Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.11.2015 05:55 | Správy | Domáce správy

Tibor († 45) popravil pred domom svoju manželku Mirku († 43): Na povrch vyplávala desivá minulosť!

Do posledného výdychu boli spolu. V Starej Turej (okr. Nové Mesto nad Váhom) od víkendu rezonuje brutálna vražda. 

Tibor († 45) v sobotu zastrelil svoju manželku Miroslavu († 43) a potom popravil aj seba. Tragédia sa stala len pár hodín po tom, čo Miroslava na polícii svojho muža udala. Z ich dvoch detí sa tak v okamihu stali siroty. Novému Času sa podarilo zistiť, že práve žiarlivosť bola príčinou aj ďalšieho nešťastia v Tiborovej rodine.

Tibor, ktorý pred domom popravil svoju manželku, pochádzal z rodiny, ktorej nebola žiarlivosť cudzia. Pred rokmi práve Tiborov strýko zabil sekerou svoju manželku a potom sa mal sám obesiť. Po ich smrti zostali tri deti bez rodičov, rodina sa o ne musela postarať. Víkendová tragédia znova otvorila staré rany. Motívom vraždy mala byť v oboch prípadoch žiarlivosť, ktorá vyvrcholila až do brutálnej popravy.

Posledné minúty

 

Nový Čas hovoril so svedkom, ktorému Mirka († 43) adresovala posledné slová v živote, z ktorých mrazí. „Išla som ako každý deň so psom von. Nepočula som žiadnu ranu. Keď som vyšla z vchodu, videla som na zemi ležať dve telá. Žena ležala na chodníku a muž na nej. Obaja ešte žili,“ opisuje najhorší pohľad v živote svedkyňa.

Žena, ktorá pracovala ako zdravotná sestra, pristúpila bližšie k telám. „Čo sa vám stalo? Vydržte, hneď príde záchranka. Takto som ženu upokojovala. Ona na mňa stále pozerala tými očami a chrčala, ako keby dookola hovorila on, on a stískala v ruke kľúče. Ten chlap ležal tvárou k zemi na žene a stále dvíhal hlavu. Aj on chcel niečo povedať, no nič mu nebolo rozumieť,“ vysvetľuje svedkyňa.

Otvoriť galériu

Žena mala dve strelné rany v hlave a muž mal strelené pod bradou. „Všade bolo veľa krvi, ja som ani len netušila, že on zastrelil ju a potom seba. Polícia, ktorú som mala na telefóne, mi stále hovorila, aby som hľadala zbraň, no ja som nič nevidela. Až neskôr som zistila, že ju mal pod sebou,“ dodáva žena, ktorá bola pri postrelených manželoch prvá. „Keď už konečne dorazilo asi dvadsať policajtov, začalo druhé peklo. Kričali tam po mne i po ľuďoch, aby sme okamžite vypadli. Boli mimoriadne agresívni a vulgárni. Takéto správanie som od policajtov nečakala,“ dodáva svedkyňa.

Mohli tomu zabrániť

Policajti už vo chvíli, keď prišli na miesto činu, pravdepodobne vedeli, že obrovskému nešťastiu sa dalo zabrániť. Mirka bola len pár hodín pred vraždou na polícii, aby podala trestné oznámenie na žiarlivého manžela. Zistila totiž, že vlastní zbraň a bála sa, že ju použije. Policajt však situáciu podcenil a ženu poslal domov. Mirkina intuícia sa potvrdila. Keby policajt na miesto vyslal hliadku, dnes mohla byť Mirka so svojimi deťmi. Podľa informácií Nového Času policajt, ktorý zle vyhodnotil situáciu, čerpá dovolenku. „Nebudeme sa k tejto záležitosti až do ukončenia vyšetrovania vyjadrovať. Celú vec prešetruje inšpekcia ministerstva vnútra,“ povedala policajná hovorkyňa Elena Antalová. 

Otvoriť galériu

Mirka († 43) bola podľa známych veľkou trpiteľkou. V manželstve zostávala len kvôli deťom. O tom, že Tibor bol chorobný žiarlivec, vedeli všetci susedia. „Mirka len pár dní pred smrťou sedela večer o desiatej na schodoch a strašne plakala. Nikto si ju ani len nevšímal. Bola z Tibora vynervovaná. Stále bolo z ich bytu počuť hádky,“ spomína smutne suseda.

Tragédie s podobným motívom

December 2002 - Pre nečinnosť polície prišla o svoje dve deti Dana Kontrová z Tušíc. Milka († 1) a Dianku († 5) zastrelil jej manžel, na ktorého opakovane podávala na políciu podnet a upozorňovala na jeho násilné správanie. Muž vzápätí spáchal samovraždu. Troch policajtov odsúdili na podmienečné tresty.

Marec 2012 - Zuzanu († 55) si na prechádzke so psíkom v bratislavskom Ružinove vystriehol jej exmanžel Milan († 57) a zastrelil ju samopalom. O hodinu neskôr namieril zbraň proti sebe. Nešťastná žena sa niekoľkokrát obrátila na políciu. Sťažovala sa, že ju exmanžel prenasleduje a vyhráža sa jej zabitím.

Február 2013 - Pavol († 56) v Pezinku pištoľou najprv zastrelil o 10 rokov mladšiu Martu († 46) a potom obrátil zbraň proti sebe a strelil si do hlavy. Druh a družka sa pred incidentom mali pohádať na ulici. Tragédia sa stala niekoľko stoviek metrov od bytovky, kde Marta žila.

August 2014 - Tragédia v Liptovskej Lúžnej otriasla celým Slovenskom. Nezamestnaný Ivan († 43), ktorý sa len krátko predtým vrátil z basy, zastrelil svoju priateľku Katarínu († 46) i jej matku Danu († 65). Potom obrátil zbraň proti sebe. Recividistu pritom sudkyňa pustila na slobodu napriek ďalšej obžalobe.

Január 2015 - Peter († 35) z obce Reca pri Senci zavraždil výstrelom z pušky svoju manželku Veroniku († 34). Potom zastrelil aj seba. Poznali sa od detstva, zaľúbili sa a narodili sa im dve krásne dcérky. Ich rozprávkový život sa ale začal rúcať a pár mal pred rozvodom. Z dvoch dievčatiek sa v okamihu stali siroty.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký prezident Joe Biden
Dobré správy pre Pásmo Gazy, Američania začali s výstavbou móla: Humanitárna pomoc by mala byť dostupnejšia
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Stoltenberg to už nevydržal a povedal to bez okolkov: Tvrdá kritika Číny
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené