Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.08.2015 18:02 | Tip od Vás | Zahraničie
Foto

Dovolenka v Turecku sa pre Gabriela zmenila na horor: Keď uvidíte FOTKY hotela, pochopíte prečo!

Dovolenka naplánová pol roka dopredu sa pre Gabriela Ficeryho z Dolného Kubína a jeho rodinu zmenila na horor.

Tešili sa na ňu už od januára. S manželkou sa im podarilo zosúladiť dátumy v práci tak, aby si mohli dopredu objednať vytúžený letný oddych. "Manželka chcela skúsiť niečo iné, a tak sme prvýkrát zmenili cestovnú kanceláriu. A to sa nevyplatilo," začína Gabriel rozprávanie o zážitku, na ktorý by najradšej zabudol. Keď unavení po celonočnom cestovaní skoro ráno konečne dorazili k tureckému hotelu, hneď vedeli, že niečo nebude v poriadku. Hotel Efes Royal Palace v Izmire totiž nevyzeral tak, ako by mal.

Otvoriť galériu
"Pred odletom sme videli len graficky spracované fotografie, nie reálne. Kontaktoval som cestovku, aby mi poslali skutočné fotografie, no napriek všetkým prísľubom fotky neposlali. Bolo to účelové zavádzanie klientov," hovorí čitateľ.

Hotel nebol dokončený

Keď prišli slovenskí dovolenkári do hotela, nastala panika. Nebol totiž úplne dokončený a Slováci patrili medzi úplne prvých hostí. Na recepcii vládol chaos a neprofesionalita. "Mali sme objednanú veľkú rodinnú izbu so štyrmi pevnými posteľami. Z recepcie nás ale poslali do malej izby s dvomi posteľami." Keď sa prišla rodina na recepciu sťažovať, pracovník hotela priznal, že takéto izby sú v druhom krídle, ktoré ešte nie je dokončené.

Otvoriť galériu
Celé to bolo jedno veľké stavenisko. Izby boli v hroznom stave, jeden z turistov mal vo svojej izbe sklad, ďalší vybúraný strop. "Robotníci natierali steny, montovali výťahy či svetlá. Všade vládol čulý pracovný ruch. Montovali tam tobogány, behali tam s fúrikmi a dokončovali bufety. Nemohli sme ani pustiť dieťa na pláž, lebo tam boli bager," opisuje nehostinné prostredie hotela Gabriel.

Otvoriť galériu
"Cestovná kancelária Hydrotour odmietla našu žiadosť odviezť nás domov. Až večer nás na naše naliehanie prepravili do hotela, ktorý mal síce rovnako päť hviezdičiek, ale bola tam špina. Špeciálne sme si priplácali za pevné postele, no tie sme ani v druhom hoteli nemali. Rovnako aj služby neboli ani zďaleka také, za aké sme si zaplatili."

Otvoriť galériu
Názor vedenia cestovky mal byť podľa Gabriela úplne odlišný, ako pohľad dovolenkujúcich. Hydrotour mal cez delegátov odkázať, že ich reklamácia je neopodstatnená a že nemajú nárok ani na presun, ani na odškodnenie. Keď do cestovky v Bratislave volal ich známy, prisľúbili, že rodine s presunom pomôžu.

Otvoriť galériu
Dostali ponuku ubytovať sa v hoteli Paloma Pascha. Súhlasili, no pracovníčka im mala oznámiť, že práve v tej chvíli je už hotel kompletne vybookovaný. "Keď sme potom zavolali priamo do hotela, mali ešte 50 voľných izieb, a tak sme si jednu objednali na vlastnú päsť. V cestovke nás jednoducho oklamali," myslí si Gabriel. "Hydrotour to podľa mňa dostal za dobrú cenu a predával za nehorázne sumy, aby sa nabalil na hlúposti Slovákov," dodáva.

Otvoriť galériu

Cestovka: Urobili sme, čo bolo v našich silách

Cestovná kancelária Hydrotour priznáva, že prví návštevníci hotela Efes Royal Palace mali problémy. „My sme im ponúkli alternatívy, iné hotely. Nechceli, väčšina tam chcela ostať,“ tvrdí riaditeľ predaja Tomáš Lazarov. Výhrady klientov k postupu cestovky odmieta. „Keď sa vrátili, poslali sme im ospravedlnenie a vrátili sme im 50 percent z ceny zájazdu,“ pokračuje Lazarov. Ľudí, ktorí dosiaľ nereagovali, znova skontaktujú.

Prezident Slovenskej asociácie cestovných kancelárií a cestovných agentúr Stanislav Macko pokladá takúto zľavu za serióznu ponuku. Klientom neodporúča súdiť sa. „Keby išli aj k súdu, myslím si, že viac ako 50-percentnú zľavu by asi ťažko dosiahli,“ povedal Macko. Dokončenie výstavby hotela sa zdržalo v dôsledku archeologického náleziska vedľa hotela. Cestovka tvrdí, že od 4. júla sa v rezorte vystriedalo už vyše tisíc jej klientov. „Ten hotel je plne funkčný, absolútne dokončený, všetko tam funguje, máme odtiaľ recenzie spokojných klientov,“ dodáva Lazarov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke víťazka prezidentských volieb Gordana Siljanovská-Davkovová.
Sotva nastúpila do prezidentského úradu, už si pohnevala susednú krajinu: Uff, toto zrejme nemala robiť
Hasiči hasia požiar po útoku ruskej armády na mesto Charkov na východe Ukrajiny v sobotu 4. mája 2024.
Charkov je pod neustálou paľbou rakiet: Slová gubernátora naháňajú hrôzu
(ilustračné foto)
Tragická dopravná nehoda na Záhorí: O život prišla len 36-ročná žena
Very hungry lady holding spoon into mouth, dream of tasty meal wear striped pullover isolated white background
Chcete žiť dlhšie? Jedzte ráno túto vec: Vyhnete sa cukrovke i rakovine
Na archívnej snímke z 25. apríla 2024 kamióny, ktoré privážajú humanitárnu pomoc pre obyvateľov Pásma Gazy.
Do Pásma Gazy majú namierené desiatky kamiónov: Čo so sebou prinášajú?
(ilustračné foto).
Hasiči zasahujú pri vážnej nehode neďaleko Starej Ľubovne: Hlásia viacero zranených vrátane detí
Princ Harry
Foto
Princ Harry vo veľkých PROBLÉMOCH! Povedal, čo nemal: Následky môžu byť strašné
(ilustračné foto)
Slováci, pripravte sa na poriadne chlady: V týchto lokalitách bude mrznúť!
Po ukrajinskom zásahu sa zrútila budova v Belgorode.
Mimoriadne smutné následky ukrajinského ostreľovania: Medzi obeťami útoku je aj malé bábätko
Woman feeling hot and trying to refresh in summertime heat
Chladíte sa v noci ventilátorom? Okamžite prestaňte: Môže to narobiť poriadne problémy
Na snímke nepálsky horolezec Kami Rita.
Rekordér takmer každý rok vystúpi na Mount Everest: Ďalší úspech na konte! Prekvapí vás, prečo to robí
(ilustračné foto)
Obľúbené dovolenkové destinácie spravili rázny krok: Za TOTO vám hrozí pokuta!