Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.01.2016 19:30 | Šport | Hokej

38. kolo hokejovej Tipsport ligy bohaté na góly: Najväčšej diváckej kulise sa tešili tradične Košice

Do Zvolena prišla veľká návšteva nitrianskych fanúšikov a tí vytrvalo hnali svojich "miláčikov" dopredu. 

Vo 4. minúte unikla trojica domácich hráčov, ale Semorad nevyslal na bránku tvrdú strelu. Až v 7. minúte sa presadil strelou spomedzi kruhov Klíma. Na opačnej strane hostia využili prvú presilovku, keď sa pred Barošom dobre zorientoval Laliberté. Rovnaký hráč mal veľkú šancu aj v 14. minúte, ale puk neposlal ani do odkrytej bránky. Po tomto góle sa hostia častejšie objavovali pred zvolenskou bránkou, ale bez gólového efektu. V 18. minúte sa strelecky presadil Mráz, ktorý prešiel medzi dvoma nitrianskymi obrancami a pohotovou strelou dostal domácich do vedenia. Po strele Demitersa v závere tretiny zazvonila len ľavá žrdka Trenčanovej bránky. V úvode druhej tretiny sa pred bránku hostí dostal Škvaridlo, brankár však jeho strelu vystihol. V 40. minúte Mráz gólom do šatne zvýšil na 3:1. Už v deviatej sekunde záverečnej tretiny blafákom prekonal Baroša Laliberté a udržal hostí v hre. O 5 minút neskôr Macík vystrelil od modrej čiary, Stloukal si Baroša položil a zavesil puk pod hornú žrdku bránky - 3:3. Rozhodujúce slovo však napokon mali domáci Zvolenčania, o ich triumfe rozhodol Lukáš Jurík. Hostia v závere hrali 60-sekundovú power-play, ale vyrovnať sa im nepodarilo. 

HKM Zvolen - HK Nitra 4:3 (2:1, 1:0, 1:2)

Góly: 7. Klíma (Bagin, Juraško), 18. Mráz, 40. Mráz (Klhůfek), 51. Lukáš Jurík (Škvaridlo) - 10. Laliberté (Mezei, Slovák), 41. Laliberté (Mezei, Blackwater), 46. Stloukal (Macík). Rozhodovali: Baluška, R. Lauff - Kacej, Návratek, vylúčení: 4:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1263 divákov.


Tempo dôležitého súboja mužstiev zo spodnej časti tabuľky v 1. tretine diktovali domáci. Už vo 4. minúte sa strelecky presadil Skladaný a otvoril gólový účet stretnutia. V 5. minúte mal veľkú príležitosť skalický Bezúch, ale netrafil martinskú bránku. V ďalších minútach mali viac z hry zverenci Ivana Dorniča. V 10. minúte prvá formácia domácich dobre zakombinovala, ale Matejka len opečiatkoval žŕdku skalickej bránky. Potom sa dostali dopredu aj Záhoráci, avšak Zálešáka vychytal Dzubina a Pašek netrafil odkrytú bránku. A tak sa dostal k slovu v 17. minúte kapitán domácich Tabaček a pridal druhý gól.

 

V druhej tretine bolo 10 minút prakticky na ľade len domáce mužstvo. Z drvivej prevahy, keď hostia sa len bránili a viackrát ich podržal brankár, sa skóre menilo až v polovici zápasu. Po perfektnej akcii prvej päťky bol autorom tretieho gólu Skladaný. Domáci si mysleli, že už je zápas rozhodnutý, zabudli brániť a Skaličania ich za to poriadne potrestali. V 34. minúte skóroval Mickevics a o 35 sekúnd znížil na rozdiel jedného gólu Barák. Martinským hokejistom nepomohol ani oddychový čas - o ďalších 61 sekúnd už bolo vyrovnané, keď sa strelecky presadil opať Barák.

V 43. minúte strelu Pašeka zneškodnil Dzubina. O dve minúty neskôr sa zaskvel Ševela, ktorý sa postavil do umiestnenej strely Dírera a Martinčania sa prebrali z letargie. V 48. minúte sa individuálne presadil Rzavský a vrátil vedenie ma martinskú stranu. V 50. minúte mohol vyrovnať Mickevics, ale mieril vedľa. Hostia sa nevzdávali a v 51. minúte mohli Martinčania poďakovať iba Dzubinovi, že neinkasovali po strele Brendla. Potom sa na ľade rozpútal veľký boj o každý puk. Domáci sa však nenechali zaskočiť a zvládli aj záver. O ich cennom víťazstve definitívne rozhodol v 59. minúte Galamboš.

MHC Martin - HK 36 Skalica 5:3 (2:0, 1:3, 2:0)

Góly: 4. Skladaný, 17. Tabaček (Galamboš), 30. Skladaný (Matejka, Galamboš), 48. Rzavský, 59. Galamboš (Pokrivčák) – 34. Mickevics (Brendl), 35. Barák (Reichel, Zálešák), 36. Barák (Pašek, Jankovič). Rozhodovali: Müllner, Schukies (Nem.) – Korba, Šefčík, vylúčení: 3:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0, 2400 divákov.


V prvej tretine si obe mužstvá dávali pozor na defenzívu a veľa zaujímavých momentov k videniu nebolo. V 4. minúte ešte pri tvrdej strele Bartánusa nemusel brankár hostí zasahovať, no o dve minúty na to si už poradil s Bicekovou dorážkou. V 9. minúte si Bicek v útočnom pásme počkal na Suju, ktorý však v dobrej príležitosti minul bránku hostí. V 10. minúte vyriešil domáci brankár Melicherčík neprehľadnú situáciu po strele obrancu Čížeka.

Zaujímavejšie dianie priniesla druhá časť. Už po 22. sekundách sa v sľubnej príležitosti ocitol Jenčík, hostia ho však zastavili iba nedovolene. Ten istý hráč sa v následnej presilovke elegantne prekľučkoval pred Bacashihuu, ale skóre neotvoril. Hostia oslabenie zvládli a krátko po ňom mohli ísť do vedenia. Majdan si v útočnom pásme vymenil puk s Tománkom, ale ani on skóre neotvoril. To sa podarilo až Zigovi v 24. minúte, keď pred odkrytou bránkou zužitkoval ideálnu prihrávku Sandgrena - 0:1. V 32. minúte našiel Tománek pred bránkou Handzuša, ale kapitán hostí zblízka netrafil ideálne. V 33. minúte sa k odrazenému puku pred bránkou hostí dostal Bicek a pohotovo vyrovnal. V 34. minúte mohol hosťom vrátiť náskok Tománek, tvrdú strelu bez prípravy však nenamieril presne. O tri minúty na to už domáci viedli. Boltunovu strelu Bacashihua neudržal a nekrytý Hričina pohodlne skóroval - 2:1.

V 45. minúte mohol chybu v obrane hostí využiť Lelkeš, ale po výbornej prihrávke od Vargu nechal vyniknúť brankára Bacashihuu. V tretej tretine pribudli tvrdé osobné súboje a diváci sa mali na čo pozerať. Snahu hostí o vyrovnanie dokumentoval odvážny prienik Kanaďana Basta, ktorý sa však gólom neskončil. V 52. minúte vybojoval Lamper puk pre Matouška, ktorý so sľubnou príležitosťou nenaložil ideálne. V 53. minúte obrana hostí nepostrážila Spilara, ktorý sa po Jenčíkovej prihrávke ideálne uvoľnil a pridal tretí gól domácich. Gólovú poistku mohol krátko na to pridať Lelkeš, ale po krátkom úniku netrafil bránku. Hostia v závere skúsili aj hru so šiestimi hráčmi, no o početnú výhodu prišli po vylúčení Sandgrena.

HC Košice - HC '05 iClinic Banská Bystrica 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)

Góly: 33. Bicek (Bartánus, Bartoš), 37. Hričina (Boltun, Hrnka), 53. Spilar (Jenčík) - 24. Zigo (Sandgren, Matoušek), rozhodovali: Konc, Lokšík - Gajan, Rovenský, vylúčení: 0:4 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 4005 divákov.


Zápas o 5. miesto začal aktívnejšie domáci Poprad. Už v 5. minúte skóroval Kroták, no arbitri jeho gól neuznali. Hostia sa ubránili dvom presilovkám a ešte pred prvou sirénou prepadla ľahká strela D. Nováka za chrbát náhradného brankára Popradu Svobodu.

Aj v druhej tretine dominovali "kamzíci". Najskôr dvakrát zoči-voči Cháberovi neuspel Kroták, no potom prišli chvíle Matúša Paločka, ktorý sa v rozmedzí troch minút presadil hneď dvakrát a Poprad razom vyhrával. Trenčania sa v útočnom pásme ťažko presadzovali a zdalo sa, že rozbehnutých domácich už nezastavia, no na koňa ich dostalo zbytočné vylúčenie popradského beka Fabiana a v 5 minútovej presilovke otočili misky váh na stranu vojakov góly Hatalu s L. Novákom - 2:3.

Poprad nastúpil do tretej tretiny s jednoznačným úmyslom vyrovnať, no šance "kamzíkov" výrazne narušil šťastný štvrtý gól, ktorý Svobodovi de facto strelil vlastný obranca Šterbák. Trenčínu v ďalšom priebehu stačilo len brániť stredné pásmo a "vojaci" pohodlne držali dvojgólové vedenie. Poprad takmer štyri minúty pred koncom odvolal brankára a celý čas "dusil" súpera vo vlastnej tretine, no bez efektu. Piaty gól nepridal už ani Trenčín, ale stačilo to, aby Podtatrancov predstihol v tabuľke.

HK Poprad - HK Dukla Trenčín 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)

Góly: 23. Paločko (Kroták, Štrauch), 27. Paločko (Fabian, Kroták) - 15. D. Novák (Švec, Toman), 34. Hatala (Petrovický, Hlinka), 37. L. Novák (Dlouhý, Drtina), 50. Gašparovič (Rehák). Rozhodovali: J. Konc - Gavalier, Smrek, vylúčení: 2:4, navyše: Fabian (Poprad) trest v hre, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, 1464 divákov


Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Fanúšikovia jej často udeľujú titul najkrajšej ženy sveta.
Foto
Tá má teda guráž: Atlétka zverejňuje pikantné fotky, fanúšikovia sú do nej zbláznení!
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Na izraelskú vládu sa valí kritika: Porušuje ľudské právo?!
Pálenie záhy trápi mnoho ľudí.
Foto
Neustále pálenie záhy? Nezúfajte: 4 TRIKY, ktoré trápenie zastavia!
Na archívnej snímke z 25. apríla 2024 kamióny, ktoré privážajú humanitárnu pomoc pre obyvateľov Pásma Gazy
Humanitárna kríza v Gaze: Teraz to bude ešte horšie, aha, k čomu sa priznal Hamas
V Titanicu hral postavu kapitána "nepotopiteľnej" lode.
Foto
Zomrel kapitán († 79) z Titanicu! Na FOTO krátko pred smrťou bol na NEPOZNANIE
Český minister zahraničných vecí Jan Lipavský.
Rázny krok z Česka! S tým Putin nebude spokojný: Znamená to len jednu vec
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší výskyt MEDVEĎA: Sem na prechádzku nechoďte!
Takto si diváci pamätajú Chodúra zo SuperStar.
Foto
Superstarista Chodúr a jeho o 17 rokov staršia Ivona: Sobáš prirovnal k pohrebu
(ilustračné foto)
Červené líčka detí môžu skrývať ochorenie: Keď si všimnete TOTO, už je zle
Umelkyňu († 59) mali nájsť v jej byte v pražských Vinohradoch. 
Smutné správy z Česka: Zomrela známa herečka († 59), našli ju v jej byte
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Prezidentka Čaputová o ďalšej kariére: Prezradila, kde chce pracovať
Kariéru mu ukončili chuligáni, brankár v smutnej spovedi: Lekári povedali, že zomieram