Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Jozef, ktorý odpojil syna († 24) od pľúcnej ventilácie: Prečo poslal Dominika do neba?

Bezcitné monštrum či milujúci rodič, ktorý sa viac nemohol pozerať na utrpenie svojho syna? 

Polícia v tom má jasno, otca Jozefa (46), ktorý odpojil od prístrojov ťažko chorého Dominika († 24) a ten sa udusil, obvinili z vraždy. Šokujúce rozhodnutie Jozefa však chápe jeho mama aj sestra a stoja za ním. „Ak by sa Dominik mohol vrátiť, určite by odmietol. Povedal by, že v nebi mu je lepšie,“ tvrdia. Keď Dominik prišiel na svet, rodičia mu plánovali šťastný život. Vytúžený chlapček sa na nich usmieval z postieľky, Andrejovci žiarili.

Zabudli aj na komplikácie pri pôrode, keď ich synček na chvíľu prestal dýchať. Prvé týždne nič nenasvedčovalo tomu, že nebude v poriadku. Nakoniec však musel absolvovať operáciu. „Z nemocnice sa vrátil v horšom stave, ako do nej odchádzal. Muselo sa niečo stať. Odvtedy sa jeho stav zhoršoval. Diagnostikovali mu detskú mozgovú obrnu,“ opísala smutne Dominikova teta Eva (59). 

Odmietali ho dať do ústavu

Rodičia sa podľa jej slov o synčeka starali zo všetkých síl. „Nepoznali deň ani noc, nepretržite sa venovali Dominikovi. Nik si nedokáže predstaviť, koľko úsilia museli vynaložiť, aby chlapec dostal všetko, čo potreboval. Odmietali ho dať do ústavu, báli sa, že tam by sa o neho nepostarali dobre. Odmenou im bol Dominikov občasný úsmev. Chlapec nedokázal samostatne stáť, sedieť, rozprávať ani jesť,“ opisuje ťažké chvíle Eva, podľa ktorých rodina Andrejovcov bojovala aj s finančnými problémami.

Otvoriť galériu

„Mama dostávala opatrovateľský príspevok – necelých 300 € a otec robil v strážnej službe, aj to len na dohodu, viac ako tri stovky tiež nezarobil,“ vyratúva Eva. Tvrdí, že Dominikova mama Renáta aj otec brali lieky na upokojenie. „Renáte už nepomohlo ani to a minulý týždeň skončila v opatere lekárov na psychiatrii,“ vraví smutne Dominikova teta. To mohla byť podľa príbuzných posledná kvapka, po ktorej sa otec Jozef beznádejne zrútil a videl len jediné východisko, ako celé utrpenie ukončiť. Podľa polície odpojil syna od vzduchovej ventilácie, ktorá ho držala pri živote, a nechal ho v byte, kde spolu bývali, umrieť.

Vzali ho do väzby

O Jozefovom osude v utorok rozhodoval súd. Kým čakal na rozhodnutie, pôsobil vyrovnane. Keď sa dozvedel verdikt, zneistel a zo súdnej siene odkráčal mlčky. „Sudca rozhodol o vzatí obvineného do väzby z dôvodov útekových a preventívnych. Existuje dôvodná obava, že by mohol ujsť. O prípade bude ďalej rozhodovať krajský súd, nakoľko obvinený podal sťažnosť,“ povedal hovorca prešovského súdu Michal Drimák. Jozefova mama aj sestra napriek tomu stoja pri ňom.

Otvoriť galériu

„Keby som teraz bola pri Jozefovi, asi by som mu nič nepovedala, len by som ho objala. Život nie je spravodlivý, 24 rokov sa staral o syna a teraz za to skončil v base,“ povedala jeho mama Margita (85) roztraseným hlasom. Na starej žene na prvý pohľad vidieť, že je z nešťastia veľmi zronená. Keď si spomenú na Jozefa či Dominika, tlačia sa im slzy do očí. „Dominik mal ťažký život. Teraz už je v nebíčku. Ak by mu navrhli, že sa môže vrátiť, podľa mňa by odmietol a povedal – tu mi je lepšie, budem zhora dozerať na rodičov,“ myslí si Dominikova teta Eva (59).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ruský prezident Vladimir Putin.
Slovensko bude na inaugurácii ruského prezidenta! Kto nás tam zastúpi?
(ilustračné foto)
Držíte diétu? Pozor, zvyšujete riziko týchto porúch až päťkrát!
Balistická raketa (ilustračná fotografia).
Moskva ide rozširovať svoj arzenál: Pripravuje sa na niečo?! Desivé slová diplomata
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Medveď útočil v TOMTO okrese! Buďte opatrní: Zásahový tím reaguje
V novom europarlamente bude sedieť aj zostava 14 slovenských zástupcov.
Eurovoľby sa blížia: Potrebujete hlasovací preukaz? Požiadať oň môžete do tohto termínu
Polícia v nedeľu riešila vodičov pod vplyvom alkoholu, obvinila ich
Foto
Z FOTO sa vám zastaví rozum: Otrasné, koľko vodiči cez víkend nafúkali! Polícia vyzýva verejnosť
Miroslav Imrich († 71) zrejme spáchal samovraždu.
ŠOK! Známeho českého speváka († 71) našli mŕtveho: Mrazivé, kde skonal... Prekliate miesto?
Putin nariadil cvičenie, ktoré bude zahŕňať nácvik použitia taktických jadrových zbraní!
Aktualizované
Putinov krok všetkých vydesil: Rusi majú nacvičovať odpálenie JADROVÝCH zbraní! Reakcia na Macronove výroky?
Makhmud Muradov
Tvrdá rana pre ex-Bagárovej: Po tomto zostal Muradov v šoku!
Umelcovu dcéru Renátu (vpravo) mrzí, že o ňu otec počas života neprejavil záujem.
Boj o dedičstvo po Grúňovi († 81): Vdova ženie právnikov na dcéru, ktorú spevák 39 rokov nevidel
(ilustračné foto)
Český farár vyvolal ŠKANDÁL vo Vatikáne: Hrôza, čo mal pri sebe! Polícia zakročila
(ilustračné foto)
Obmedzenia na diaľnici D2: V tomto úseku buďte trpezliví! Prejazdný je len jeden pruh