Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.11.2015 14:02 | Šport | Tenis
FotoVideo

Sexi Radwaňská dosiahla životný úspech: Toto je najkrajší deň v mojom živote!

Poľská tenistka Agnieszka Radwaňská sa stala víťazkou singlového šampionátu WTA Tour v Singapure.

Vo finále si ako nasadená päťka poradila s turnajovou štvorkou Češkou Petrou Kvitovou v troch setoch 6:2, 4:6, 6:3 a dosiahla životný úspech. Vďaka nedeľňajšiemu triumfu zinkasuje prémiu 1,621 milióna USD, do rebríčka WTA si pripíše 1180 bodov a v jeho novom vydaní sa posunie na piate miesto. Obe finálové aktérky sa v rebríčku zárobkov prehupnú cez 20 miliónov.

Otvoriť galériu

Otvoriť galériu

Po prvý raz od zavedenia terajšieho formátu turnaja v roku 2003 vyhrala MS WTA hráčka, ktorá v skupine utrpela dve prehry. Radwaňská sa dostala do semifinále až v hodine dvanástej vďaka víťazstvu 2:0 nad najvyššie nasadenou Rumunkou Simonou Halepovou. Jej výkony v Singapure mali stúpajúcu tendenciu. V semifinále vyradila Španielku Garbine Muguruzovú Blancovú, ktorá v skupine stratila iba set a vo finále pokorila dvojnásobnu wimbledonsku šampiónku. Kvitová nevyužila šancu stať sa piatou hráčkou v histórii s trofejami z Masters z dvoch rôznych dejísk. V roku 2011 nenašla premožiteľku v Istanbule.

Otvoriť galériu

Otvoriť galériu

Radwańská mala proti Kvitovej raketový štart, hneď v úvodnom geme prelomila podanie súperky a po ďalšom brejku v piatom geme si vybudovala náskok 5:1. Poľka ťažila z kvalitného prvého podania a tradične skvelej defenzívy, takmer vôbec nekazila. Kvitová sa nevedela dostať do správneho rytmu, robila až príliš veľa nevynútených chýb. Na začiatku druhého dejstva sa Radwaňská po rýchlom brejku ujala vedenia 3:1. Kvitová však v ďalších minútach otočila na 4:3 a v koncovke slávila úspech. Za stavu 5:4 premenila po víťaznom returne hneď prvý setbal. V úvode rozhodujúceho dejstva viedla 2:0, Radwanská však bleskovo vyrovnala a po brejku v Tildenovom geme dotiahla zápas do úspešného konca. Za stavu 5:3 využila hneď prvý mečbal a skorigovala vzájomnú bilanciu s českou jednotkou na 3:6. Kvitová spravila až 53 nevynútených chýb, zatiaľ čo jej súperka iba päť.

Otvoriť galériu

Otvoriť galériu

 

Radwaňská sa po neúspešnej štvormesačnej spolupráci s americkou legendou Martinou Navratilovou vrátila k bývalému trénerovi Tomaszovi Wiktorowskému a na konci sezóny sa dostala do výbornej formy. Pred dvomi týždňami "Aga" vyhrala turnaj WTA v čínskom Tchien-ťine. Pre Kvitovú, ktorá v tomto roku prekonala mononukleózu, je už účasť vo finále veľkým úspechom. Rovnako ako Radwaňská postúpila do semifinále na poslednú chvíľu vďaka pomoci kolegyne z českého fedcupového tímu Lucie Šafářovej, ktorá zdolala v dvoch setoch Nemku Angelique Kerberovú.

Poľka mala zo zisku titulu v Singapure obrovskú radosť, pri prvom pozápasovom interview i počas slávnostného ceremoniálu sa jej v očiach leskli slzy. "Pred dvomi týždňami som si myslela, že tu ani nebudem. Vďaka úspešnej ázijskej šnúre sa mi napokon podarilo prebojovať do Singapuru a teraz tu stojím ako šampiónka s víťaznou trofejou. Je to neuveriteľné. Dnešný deň je najkrajším v mojom živote. Finálový zápas bol ako na hojdačke, bolo to hore-dolu, diváci videli veľa brejkov. V druhom sete som nevyužila šance. Ani neviem, ako som tento zápas vyhrala. Bolo to moje prvé finále na MS WTA Tour a hneď víťazné, je to skvelý pocit. Petre prajem veľa šťastia do novej sezóny, dnes napriek prehre zahrala výborne. Ďakujem singapurským divákom, boli ste hlučnejší a hlučnejší. Veľmi som si tento turnaj užívala, dúfam, že o rok sa zasa uvidíme," povedala rodáčka z Krakova.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Polícia zadržala muža medzinárodne hľadaného pre pokus o úmyselné zabitie.
Lovci lebiek zadržali medzinárodne hľadaného muža! Desivé, čo mal spraviť
Vladimir Putin mal údajne zmeniť svoje priority.
Putin mal zmeniť svoje priority: Pripravuje sa na vojnu mimo Ukrajiny?! Znepokojivé tvrdenia ruského exposlanca
Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister financií Kamenický: Slovensko a štáty V4 sa vyslovili proti reforme migračného systému EÚ
(ilustračné foto)
Všetkým na očiach ušiel špeciálne sledovaný väzeň! Takéto scény boli doteraz len vo filmoch
(ilustračné foto)
Potraviny na Slovensku lacnejú: Bude tento trend pokračovať?
Prison concept. Jail bars and metal handcuffs on the floor, dark background. 3d illustration
Prísny trest pre ruského opozičného politika: Najvyšší súd zamietol odvolanie
Princ Harry s manželkou Meghan
Harry a Meghan budú chodiť po kanáloch: HANBA, čo vyplávalo na povrch! To FAKT?
(ilustračné foto)
Pozor, podvodníci opäť úradujú! Polícia varuje: Takto vás ľahko pripravia o úspory
Na snímke zľava minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár (Smer-SD) a juhokórejský minister pre zjednotenie Kim Jong-ho
Minister Blanár: Kórejské firmy by u nás mohli preinvestovať desiatky miliónov eur
Judge holding gavel in courtroom
Je rozhodnuté! Voľby starostu v tejto obci sú neplatné: Toto je dôvod
 Záchranári pomáhajú 88-ročnej žene po evakuácii z mesta Vovčansk
Perfektný úspech ukrajinskej armády: Aha, čo sa im podarilo pri Charkove
Čviriková Hriadelová (49) sa počas moderovania športu ukázala v sýtoružových odvážnych šatách.
FotoVáš Tip
Karol zapol športové správy, o chvíľu musel lapať po dychu: Čviriková Hriadelová vytasila bomby v nadupadom dekolte!