Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.02.2013 12:00 | Tip od Vás | Vaše horúce tipy
Video

Ďalší diplomatický škandál: Slovák sa dovolal rakúskemu prezidentovi Fischerovi!

Neznámy Slovák vydávajúci sa za falošného Gašparoviča núkal rakúskej hlave štátu azyl v Limbachu.

Hľadáme autora telefonátu! Viete o ňom viac? Ozvite sa nám! Volajte na 0918 620 001 alebo píšte na tip@novycas.sk!Okopíroval tak myšlienku moderátora Andreja Wallnera s českým prezidentom Klausom a v Gašparovičovom mene volal ešte minulý piatok do prezidentského paláca vo Viedni. Po chvíľke čakania na linke kancelária Heinza Fischera prepojila slovenskému „vtipkárovi“ samotného prezidenta. Slovenské ministerstvo zahraničných vecí tvrdí, že nemá oficiálnu informáciu o ďalšom telefonáte, preto ani nevie, ako by telefonát medzinárodne riešili.

Otvoriť galériu
Za jeden týždeň sa podarilo Slovensku vystreliť si z najvyššieho ústavného činiteľa susednej krajiny hneď dvakrát. Potom, čo unikla nahrávka Rádia Expres, ktorému sa podarilo s ľahkosťou prejsť zábrany prezidentskej kancelárie českého prezidenta Václava Klausa, zopakoval tento „nápad“ neznámy Slovák Michael. Aj on sa snažil „otestovať“, či sa dovolá prezidentovi susedného Rakúska, a či ho nezastavia pracovníci prezidentskej kancelárie.

Prezidenta prepojili

V piatok ho bez problémov zamestnanci z úradu prezidenta prepojili s Fischerom. Michael mu ponúkol azyl v Limbachu, a keď ho Fischer hneď prekukol a začal sa smiať, neznámy Slovák mu povedal, že je moderátor zo Slovenska. Nahrávku, ktorú má denník Nový Čas k dispozícii, potvrdila Novému Času hovorkyňa prezidenta Astrid Salmhofer. „Rakúsku hlavu štátu to veľmi pobavilo. Nepravého slovenského prezidenta hneď odhalil a veľmi sa na tom smial,“ povedala Salmhofer.

Telefonát nijako neriešili, nebudú ani sprísňovať bezpečnostné opatrenia. „Prezident Fischer bol možno ostražitý, pretože v Rakúsku máme rádio, ktoré si takto robí ,srandu z množstva ľudí, tak si dával pozor,“ dodala. Aj keď už ide o druhé vystrelenie si z prezidenta susedného štátu, náš rezort diplomacie nemieni podniknúť kroky, aby sa podobný diplomatický škandál v mene Gašparoviča neopakoval.

Nekomentujeme!

„Nemáme oficiálnu informáciu od rakúskej strany a preto nemáme na čo reagovať. Tento štýl ,humoru nepovažujeme ani za vtipný, ani za vhodný,“ povedal hovorca Boris Gandel. Kancelária prezidenta je bezbranná. „Nemôžeme reagovať na každého náhodne volajúceho, ktorý sa vydáva za prezidenta. Súdny človek môže posúdiť, čo je vtipné a čo nie. Ak niekomu chýba úcta k sebe samému, tak je zrejmé, že nebude mať úctu ani voči prezidentovi,“ povedal hovorca prezidenta Marek Trubač. 

Telefonát Wallnera s Václavom Klausom

Prezidentovi susedného štátu sme už raz volali. Minulý týždeň unikla nahrávka, kde moderátor Andrej Wallner dostal na telefón českého dosluhujúceho prezidenta Václava Klausa. Wallner volal v mene Ivana Gašparoviča, aby ponúkol Klausovi azyl v jeho vile v Limbachu. Klausa vtip rozhneval.

Otvoriť galériu

Aj keď sa Rádio Expres napokon rozhodlo nahrávku nezverejniť, unikla na internet. Nápad vznikol po tom, čo prezident Klaus vyhlásil, že v prípade, ak by prezidentské voľby vyhral knieža Schwarzenberg, uvažoval by o emigrácii.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Julian Assange.
Odhalil tajomstvá USA, teraz kvôli tomu trpí: Čo je s väzneným Assangeom? Vážne obavy
Aké je vaše ideálne povolanie podľa znamenia zverokruhu?
Máte problém nájsť si prácu, ktorá vás baví? TOTO je ideálna robota pre vás podľa vášho znamenia!
Sad businessman sitting head in hands on the bed in the dark bedroom with low light environment, dramatic concept, vintage tone color
Chlapi, ak vám TOTO chýba, môžete mať vážny problém: Radšej konajte, dá sa to zvrátiť
Lawn crystals water green
Slovensko zasiahnú mrazy! V týchto krajoch to bude na teplú bundu
Za Daniela Volopicha sa vydala v roku 2007.
Foto
FOTO Verešovej s bývalou láskou: Na široký úsmev zabudnite! Aha, ako sexica reagovala
Pede Bay Lagoon on the south-west coast of Maré Island with beautiful natural rocky turquoise lagoon and coral reef under sunny blue summer sky. Pede Bay Bay - Tadine Bay, Mare Island, Loyalty Islands, New Caledonia, Pacific Ocean Islands.
Cestovanie do týchto krajín si rozmyslite: Hrozí nebezpečenstvo! Rušia sa lety
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenského návšteva zahalená rúškom tajomstva: Kde sa chystá a čo tam plánuje robiť?!
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Poslanci schválili dôležitú novelu: Ide o zdravie pri práci
Igor Matovič 2,18 %
Matovičov človek pomohol bankám: Za odmenu mu bankári ponúkajú lukratívny job
Sergej Šojgu, Andrej Belousou.
Prvé slová Belousova, ktorý má nahradiť Šojgu: Rusko by malo urobiť VŠETKO pre víťazstvo! Desivé plány
Srdcervúci príbeh Tracy, ktorá trpí smrteľnou diagnózou, a tak sa rozhodla podstúpiť eutanáziu.
Foto
Tracy onedlho podstúpi eutanáziu: Zdrvujúce slová ťažko chorej ženy! Jej posledný ODKAZ a srdcervúci príbeh
Na snímke nezaradený poslanec NR SR Richard Raši.
Raši: Od Česka chceme odkopírovať všetky dobré riešenia