Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.07.2015 11:29 | Správy | Domáce správy
Video

Smrtiace vyčíňanie blesku na východe: Pre tragickú udalosť začala polícia trestné stíhanie

Trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia začala polícia v súvislosti s tragickou udalosťou v katastri obce Kluknava (okres Gelnica).

Po zásahu bleskom tu prišla v sobotu (26.7.) o život jedna osoba, ďalší ľudia utrpeli ťažké a ľahké zranenia. Pri pútnickom kostolíku na mieste zvanom Svätá Anna došlo počas sv. omše k úderu blesku do dvoch stromov, pod ktorými stáli veriaci, informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó. Prírodný živel spôsobil zranenia viacerým osobám. V prípade 39-ročnej pútničky z okresu Prešov boli natoľko vážne, že im na mieste podľahla. "Obhliadajúca lekárka u nebohej ženy skonštatovala smrť po zásahu blesku a nariadila vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu," ozrejmil Szabó.

Polícia v súvislosti s týmto nešťastím prešetruje zodpovednosť organizátora, ktorý púť zabezpečoval. "Pri blížiacej sa silnej búrke, o ktorej výskyte najmä na území východného Slovenska v popoludňajších hodinách s výstrahou 2. stupňa bola široká verejnosť informovaná cestou médií, nevyzval osoby, aby opustili miesto okolo kostolíka, kde stoja vysoké stromy - gaštany a lipy, a napriek búrke ich na mieste ponechal," uviedol Szabó.

Sobotňajšia udalosť v Kluknave povolala k zásahu viacero posádok záchranárov, ktorí po prvotnom ošetrení odviezli zranených do nemocníc. V prešovskej fakultnej nemocnici po krátkej kardiopulmonálnej resuscitácii hospitalizovali na oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny 46-ročného muža. "Pacient je momentálne stabilizovaný. Sú zaistené a sledujú sa jeho vitálne funkcie. Je pri vedomí a komunikuje s okolím. Utrpel popáleniny približne na 15 percentách tela," povedala pre TASR hovorkyňa nemocnice Renáta Cenková. V Prešove hospitalizovali aj dve ženy. Nachádzajú sa na oddelení úrazovej chirurgie. V prípade obidvoch momentálne prebiehajú diagnostické procesy.

 

Po večernej udalosti v Kluknave odviezli sanitky ďalších zranených do nemocnice v Krompachoch. Ošetrili tu celkovo osem ľudí, z toho troch ambulantne, ostatných piatich hospitalizovali. "Z hospitalizovaných osôb majú traja ľahšie zranenia, dvaja ďalší utrpeli ťažké zranenia. Ide predovšetkým o popáleniny, ale tiež postihnutie vnútorných orgánov - pľúc a nervového systému," informovala TASR za Nemocnicu Krompachy Radka Miloševská. Všetci piati tu zostávajú hospitalizovaní aj počas nedele.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




(ilustračné foto)
Krajina v strachu: Zaznamenali nebezpečný VÍRUS! Spôsobuje krvácanie z očí aj uší
Pre speváka to bol zážitok na celý život.
Miro Jaroš sa ako 46-ročný dočkal promócií: Som na seba hrdý! Čo vyštudoval?
(ilustračné foto)
Obrovský podvod! Polícia zhabala falošné bankovky v hodnote 50 miliónov eur
ilustračné foto
Dodáva KĽDR balistické strely Rusku?! Situácia je vážna, Ukrajina musí konať
Babišoví sú spolu od roku 1992.
Foto
Monika Babišová už za manželom nesmúti: Po rozchode sa pochválila NOVÝM JA!
The New York City Pride Parade celebrating all lifestyle choices. Flags at the parade. The parade route was lined with tens-of thousands of spectators supporting the event.
Veľká vec u našich susedov: Ústavný súd rozhodol! Týka sa to zmeny pohlavia
HC Slovan chce prebrať slovenský gigant: Začne nová éra belasých?
hacker in hoodie typing code in program using laptop in dark studio
Smrť za internetové príspevky! Súdy odsúdili muža: Strašné, čo sa v krajine deje
Ivan Korčok, Peter Pellegrini, Andrej Danko, Štefan Harabin.
Prezidentskí kandidáti zverejnili výdavky na kampaň: Kto minul najviac a kto naopak ani cent?!
Vznik ministerstva športu Keketi obhajuje.
Keketi zhodnotil fungovanie ministerstva športu: Tieto aktivity považuje za najdôležitejšie
Ukrajinský vojak v Mariupole
Ukrajina a Rusko na seba ukazujú prstom: Kto používa vo vojne chemické zbrane?!
Na snímke poľský prezident Andrzej Duda
Poľskou vládou otriasol škandál: Našlo sa podozrivé zariadenie! Aké malo funkcie?