Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.08.2011 12:00 | Tip od Vás | Slovensko

Čitatelia o hromadných výpovediach lekárov: Chce to poriadnu revolúciu!

Nenechali vás chladnými! Odvážny plán slovenských lekárov, podať hromadné výpovede, našiel u väčšiny diskutujúcich čitateľov pochopenie.

Prídeme o takmer 4-tisíc lekárov? Presne toľko zdvihlo palec za nekompromisné riešenie s cieľom hájiť svoje záujmy. Medzi tie patria predovšetkým dodržiavanie Zákonníka práce a personálnych normatívov v nemocniciach, dofinancovanie systému, lepšie mzdové ohodnotenie a zastavenie transformácie štátnych nemocníc na akciové spoločnosti.

"Mylím si, že pán minister Uhliarik nedomyslel do konca transformáciu nemocníc na a. s. A vôbec, zdravotníctvo a školstvo u nás je v dezolátnom stave, preto podporujem hromadnú výpoveď lekárov," napísala nám naša čitateľka.

Búriaci sa lekári našli oporu aj v revolučne naladenej čitateľke dusi. "Určite to nie je správne riešenie, ale chápem, že im dochádza trpezlivosť. Musia urobiť radikálny krok, teda poriadnu revolúciu, aby sa kompetentní rozhýbali a konečne urobili niečo pre tento národ poriadne!" myslí si diskutujúca čitateľka.

Podmienky štrajkujúcich lekárov, ktorými podmieňujú nepodanie hromadných výpovedí, sa pozdávajú aj ich ďalším sympatizantom. "Minister Uhliarik, prestaňte už hazardovať so svojimi nápadmi," obracia sa priamo na šéfa zdravotníkov čitateľ Bobó.

"Tak ako trhová ekonomika nie je spasiteľ, ani nemocnice ako akciovky nie sú spasiteľmi zdravotníctva. Súhlasím s výpoveďami lekárov. Držím im palce, keď to dokázali v Česku, dúfam, že aj u nás," dodal.

"Keby neštrajkovali v Čechách, našich lekárov by to ani nenapadlo," oponuje diskutujúca pod nickom cechova a pokračuje. "Veď na tom nie sú až tak zle. Stačí si pozrieť vozový park pri nemocnici. A my ostatní kedy budeme štrajkovať? Tiež mám vysokú školu a vyskakovat nemožem."

Proti nápadu takmer 4-tisícok lekárov na čele s Marianom Kollárom, predsedom Lekárskeho odborového združenia (LOZ), sa vyjadrilo aj pár ďalších diskutujúcich čitateľov.

"Lekárom ide len a len o peniaze. Proti privatizácii nemocníc sa stavajú preto, lebo privátny sektor by nemohli takto chrapúnsky vyciciavať a vydierať," nedáva si servítku pred ústa čitateľ. "Oháňaju sa tým, že na západe zarábajú viac, ale tam zarábaju viac nielen lekári," dodáva a čitateľ s nickom meno ho dopĺňa.

"Len to by chcelo dokonale ovládať cudzí jazyk, keďže jazykové nedorozumenie môže stáť pacienta život. Kto zdvihne platy robotníkom a roľníkom, ktorí vytvárajú najväčšie materiálne hodnoty? Najprv treba začať týmito ľuďmi a až potom pokračovať ostatnými," uzatvára náš čitateľ.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilaria Salis
Prípad, ktorý otriasol Talianskom: Antifašistku držali dlhé mesiace v domácom väzení, zachránili ju až eurovoľby
Vedúci predstavitelia krajín skupiny G7 na summite v Taliansku počas piatkových rokovaní.
Olympijské hry v Paríži sú za rohom: Lídri krajín G7 vyzývajú na dočasné zastavenie konfliktov
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj je pripravený rokovať o mieri: Koniec vojny na obzore? Takýto je plán
Foto
Obrovská tragédia: Futbalový reprezentant († 26) zomrel počas dovolenky!
Novozvolený prezident SR Peter Pellegrini.
Pellegriniho inauguráciu pozorne sledovali aj zahraničné média: Aha, čo napísali o novom prezidentovi
Kolóna izraelských vojenských vozidiel opúšťa Pásmo Gaz v stredu 12. júna 2024.
Výbuch neďaleko mesta Rafah: Izrael hlási jednu z najväčších strát pre armádu
ilustračné foto
Aktualizované
Hrôza pri Žiline: Neďaleko škôlky našli telíčko novorodenca
Foto
Mladej mame diagnostikovali RAKOVINU, teraz varuje: TÚTO vec z kúpeľne vyhoďte!
Foto
Maďarský futbal? Briti vysmiali Orbána: Popiera aj vlastné dogmy!
Francúzsky prezident Emmanuel Macron.
Francúzi opäť v uliciach, neodradilo ich ani sychravé počasie: Neuveriteľné, koľko ľudí demonštrovalo
Odborníčka si posvietila na to, o čom sa členovia kráľovskej rodiny rozprávali počas osláv.
Foto
Odborníčka ODČÍTALA z pier Kate, detí i Karola: HÁDKA na balkóne a priznanie kráľa!
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Erdogan podozrieva Bidena z vypočítavej volebnej taktiky: Toto má ukázať, či sú jeho zámery úprimné