Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.01.2014 11:30 | Tip od Vás | Slovensko

Útulky plné vianočných darčekov: Brooklyna používali ako návnadu, Tofyho priviazali o kontajner!

Zbavili sa ich bezcitní ľudia! Po sviatkoch všetky útulky zvierat praskajú vo švíkoch.

Prvých 20 majiteľov, ktorí si osvoja opustené psíky z útulkov na Slovensku, získa od Nového Času a Veterinárnej kliniky Bratislava-Rača Zverland stredné balenie prémiových granúl podľa preferencií adoptovaného chlpáča. Pošlite svoje foto so psíkom, vašou adresou a kontaktom na útulok na tip@novycas.sk.

Krutých majiteľov neobmäkčili ani smutné a zúfalé očká psíkov či mačičiek. Mnoho domácich miláčikov skončilo po sviatkoch vyhodených na ulici. Nebyť dobrých ľudí, ktorí sa ich ujali, už dávno by uhynuli od hladu. Útulky sú však preplnené a situácia je naozaj vážna.

Sloboda zvierat v Bratislave hlási najkritickejšiu situáciu za 20 rokov. Problémy však majú aj v iných mestách, v Košiciach či Budči. Keď chcete prítulným zvieratkám poskytnúť nový domov, ozvite sa a dostanete zadarmo granuly!

Bratislava: Ľudia cez sviatky vyhodili 70 psíkov

Sloboda zvierat v hlavnom meste má veľké problémy s kapacitou. Vinou bezohľadných ľudí skončilo cez sviatky bez domova až 70 psov a jedna mačka. Doteraz čaká v kotercoch 300 opustených psíkov, ktorí denne spotrebujú až 150 kíl krmiva.

 

„Toľko psíkov sme v tomto období ešte nemali. Neustále pribúdajú a už ich pomaly nemáme kam dávať,povedala predsedníčka Slobody zvierat Pavla Dugovičová. Podľa nej majú ľudia o zvieratká z útulku stále menší záujem. Prežívať sa im darí len vďaka tomu, že mnoho psíkov putuje na adopciu do Rakúska.

Psík Exon miluje deti

Hravého Exona našli pracovníci Slobody zvierat 5. januára v Ružinove. Podľa názvu ulice Exnárova, po ktorej splašene pobehoval, dostal aj netradičné meno. Kríženec maltezáka a vestíka sa teší na nový domov. Veľmi rád sa hrá s deťmi a vďaka menšiemu vzrastu je vhodný aj do bytu.

Mačka Jura (8 mesiacov)

Mačičku začiatkom januára odchytili príslušníci diaľničnej polície v Borskom sv. Mikuláši. Museli dokonca vyliezť na strom a zložiť ju z neho.

Košice: Každý deň pribudne 10 psov

Situácia je mimoriadne vážna aj na východe Slovenska, v košickej Únii vzájomnej pomoci ľudí a psov. Do útulku pribudne každý deň množstvo domácich miláčikov a zamestnanci si už s nimi nevedia poradiť. Najväčší nárast zaznamenali na prelome rokov.

„Psíkov vystrašili delobuchy, no aj teraz nám denne hlásia 7 až 10 psov z Košíc a okolia. Košický útulok je preplnený, je v ňom 180 havkáčov a ďalších 50 majú doma dobrovoľníci,“ priznala šéfka útulku Romana Šerfelová.

Brooklyna používali ako návnadu

Psíčka Brooklyna našli pracovníci, ako sa potuluje po štvorprúdovke v Košiciach. Počas života si toho veľa vytrpel. Do útulku prišiel v zlom stave, bol vychudnutý a zrejme ho používali na psích záprahoch ako návnadu. Mal staré jazvy na labkách, ale aj na tele. Teraz je už veselý, priateľský a bezproblémový. Najviac by sa hodil do domu, kde sa môže vybehať a zároveň aj schúliť sa v teple.

Budča (okr. Zvolen): Útulok máme beznádejne plný

V útulku Pes v núdzi v Budči (okr. Zvolen) poskytujú na adopciu 30 psíkov. „Naša kapacita je preplnená a veľmi by nám pomohlo, keby si ľudia psíkov adoptovali,“ povedala Dominika (28) z Občianskeho združenia Pes v núdzi. Najviac psíkov im pribudlo po Silvestri, no vďaka čipom sa ich podarilo vrátiť majiteľom. Podľa odborníkov však počet vyhodených psíkov trošku poklesol, lebo deti dostávajú pod stromček telefóny či tablety.

Macka a Packa vyhodili na poli

V Budči čakajú na milujúcich majiteľov šteniatka Macko a Packo (2 mesiace). Ide o krížencov newfoundlanda, ktoré našli 20. decembra vyhodených na poli za Sliačom. Vhodné sú najmä do rodinného domu, pretože z nich vyrastú veľkí strážcovia. Do nového domova môžu ísť aj samostatne.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Volič hlasuje v predčasných voľbách v španielskom autonómnom spoločenstve Katalánsko 12. mája 2024 v Barcelone.
Voľby v najbohatšom regióne Španielska vyhrala táto strana: Nebude to však mať jednoduché
Ruský prezident Vladimir Putin.
Aktualizované
Rázne rozhodnutie prezidenta Putina: Šojgu končí na poste ministra obrany! Poznáme dôvod aj nástupcu
Na snímke víťazka prezidentských volieb Gordana Siljanovská-Davkovová.
Sotva nastúpila do prezidentského úradu, už si pohnevala susednú krajinu: Uff, toto zrejme nemala robiť
Hasiči hasia požiar po útoku ruskej armády na mesto Charkov na východe Ukrajiny v sobotu 4. mája 2024.
Charkov je pod neustálou paľbou rakiet: Slová gubernátora naháňajú hrôzu
(ilustračné foto)
Tragická dopravná nehoda na Záhorí: O život prišla len 36-ročná žena
Very hungry lady holding spoon into mouth, dream of tasty meal wear striped pullover isolated white background
Chcete žiť dlhšie? Jedzte ráno túto vec: Vyhnete sa cukrovke i rakovine
Na archívnej snímke z 25. apríla 2024 kamióny, ktoré privážajú humanitárnu pomoc pre obyvateľov Pásma Gazy.
Do Pásma Gazy majú namierené desiatky kamiónov: Čo so sebou prinášajú?
(ilustračné foto).
Hasiči zasahujú pri vážnej nehode neďaleko Starej Ľubovne: Hlásia viacero zranených vrátane detí
Princ Harry
Foto
Princ Harry vo veľkých PROBLÉMOCH! Povedal, čo nemal: Následky môžu byť strašné
(ilustračné foto)
Slováci, pripravte sa na poriadne chlady: V týchto lokalitách bude mrznúť!
Po ukrajinskom zásahu sa zrútila budova v Belgorode.
Mimoriadne smutné následky ukrajinského ostreľovania: Medzi obeťami útoku je aj malé bábätko
Woman feeling hot and trying to refresh in summertime heat
Chladíte sa v noci ventilátorom? Okamžite prestaňte: Môže to narobiť poriadne problémy