Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Lea (4) je ako trojmesačné bábätko: Miesto slova mama sa vždy usmeje!

Chcú, aby sa začlenila medzi nich! Rodina Jesenských z Banky pri Piešťanoch by svojej chorej dcérke Lei (4) zniesla aj modré z neba, len aby sa ich blonďavý anjelik mohol ľahšie stať súčasťou bežných denných aktivít. 

Rehabilitácie, lieky či výživové doplnky rodičov už stáli nemalé peniaze a na pojazdnú polohovaciu stoličku finančne jednoducho nemajú. Malá Lea (4) by na nej mohla sedieť bez toho, aby sa jej po pár minútach kotúľali po tváričke slzičky preto, že ju omína chrbátik. Pomôcť môžete aj vy prostredníctvom charitatívneho projektu Srdce pre deti, ktorý spravuje Nadácia Pontis. Malá Lea (4) je druhým dieťaťom Jesenských. „Narodila sa v 30, týždni. Bola istý čas bez kyslíka a neskôr dostala aj krvácanie do mozgu,“ oživuje bolestné spomienky mama Jana (30).

 „Myslím si, že sa tak stalo ešte pred pôrodom. Odtiekla mi totiž plodová voda a lekári ma do cisárskeho rezu nechali čakať ešte tri dni,“ vysvetľuje smutne. Krutý verdikt prišiel až po ôsmich mesiacoch. Ich slniečko má detskú mozgovú obrnu s postihnutím ručičiek aj nožičiek, dostáva epileptické záchvaty, má poruchu zraku, skoliózu a poškodenie mozgu. Krásne dievčatko navyše nechodí, nesedí, neovláda rúčky, nerozpráva, nedrží poriadne hlavičku a nevie sa ani pretočiť.

 

Bojujú zo všetkých síl

Napriek tomu sa rodičia nevzdávajú „Vyskúšali sme už veľa rehabilitácií u nás aj v zahraničí, chodíme s ňou plávať, na hypoterapiu a kupujeme i výživové doplnky. Vie nám odovzdať veľa lásky a chceli by sme jej preto čo najviac uľahčiť už i tak ťažký život.“ Mamina by pre Leu chcela kúpiť špeciálne sedacie zariadenie. „Lea sa veľmi teší zo života. Keď vidí sestričku ako si maľuje alebo hrá na klavíri, tak to isté chce robiť i ona,“ vysvetľuje starostlivá mamina.

Špeciálna sedačka by jej pomohla zaradiť sa medzi členov rodiny, a tiež by svoju milovanú dcérku mohla ľahšie prenášať. Tá , ktorú majú je nevyhovujúca. „Je veľmi labilná a dá sa s ňou ľahko prevrátiť. Jej chrbátik, ale ani ona sama, nie sú v nej dobre fixované a aj ju tlačí, takže často už po chvíli v nej plače. Veľmi ťažko sa s ňou pohybuje po byte,“ vraví Jana.

Otvoriť galériu

Chorej Lei a jej rodičom môžete pomôcť aj vy zapojením sa do zbierky Srdca pre deti, ktorej výťažok pôjde na kúpu špeciálneho sedacieho zariadenia Leckey Mygo. Ide o jedinečný sedací systém zabezpečujúci deťom od 3 do 14 rokov správnu polohu panvy, končatín a trupu. „Verím, že sa vyzbiera potrebná suma peňazí, za čo sa chcem všetkým, ktorí dcérke prispejú, aj v jej mene, veľmi pekne poďakovať,“ odkazuje s nádejou v hlase mama Jana.

Ako môžete pomôcť?

Pomôcť Lei môžete aj vy, a to zaslaním prázdnej darcovskej SMS na číslo 871. Hodnota SMS je 5 eur. Prispievať môžete do pondelka 17. 8. (vrátane), alebo navštívte stránku www.srdcepredeti.sk a pomôžte bankovým prevodom na tento účel do soboty 22. 8. 2015. Peniaze, ktoré sa vyzbierajú nad rámec sumy 2 800 € potrebnej na špeciálne sedacie zariadenie, pôjdu na Spoločné konto pre deti a budú prerozdelené Nadáciou Pontis medzi ďalšie detské príbehy.

Otvoriť galériu
Srdce pre deti
Zdroj: anc

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Policajti si v rámci celoslovenskej akcie posvietia na vodičov.
Policajti zakročili v pravý čas: Muži za volantom nemali čo hľadať! Jeden hrubý zákaz im nestačil
Erdoganovo stretnutie s Özgürom Özelom trvalo asi hodinu a pol.
Erdogan po fiasku vo voľbách mení svoje zvyky: Toto neurobil dlhých 18 rokov
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Blanár ZASTÚPI premiéra Fica na dôležitom samite: Je to jasný odkaz pre Rusko a Ukrajinu
Ilustračné foto
Muž prežil klinickú smrť: Prezradil, čo počas toho VIDEL, cítil a... Neuveríte, čo sa stalo potom!
2019: Vrkoče nosí dodnes.
Foto
Vlasová chameleónka Rihanna: Tentokrát stavila na prirodzenosť! Aha, čo nosí pod parochňou
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová.
Prezidentka vetovala legislatívu: Samosprávy sú na jej strane! Na TOTO sa bude musieť Národná rada pozrieť
Nigel Farage
Kontroverzný politik opäť terčom útoku: Mladík na neho hodil cement!
Martin Nikodým tají, do čoho sa chystá reinvestovať.
Foto
Nová záľuba Martina Nikodýma: Výsledkom sa musel hneď pochváliť! Neprerastie mu to cez hlavu?
Hunter Biden
Bidenov syn má vážny problém: Za to, čo spravil, mu hrozí až 25 rokov basy!
Chystajú odvetu: Líder Jožo Ráž povolenie na použitie loga nedal.
Foto
Ráž sa zrazil s cyklistom a nezastavil: Spevák prelomil mlčanie! Jeho reakcia vás prekvapí
Ponorka Titan explodovala na ceste k vraku Titanicu
Foto
Šokujúci ZVRAT v prípade ponorky Titan: Išlo o PODVOD?! Na povrch vyplávala hrozivá PRAVDA
Prezidentka Zuzana Čaputová
Čaputová odhalila poslednú zahraničnú cestu v roly prezidentky: Čaká ju najvyššie štátne vyznamenanie