Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.09.2015 13:01 | Správy | Zahraničné správy

Moderátorka Šimkovičová si u šéfa Markízy poriadne zavarila: Teraz mu posiela trúfalý odkaz!

Trasie sa o svoje miesto? Po tom, ako Nový Čas upozornil na negatívne ladený postoj markizáckej moderátorky Martiny Šimkovičovej (44) k migrantom, Markíza sa rozhodla jej návrat na obrazovky na nejaký čas odložiť. 

Stálica hlavného spravodajstva totiž na svojom facebooku zverejňovala články, fotografie a videá namierené proti utečencom. A práve tento názor jej zrejme poriadne zavaril u chlebodarcu. Generálny riaditeľ Markízy Matthias Settele (48) sa totiž vyjadril, že sa so šéfom spravodajstva porozpráva o jej ďalšej kariére. Zároveň dodal, že momentálne pre ňu ani nemajú miesto. Šimkovičovej tak neostávalo nič iné, ako svoje správanie vysvetliť. Novému Času poskytla otvorený rozhovor, v ktorom zanechala jasný odkaz pre Setteleho.

Prečo ste na svojom profile na sociálnej sieti zverejňovali články, fotografie a videá, ktoré boli jednostranne zamerané proti utečencom?

- Nemám pocit, že by boli proti utečencom, skôr poukazovali na riziká ich správania. Samozrejme, situácia, ktorá sa okolo nás deje, mi nie je ľahostajná a nikto z nás pred ňou nemôže zatvárať oči. Deje sa to tu a teraz a nemôžeme sa tváriť, že nás sa to netýka. Sme toho súčasťou a pre nás dospelých je absolútnou povinnosťou postarať sa o bezpečnosť našich detí. Nevieme, čo bude, my sme len obyčajní občania, ktorí si plnia svoje povinnosti. Je to na pleciach úradov, ktoré to musia riešiť. My nemáme tú moc. Sme iba pešiaci. Pri migrantoch zastávam zásadu: Pomôžme tam, kde je to možné, ale buďme opatrní tam, kde je to viac ako nutné.

 

Aký máte osobný názor na aktuálnu problematiku obrovského prílevu utečencov do Európy?

- Žiaľ, prevláda chaos, neistota, nikto nevie, čo bude. Situácia sa zo dňa na deň mení, utečencov stále pribúda a pribúda a prevažnú väčšinu tvoria mladí muži... ostnaté drôty, kontroly na hraniciach. Kamarátke z vedľajšej dedinky prišlo na pozemok do záhrady 15 utečencov a usadili sa tam. Jej dcérky to sledovali spoza okna ich obývačky. Našťastie bola doma ich mama, ktorá zavolala políciu. Medzi toľkými ľuďmi sú okrem tých, čo pomoc skutočne potrebujú, infiltrovaní aj takí utečenci, u ktorých sú zrejme iné priority. Malá osobná skúsenosť: Kamarátka mojej dcéry im nakúpila zubné kefky a iné bežné potrebné veci. Keď im ich rozdávali, hodili ich na zem s tým, že oni chcú kefky s mäkkými štetinkami. V takej situácii ste na pochybách, či tá pomoc je správne cielená. Tí ľudia si sem prišli zachrániť život, tak to prezentujú, ale ich správanie tomu niekedy vonkoncom nezodpovedá. Tam je namieste tá opatrnosť.

Otvoriť galériu

Otvoriť galériu

Generálny riaditeľ televízie Markíza sa vyjadril, že sa s riaditeľom spravodajstva porozpráva o vašej budúcej kariére. Bojíte sa o svoje miesto?

- Nie, nebojím. Ak sa zatvoria jedny dvere, otvoria sa nové. Som vo veku, keď si čoraz viac uvedomujem, že každá životná skúsenosť vás má posunúť ďalej, či je pozitívna, alebo negatívna. Učíme sa celý život.

Ako ste prijali informáciu od vedenia televízie Markíza, že pre vás momentálne nemajú miesto?

- Nemala som zatiaľ čo prijať. Rokovania k tejto veci sú len predo mnou.

Ak by vám Markíza po návrate z materskej dovolenky neponúkla miesto v spravodajstve, prípadne by chcela ukončiť s vami spoluprácu, uchádzali by ste sa o miesto v niektorej z konkurenčných televízií?

- Keď sa to stane, potom to začnem riešiť. Ak má niekto strach, že si o rok zlomí ruku, tak si nedá rok vopred ruku do sadry. Každá akcia prináša reakciu. Teším sa zo všetkých odkazov, ktoré mi ľudia posielajú ako spätnú väzbu. Všetkým želám pokoj v duši aj v srdci.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS