Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.11.2015 00:00 | PR články

Mladý bojovník za udržateľný rozvoj vzhliada k Leonardovi di Capriovi

Začalo to Verneovkami. Potom prišiel Star Trek a na strednej škole ho pohltil svet počítačov. Postupne rástla aj jeho fascinácia novými technológiami a spôsobmi, akými dokážu chrániť životné prostredie i svet okolo nás. Ing. Radoslav Mizera je napriek svojmu mladému veku už pomerne úspešným vizionárom.

Je jedným z troch zakladateľov úspešného medzinárodného startupu Solved, ktorý prináša unikátnu online resp. digitálnu platformu na spoluprácu medzi špičkovými vedeckými odborníkmi v oblasti zelených technológií. V medzinárodnom tíme odborníkov, prevažne fínskeho pôvodu, je ako jediný Slovák. Je toho názoru, že poznanie je sila. „Umožňuje nám byť bližšie k pravde, aby sme boli pripravení na budúcnosť, tá totiž prinesie množstvo zmien a našou povinnosťou je, aby tieto zmeny priniesli viac dobrého, ako zlého,“ prezrádza milovník rôznych žánrov hudby, ktorého by v prípadnom autobiografickom filme nemal stvárniť nikto iný, ako Leonardo  di Caprio. Niet sa čomu čudovať – sám božský Leo je vo svojom civilnom živote nesmierne angažovaným záchrancom planéty.  

Otvoriť galériu
Vedecká roadshow
Zdroj: PR článok

Jeho práca mu umožnila v pomerne krátkom čase precestovať kus sveta a stretnúť zaujímavé osobnosti: „Mohol som spoznať lepšie Európu, najmä strednú Európu. Ale zároveň stráviť veľa času vo Fínsku, ktoré považujem za svoj druhý domov. Tiež som strávil niekoľko mesiacov v Číne, najmä v Šanghaji, Čína ma totiž veľmi fascinuje. A zavítal som aj do Indonézie. Cestovanie ma baví, najmä spoznávať, ako funguje život mimo domova, spoznávať nových ľudí a učiť sa od nich. No a spomedzi osobností by som rád spomenul mená dvoch vzácnych pánov, držiteľov Nobelovej ceny. Jeden je pán Stiglitz, držiteľ ceny za ekonómiu, a druhý je pán Ahtisaari, bývalý prezident Fínska a držiteľ ceny za mier.“

V čom je jeho práca fascinujúca? „Pracovať s veľmi šikovnými ľuďmi, ktorí sú zapálení pre svoju prácu, hľadajú nové nápady; spolu ako tím sa snažíme vytvoriť niečo nové, revolučné, čo zmení svet k lepšiemu. Pri takejto práci sa menia vaši kolegovia na kamarátov a to je na mojej práci najfascinujúcejšie,“ vysvetľuje sympaťák, ktorý chcel byť v detstve pilotom  stíhačiek, ako aj morským biológom a oceánografom a práve týmto smerom sa chce v budúcnosti uberať. 

„ČAK VEDNÝODBORIS a jeho crew“ absolvovali v priebehu októbra šestnásť celodenných podujatí v ôsmych krajoch Slovenska, počas ktorých odznelo 80 interaktívnych prednášok. Na Vedeckú roadshow sa prihlásilo vyše 15 000 tínedžerov. Na www.vedanadosah.sk nájdeš v sekcii „Vedecká roadshow“ fotky z podujatí, videá, interaktívne prednášky, pokusy i ďalšie zaujímavé sekcie.    

Vedeckú roadshow „ČAK VEDNÝODBORIS a jeho crew“ ti prináša Centrum vedecko-technických informácií SR ako priamo riadená organizácia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR v rámci projektu PopVaT, ktorého cieľom je popularizovať vedu a techniku a motivovať mladých ľudí k štúdiu prírodovedných a technických odborov. Realizátorom projektu je tím mentorsko-edukačnej platformy pre deti a mládež www.dikymoc.sk

Otvoriť galériu
Podval
Zdroj: PR článok

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Český moderátor Honza Musil s partnerom Jakubom.
Foto
Známy moderátor po 8 rokoch lásky s mužom šokoval: Dojemné vyznanie ŽENE!
Preslávil ho film Borat.
Foto
Pamätáte si na Borata v ikonických žltých plavkách? Ten už je minulosťou! FOTO, ako vyzerá teraz
(Ilustračné foto)
Nový liek na Alzheimera? Výskum priniesol prekvapivé výsledky! TOTO môže pomôcť
Ilustračné foto
Trpia ženy nespavosťou častejšie ako muži? Zlé správy vedcov! Problémov je viac
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Vojna v Gaze trvá už takmer sedem mesiacov: Izraelský činiteľ o tom, aké sú šance na prímerie
Pri pobreží Kanárskych ostrovov sa utopili najmenej traja migranti
V Tunise sa búria proti prílevu migrantov: Sila, čo sa v posledných týždňoch deje
Britský premiér Rishi Sunak.
Londýnčania si volili starostu, Sunak neskrýva sklamanie: Víťazovi sa podarilo čosi nevídané
Súčasný manžel Štefan Margita.
Foto
Štefan Margita sa po 35 rokoch vrátil na vychytené miesto: Pozrite sa, čo žiada od fanúšikov!
V lotérii Powerball sa hrá o rozprávkový jackpot.
Stala sa milionárkou NÁHODOU! Pri kúpe žrebu si dajte pozor: TAKTO prídete o majland
Joop mal skočiť z lode a odvtedy ho nik nevidel.
Foto
V Prahe ZÁHADNE zmizol Brit: Súkromný detektív a kritika polície! Naozaj nikto nič nevidel?
A glider against a blue sky
Aktualizované
Hrôza! V Martine došlo k pádu vetroňa: Nešťastie má minimálne jednu obeť
(ilustračné foto)
Prietrž mračien narobila v slovenskom meste poriadnu paseku: Mimoriadna situácia, hlásia značné škody