Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.10.2015 12:54 | PR články

Vyhraj výlet na EXPO Miláno 2015 pre 2 osoby

Lietajúce auto zo Slovenska – po prvýraz v Taliansku! AeroMobil 3.0 je vystavený na výstave EXPO 2015.

AeroMobil je momentálne v Miláne, na výstave EXPO od 15. do 17. októbra.

Súčasný prototyp 3.0 bol vystavený v Taliansku po prvýraz včera, počas tlačovej konferencie, ktorú spoluorganizovali Slovenská Republika a spoločnosť AeroMobil. Tím AeroMobilu prezentuje unikátne technologické riešenia prototypu lietajúceho auta. Počas expozície AeroMobil prezentuje predovšetkým transformáciu z auta na lietadlo a späť. 

AeroMobil je jedným z výrazných príkladov inovatívnej technológie zo Slovenska, ktoré má dlhoročné skúsenosti v strojárskej výrobe. Automobilový priemysel a odvetvie ľahkého letectva v krajine výrazne rastie, čo pomáha rozvíjaťinovácie najmä v oblasti trvalo udržateľných technológií.“ – povedal Martin Polák, hlavný komisár expozície Slovenskej Republiky na výstave EXPO 2015. 

Koncept AeroMobil sa zrodil v roku 1989 vďaka dizajnérovi a inžinierovi Štefanovi Kleinovi. Po dvadsiatich rokoch samostatného testovania rôznych modelov, spolu s podnikateľom Jurajom Vaculíkom v roku 2010 vytvorili rovnomennú firmu. Neskôr spoločne zrealizovali víziu AeroMobilu prostredníctvom viacerých prototypov ažk tomu súčasnému 3.0, ktorýbol vyrobený 13-členným tímom za 10 mesiacov.

„Verím, že AeroMobil bude inšpiráciou pre budúcnosťosobnej dopravy. Predpokladám, že prinesie nové možnosti cestovania a rozšíri ich na úplne novú úroveň. AeroMobil bude lietajúce auto bez kompromisov. Vďaka unikátnym technickým riešeniam a dizajnu nám opäťprinesie pozitívny zážitok z cestovania.“ – hovorí Juraj Vaculík, spoluzakladateľa CEO spoločnosti.

Plne funkčnýprototyp AeroMobilu 3.0, ktorýmá za sebou užniekoľko testovacích letov, je svojou konštrukciou a dizajnom veľmi blízko finálnemu high-end produktu, ktorýv sebe spája športové auto a malé lietadlo. V súčasnej konfigurácii prototyp dosahuje rýchlosťna ceste do 160 km/h a 200 km/h vo vzduchu. Jednou z jeho unikátnych charakteristík je schopnosťvzletu pri rýchlosti približne 100 km/h. AeroMobil dokáže vzlietnuťz akejkoľvek legálnej rovnej trávnatej plochy, takže nie je závislýlen na letiskách. Zjednodušovanie procesov vzletu a pristátia sú súčasťou plánov AeroMobilu so zámerom zmeniťosobnú dopravu v budúcnosti. Rozšírený team AeroMobilu v súčasnosti vylepšuje dizajn a pracuje na novom prototype, ktorý bude tiež podrobený predpísaným testom. Hladký priebeh týchto procesov a vysokú mieru inovácie zabezpečia aj novoprijatí experti z automobilového a leteckého priemyslu, ktorí pracujú na ďalšom posune projektu do vyššej úrovne.

Chceš sa aj ty dostať na EXPO Miláno 2015 úplne zadarmo. Zahlasuj do 18.10. (23:59) 2015 kto najlepšie reprezentuje Slovensko vo svete:

Vyplň svoje kontaktné údaje a možno práve ty vycestuješ 21.10. – 25.10. 2015 na túto úžasnú svetovú výstavu úplne zadarmo spolu ešte s jednou osobou.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Odchádzajúci minister Sergej Šojgu so svojím nástupcom Andrejom Belousovovom (vľavo).
Výmena ruského ministra veľa napovedá: Krajina sa mení, už nebude ako predtým
Melinda Gatesová
Gatesova exmanželka urobila nečakaný krok: Nad jej rozhodnutím krúti hlavou aj Bill
Foto
Dojemné gesto: Hrdina Američanov poslal po zápase darček Nemcovmu otcovi!
Ruský prezident Vladimir Putin (vľavo) a minister zahraničia Sergej Lavrov
Putinova pravá ruka odhalila tajné plány: Svetová vojna na spadnutie! Európske štáty už podnikajú kroky
Ukrajinský vojak strieľa z húfnice (ilustračná fotografia).
Rusi sa skupujú pri Charkove, je tam 30-tisíc vojakov: Čo chystajú? Takto to vidia Ukrajinci
Zrážka nákladného a osobného auta sa neobišla bez vážnych následkov
Zrážka nákladiaku s osobným autom sa neobišla bez následkov: Ženu museli previezť do nemocnice
Foto
Slováci po zápase s USA: Nemcovi sa dva body nemália, Kelemen sa teší na pivo
(ilustračné foto)
Bežný stav ako zabijak mladých žien: Pred 40-kou si dajte pozor na TENTO príznak
small plane crashes through fence in emergency landing
Tragédia pri Jihlave: Spadlo malé lietadlo, pilot nehodu neprežil
Bigboard spadol na čerpaciu stanicu.
Obrovský bigboard spadol na benzínku: Pod troskami uviazli desiatky ľudí
Foto
Napätie sa dalo krájať: Slováci v závere stratili vedenie, USA však napokon zdolali!
Viete, kto je na fotografii?
Foto
FOTOhádanka: Poznáte malé dievčatko na obrázku? Je z neho slávna herečka, za muža má Japonca