Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.09.2015 10:55 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Šokujúca výpoveď detí o rodine otca Gajdára: Kto za nimi tajne chodil do Panamy?

Čo sú to za ľudia? Aj keď od návratu unesených detí Martina (10) a Dominiky (8), ktoré vypátral v Paname reportér Nového Času, uplynulo už pol roka, špina celej kauzy sa valí ďalej. 

Podľa výpovedí oboch detí za nimi do Panama City minimálne dvakrát pricestovali ich strýko Daniel Gajdár (32) a starý otec Jozef Gajdár (63). Babka Marta (58) podľa nich s nimi komunikovala cez internet. Príbuzní pritom po celé štyri roky trvania únosu tvrdili, že o pobyte detí a ich otca nemajú informácie a nie sú s nimi v kontakte.

Otvoriť galériu

Toto sú tváre ľudí, ktorí neváhali Martine Gajdárovej (36) urobiť zo života peklo. Nový Čas má k dispozícii zápisnicu o výsluchu a prehlásenie Marty Gajdárovej, mamy Andreja Gajdára. „V zápisnici ako svedok uviedla, že v tom čase nevidela syna a vnúčatá tri roky, že nie je s nimi v kontakte a nevie, kde sú. V prehlásení to potvrdila a podpísal sa pod to aj jej manžel Jozef,“ povedal splnomocnený zástupca Martiny Ladislav Morvay, ktorý bol osobne prítomný na výsluchu babky detí. „Povedala to v januári 2014 a prehlásenie sa do spisu dostalo koncom toho istého roka,“ dodal Morvay. Tento krok klanu Gajdárovcov bol v tom čase bezpredmetný, keďže už vtedy reportér Nového Času lokalizoval Andreja Gajdára a obe deti v Panama City. Spoločne so štátnymi inštitúciami začal pripravovať plán, ako ich dostať späť na Slovensko bez toho, aby sa o tom Marta, Jozef, Daniel a ich známi dozvedeli.

Krivá výpoveď

 

Všetci traja Andrejovi príbuzní sa po únose detí otočili Martine chrbtom. „V deň, keď mi mal manžel odovzdať deti, prišla som po ne na ich chatu na Záhorí. Von vyšiel iba Daniel, ktorý mi povedal, aby som išla preč, kým nie je neskoro, lebo som s deťmi už skončila. Neskôr sa čudoval, z akého právneho titulu chcem deti späť,“ povedala Martina. Klan Gajdárovcov sa nedal obmäkčiť. Buď Marta, Jozef a Daniel neustále odmietali vypovedať, alebo vyhlásili, že o ničom nevedia. Dohadom je konečne koniec. „Ešte v Paname začali deti samy od seba hovoriť, ako k nim prišli dvakrát na návštevu dedo a Danko. Hovorili aj o babke, ktorá tam nemala priletieť, ale iba s nimi volala cez internet. Neskôr sme sa o tom rozprávali viac a mám to všetko zdokumentované,“ odkryla Martina pravú tvár Gajdárovcov.

Otvoriť galériu

Otvoriť galériu

Hrozí podarenej trojici nejaký trest za to, že celý čas mlčala a keď prehovorila, tak podľa detí klamala? „Ak otec, matka a brat únoscu odmietli vypovedať, no predložili čestné vyhlásenie, že nevedia, kde sa deti nachádzajú, hoci to vedeli, a stará matka to ešte povedala pred vyšetrovateľom, mohli by sa dopustiť trestného činu krivej výpovede, eventuálne trestného činu marenia spravodlivosti, najmä podľa obsahu čestného vyhlásenia a kvalifikácie vyšetrovateľa,“ myslí si advokát Peter Bacík, podľa ktorého má každý právo nevypovedať v prípade, ak by jeho výpoveď poškodila jeho príbuzného, aj keby bol napríklad na úteku.

Zálusk na dom

Martina musí naďalej riešiť zdravotný stav svojich dvoch detí. Najmä z psychickej stránky na tom nie sú dobre. Podľa lekárov mali nielen neliečené ochorenia, ale tiež neboli socializované. Ako napovedajú zistenia reportéra Nového Času, v Panama City trávili väčšinu dní zavreté v izbe bez kontaktu s okolitým svetom. K tomu všetkému sa najnovšie pridal nový problém. Klan Gajdárovcov si podľa Martiny robí zálusk na dom, ktorý oficiálne patrí jej a Andrejovi. „Keď zmizol s deťmi, prestal platiť úver a takmer sa dostal do dražby. Musela som ísť bývať inde a dať ho do prenájmu, aby som ho vládala splácať. Dopočula som sa, že Gajdárovci majú takú drzosť, že by sa tam chcel Andrej vrátiť a zobrať deťom aj to posledné. Dom som zachránila iba kvôli deťom, aby sa raz mali kde vrátiť,“ povedala Martina.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!