. Už skôr na svojom facebooku označil rozhodnutie strany Most-Híd za „podvod na voličoch“.

 

 

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Peter Kapitán, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Elle sa živí ako morská víla.
Foto
Kráľovský plat sexi morskej víly: Za jej služby sú ochotní zaplatiť astronomické sumy
Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!