Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.11.2015 20:45 | Správy | Zahraničné správy

Materská láska nepozná hranice: To, čo spravila mamička pre svoju hluchú dcérku, Vás dojme!

Každá matka by pre svoje dieťa zniesla aj modré z neba. Stacey spravila niečo, čo jej dcérke nesmierne pomohlo.  

Keď sa Stacey Barnard (26), z austrálskej časti Victoria, dozvedela, že jej novonarodená dcérka Georgia trpí sluchovým postihnutím zlomilo jej to srdce. V 13. týždni života dostala, teraz už sedem ročná Georgia, načúvací prístroj a po prvýkrát počula. Počiatočné nadšenie však veľmi rýchlo opadlo. " Odo dňa keď sa naučila chytať veci , sa snažila vybrať načúvací prístroj z ucha. Spôsoboval jej problémy a stále plakala," povedala v rozhovore pre Daily Mail Australia Stacey.

"Bola som frustrovaná. Chcela som, aby počula svet okolo seba, ale ona načúvadlo neznášala. Kvôli postihnutiu sa nenaučila rýchlo rozprávať a nerozumela mi," smutne spomína matka. Stacey sa zo všetkých síl snažila, aby bolo pre dcérku načúvadlo príťažlivé. Skúsila ho namaľovať lakom na nechty alebo pridala zábavné dekorácie. Akonáhle Georgia nastúpila do školy, veci sa len zhoršili. "Museli sme sa vysporiadať s rôznymi ťažkosťami a diskrimináciou. Deň pred nástupom zo školy mi povedali, že Georgia by nemala chodiť do areálu kvôli jej sluchovému postihnutiu. Bol to vraj problém bezpečnosti študentov a učiteľov," povedala Stacey.

"Bola som v šoku. Oni sa ma snažili presvedčiť, aby som neposielala svoju dcéru do školy. Bola som jednoznačne proti a preto do nej nastúpila." Georgia chodila domov neštastná, pretože deti si rýchlo všimli, že je iná. Po roku prestúpila do novej školy so špeciálnym zaradením pre nepočujúcich, ale dievčatko stále bojovalo so šikanou. " Raz v noci, keď som ležala v posteli a nevedela utíšiť dcéru po zlom dni, mi napadlo- prečo by som si nedala načúvací prístroj vytetovať? Bolo mi jedno, že je to natrvalo." Zavolala svojej tatérke a bola tou predstavou nadšená. Stacey si nechala vytetovať ružový načúvací prístroj za ucho, s menom Georgia a motýľom- symbol a reprezentácia nepočujúcich. "Vyzdvihla som dcérku zo školy a nemala tušenie čo som urobila. Kľakla som si a ukázala jej svoje tetovanie. Vrhla sa mi do náručia."  Vďaka maminmu tetovaniu nosí teraz Georgia svoje načúvadlo hrdo. Mama ju viac nemusí sledovať a zisťovať či ho má v uchu.

"Učila som Georgiu, že ja nosím okuliare pretože moje oči nefungujú správne a ona musí nosiť načúvadlo, lebo jej uši nefungujú správne. Nikdy som to nerobila pre obdiv. Spravila som toľko vecí, aby som pomohla dcére prijať slúchadlo až som našla niečo, čo naozaj zabralo," povedala Stacey.       

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Na Slovensku udrie v noci neobvyklý meteorologický jav: V tomto ročnom období je mimoriadne zriedkavý
Na snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) počas mimoriadnej 13. schôdze Národnej rady SR.
Koalícia sa zastala ministerky zdravotníctva: Podrží ju počas náročného odvolávania? Raši prezradil viac
TK ministerky zdravotníctva SR Zuzany Dolinkovej k aktuálnej situácii v súvislosti s výstavbou novej Univerzitnej nemocnice v Martine.
Dolinková sa stala terčom ostrej kritiky: Opozícia jej vyčíta viacero krokov! Aha, čo o nej povedal jeden z poslancov
Z kilogramov navyše si ťažkú hlavu nerobí.
Pokroky Cibulkovej sa jej nedajú odoprieť: Sedemnásť kilogramov je fuč! FOTO
Netypická príprava Kanaďanov na štart MS: Namiesto tréningu výlet na Slovensko?
Shakira
Shakira ako PODVODNÍČKA?! O speváčke padlo rozhodnutie, na ktoré všetci čakali
Peter Pellegrini a Zuzana Dolinková počas tlačovej konferencie v priestoroch Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosvelta v Banskej Bystrici.
Poslanci začali mimoriadnu schôdzu: Opozícia chce odvolať Zuzanu Dolinkovú
Šéfka rezortu kultúry chystá razantné kroky.
Rokovanie o návrhu na odvolanie Martiny Šimkovičovej sa blíži: O čom rozhodli poslanci už teraz
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Deň Európy: Takto si ho pripomenuli poslanci NR SR, koho to bol návrh?
Man drinking alcohol while driving in his car
Jazdiť pod parou sa nevypláca: Muži zákona odhalili rovno dvoch nezodpovedných šoférov
Sad girlfriend sitting on bed edge, holding her legs after fight, her partner is lying in bed in background, his face is lit by smart phone
Toto by nechcela zažiť žiadna žena: Manželova reakcia na jej NAHÉ telo vám zvýši tlak!
Vondráčková právom patrí medzi legendy československej popmusic.
FotoVáš Tip
Helena Vondráčková je radosťou celá bez seba: Po polroku som sa konečne dočkala!