Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.12.2015 12:00 | Správy | Zahraničné správy

Čo hýbalo svetom v roku 2015: Kráľovský pôrod, historický objav a vychytávka, ktorú chce mať každý!

Svadby, narodenia, odhalenia či prekvapenia. Rok 2015 bol bezpochyby plný nezabudnuteľných svetových udalostí, ktoré zdobili titulné stránky magazínov po celej planéte.

Dôkazom toho je aj pohľad na výber toho naj, čo sa tento rok stalo.

Najslávnejšie dieťa - Princezná Charlotte

Otvoriť galériu

Celý svet na čele s Britániou sa v máji radoval, keď vojvodkyňa Kate (33) priviedla na svet druhé dieťatko. Spoločne s milovaným manželom pomenovali princezničku Charlotte Elizabeth Diana, čím vzdali hold aj zosnulej matke Williama Diane. Prvorodený syn kráľovského páru George (2) sa tak môže radovať z rozkošnej sestričky, ktorá je v poradí štvrtou následníčkou trónu.

Najštedrejší dar - Mark Zuckerberg

Otvoriť galériu

Zakladateľ spoločnosti Facebook Mark Zuckerberg (31) sa začiatkom decembra mohol pochváliť tým, že sa stal hrdým oteckom. S manželkou Priscillou (30) správu o narodení dcérky Max zverejnil, ako inak, na sociálnej sieti. Zároveň sa Mark pri tejto príležitosti rozhodol, že na charitu dá až 99 percent akcií Facebooku. Ich hodnota sa odhaduje na viac ako štyridsaťjeden miliárd €.

Naj paparazzi - Nahý Justin Bieber

Otvoriť galériu

 

Milióny fanúšičiek určite potešil pohľad na Justina Biebera (21), ktorý sa na dovolenke v októbri ukázal v Adamovom rúchu. Viacerým zvedavcom okamžite padol zrak na spevákovo prirodzenie, ktoré bez akejkoľvek hanby prevetral na exotickom ostrove Bora Bora. Treba uznať, že lámač tínedžerských sŕdc sa podľa záberov skutočne nemá za čo hanbiť.

Naj prekvapenie - Pluto je väčšie

Otvoriť galériu

Po desiatich rokoch a piatich miliardách kilometrov letu vesmírom sa podarilo zistiť, že planéta Pluto je asi o 50 kilometrov väčšia, ako sa uvádza. Významný fakt odhalila americká sonda New Horizons, ktorá v júli priniesla unikátne snímky. Tie prezradili aj to, že na planéte sa nachádza „srdiečko“.

Naj rodina - Kardashianky

Otvoriť galériu
Naj rodina - Kardashianky
Zdroj: northfoto

Plátky po celom svete dennodenne zaplavovali slávne sestry Kardashian. Viac ako Kim sa však skloňovalo meno najmladšej Kylie (18), ktorá po mesiacoch špekulácií priznala, že si dala zlepšiť pery. Tento rok nezaostala ani Kendall Jenner (20), ktorá je svetovou topmodelkou a po prvý raz predvádzala aj pre značku Victoria’s Secret. O rozruch sa však postaral aj otec dievčat a bývalý atlét Bruce Jenner, ktorý sa v lete dal preoperovať na ženu a zmenil si meno na Caitlyn.

Najväčší objav - Na Marse je voda

Otvoriť galériu

NASA tento rok zverejnila prelomovú správu, že na doteraz nehostinnej planéte Mars sa nachádza voda. Vedci uviedli, že posledné pozorovania potvrdili dlhoročnú teóriu, že slaná voda každé leto prúdi na niektorých z marťanských svahov.

Naj svadba - Geri Halliwell

Otvoriť galériu

Speváčka z legendárnej dievčenskej skupiny Spice Girls povedala áno automobilovému pretekárovi Christianovi Hornerovi (42) v máji tohto roka. Dvojica si sľúbila vernosť a lásku pred rodinou a blízkymi priateľmi v anglickom meste Woburn. Geri sa vydávala v čipkovaných šatách, ktoré pripomínali tie, ktoré mala na sebe počas svadby Kate Middleton (33).

Naj historický objav - Nájdenie Mony Lizy

Otvoriť galériu

Archeológovia v septembri objavili po dlhých 500 rokoch snaženia kostru, ktorá podľa ich slov patrí slávnej Mone Líze. Kosti našli v Kláštore svätej Uršuly vo Florencii a následne ich podrobili skúmaniu uhlíkovou metódou. Napokon zistili, že jedna z troch častí skeletu pochádza práve z roku 1542, keď mala žiť.

Najdojímavejší príbeh - Pohľadnice pre popálenú Safyre

Otvoriť galériu

Príbeh len osemročného dievčatka Safyre Terry chytil za srdce celý svet. Na tohtoročné Vianoce malo iba jedno želanie, aby mu ľudia posielali pohľadnice s vianočným želaním. Rozkošná plavovláska utrpela pred dvoma rokmi pri ničivom požiari popáleniny troch štvrtín tela a pri obrovskej tragédii prišla o celú rodinu. Na Safyrinu adresu prišlo takmer pol milióna pohľadníc a darčekov.

Najväčší šok - Sheen má AIDS

Otvoriť galériu

Charlie Sheen (50) na seba upútal pozornosť v novembri, keď v priamom prenose oficiálne priznal, že má HIV. Šokujúcou správou rozvíril hladinu, keďže krátko po vyhlásení sa začali ozývať niektoré exmilenky, ktoré požadovali od herca miliónové odškodné. Zdôvodnili to tým, že Charlie im o nakazení nepovedal a súložil s nimi bez ochrany. 

Najväčšia vychytávka - Hoverboard

Otvoriť galériu
Naj vychytávka - Hoverboard
Zdroj: getty images

Obrovským technickým objavom tohto roka bol hoverboard, ktorý vo veľkom používali rôzne celebrity či športové hviezdy. Tento populárny vynález, ktorý je hybridom segwaya a skútra na dvoch kolesách, poháňa používateľ udržiavaním rovnováhy a ovláda ho nakláňaním dopredu a dozadu.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Obrovský požiar pri Bratislave.
Aktualizované
Pri Bratislave vypukol OBROVSKÝ požiar: Hustý dym je vidieť na kilometre!
Foto
Rusnák o Slafkovského formácii: Som z nich sklamaný, už by mali začať bodovať!
Parlament bude mať v stredu ceremóniu so 150 zvolenými poslancami.
Poslanci NR SR preberali zákon o ochrane prírody: Ďalej ich čakajú zmeny v RTVS
Roman Polanski.
Foto
Súd oslobodil režiséra Polanského: Mal znásilniť známu herečku a... Otrasné, čoho sa mal dopustiť!
Richard sa dostal z nevyliečiteľnej rakoviny mozgu vďaka vlastne liečbe imunoterapiou.
Foto
Richardovi diagnostikovali smrteľnú rakovinu: Po roku je úplne fit! Vyliečil sa vlastnou metódou?
Alice Munroová získala Nobelovu cenu za literatúru v roku 2013.
Foto
Zomrela nositeľka Nobelovej ceny Alice Munroová († 65): To, ako ju volali, hovorí za všetko
Ilustračná fotografia.
SMUTNÁ správa: Slovensko prišlo o oceňovaného riaditeľa (†89)
Dvojica na rozhodnutie súdu čakala viac než rok.
Foto
Veľká NOVINKA u Vinczeovcov: Súd rozhodol o adopcii Maxíka!
Štart vesmírnej lode Starliner opäť odložili.
Foto
Nad vesmírnou loďou Starliner visí otáznik: Ďalší odklad štartu! Kedy to príde?
Na snímke sopranistka Ľubica Rybárska.
Foto
Slovensko prišlo o výnimočnú ženu! Zomrela Ľubica Rybárska († 65): Jej hlas očaril celý svet
Americká herečka Halle Berry.
Foto
Bývalá Bondgirl je hriešne sexi aj pred 60-kou: Horúci záber, na ktorom je úplne NAHÁ!
(ilustračná fotografia).
Prípravy na novú sezónu lesných požiarov vrcholia: EÚ robí opatrenia, čo sa zmení?