Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.09.2015 17:45 | Šport | Hokej

Hokejovú ligu čaká obrovská revolúcia: Citrón predstavil zmeny, ktoré ju posunú na novú úroveň!

Už tento týždeň odštartuje v poradí 23. sezóna najvyššej slovenskej hokejovej súťaže s novým názvom Tipsport liga 2015/16 i logom. 

Napriek rôznym finančným a iným problémom zostáva desiatka klubov v rovnakom zložení ako v minulom ročníku. Základná časť sa naplno začne v piatok 11. septembra zápasmi úvodného kola, no už o deň skôr si fanúšikovia môžu vychutnať predohrávaný duel HC'05 iClinic Banská Bystrica - HK Nitra v priamom televíznom prenose a vložené stretnutie "dvadsiatky" s HK 36 Skalica. Vedenie pripravilo aj viaceré novinky s cieľom viac spropagovať ligu.

Otvoriť galériu

Najvyššia slovenská súťaž vstupuje do nasledujúcej sezóny s novým šéfom. Dlhoročného riaditeľa riadiaceho orgánu spoločnosti Pro-Hokej totiž cez leto vystriedal bývalý reprezentačný obranca Richard Lintner, ktorý chce so svojím tímom priniesť do súťaže nový vietor a zlepšiť najmä marketing a jej reputáciu medzi fanúšikmi a slovenskou verejnosťou. "Môjmu spojeniu s ligou predchádzali viaceré debaty a stretnutia, kde sme hľadali spojenie s klubmi, hráčmi, mediálnymi partnermi, aby sme si zjednotili vízie, ktoré máme v rámci napredovania našej súťaže. Toto je všeobecná podmienka, aby sme mohli vykročiť spolu vpred. Naplnilo sa to a v rámci spoločného smerovania sme pristúpili, povedal by som k odvážnym a rýchlym krokom. Túto ligu nejdeme robiť pre našich fanúšikov, ale spolu s nimi," vyhlásil nový šéf súťaže.

Otvoriť galériu

Hlavné novinky v nasledujúcej sezóne zhrnul do štyroch základných krokov, ktoré majú ligu priblížiť hráčom, médiám, fanúšikom a partnerom. "Prvý krok je smerom k hráčom, keďže v našom športe, nielen v hokeji, je problém s dodržiavaním vyplácania miezd a odmien. Zhodli sme sa s klubmi, že s tým treba niečo spraviť. Preto sme vytvorili 3. dodatok do hráčskej zmluvy, ktorý zaručuje hráčovi možnosť jednostranného vypovedania zmluvy v prípade omeškania platby o viac ako 30 dní. Je to prvé gesto, ktoré deklaruje záujem hráčov, ale najmä klubov, aby sa tento problém eliminoval," povedal Lintner.

 

Druhý krok sa vzťahuje k médiám. Od novej sezóny budú platiť nové pravidlá, ktoré umožnia ich zástupcom prístup do kabín vždy 5 minút po každom zápase. Tretím krokom sa chce liga priblížiť fanúšikom. "Ideme im v ústrety, v rámci každého klubu vytvárame post, ktorý bude mať na starosti PR, sociálne siete a zároveň bude zodpovedný za kontakt s partnermi. V lige sa tak vytvorí tím ľudí, prostredníctvom ktorých chceme aplikovať moderný marketing. Bude to tímová práca všetkých klubov dokopy, efektívnejšia komunikácia s partnermi, médiami a našimi fanúšikmi," pokračoval Lintner.

Posledným krokom sú rokovania o predaji televíznych práv RTVS na dlhšie obdobie. Tá odvysiela aj úvodný štvrtkový duel Bystrice s Nitrou. Okrem priamych prenosov a záznamov zápasov by mala priniesť aj extra program pre fanúšikov.

"Okrem nového loga a názvu súťaže dnes spúšťame aj nový profil Tipsport ligy na sociálnej sieti Facebook a rozpracovaná je aj nová webstránka," dodal Lintner.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Vojna v Gaze trvá už takmer sedem mesiacov: Izraelský činiteľ o tom, aké sú šance na prímerie
Pri pobreží Kanárskych ostrovov sa utopili najmenej traja migranti
V Tunise sa búria proti prílevu migrantov: Sila, čo sa v posledných týždňoch deje
Britský premiér Rishi Sunak.
Londýnčania si volili starostu, Sunak neskrýva sklamanie: Víťazovi sa podarilo čosi nevídané
Súčasný manžel Štefan Margita.
Foto
Štefan Margita sa po 35 rokoch vrátil na vychytené miesto: Pozrite sa, čo žiada od fanúšikov!
V lotérii Powerball sa hrá o rozprávkový jackpot.
Stala sa milionárkou NÁHODOU! Pri kúpe žrebu si dajte pozor: TAKTO prídete o majland
Joop mal skočiť z lode a odvtedy ho nik nevidel.
Foto
V Prahe ZÁHADNE zmizol Brit: Súkromný detektív a kritika polície! Naozaj nikto nič nevidel?
A glider against a blue sky
Aktualizované
Hrôza! V Martine došlo k pádu vetroňa: Nešťastie má minimálne jednu obeť
(ilustračné foto)
Prietrž mračien narobila v slovenskom meste poriadnu paseku: Mimoriadna situácia, hlásia značné škody
(ilustačné foto)
Nadľudský výkon otca nestačil: Pri tragédii v bazéne zomreli 3-ročné dvojičky
Britney Spears sa dostala do problémov pre svoje nezodpovedné správanie.
Foto
Britney Spears sa SÚDILA s vlastným otcom: Desivá reakcia po ukončení sporu! Skončí na mizine?
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Voči Zelenskému sa vedie trestné stíhanie: Dostal sa na nelichotivý zoznam! Čo na to Ukrajina?
Amputáciu odmieta, no lekári hovoria, že by mu pomohla.
Foto
Nicholas pred 10 rokmi havaroval a ostala mu VISIEŤ noha: Fakt mu TOTO povedali lekári?!