Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.07.2015 07:31 | Správy | Zahraničné správy
Video

Vyskúšajte si úlohu Kramného sudkyne, predkladáme vám dôkazy: Je tento človek vinný alebo nevinný? Hlasujte!

Po deviatich pojednávaniach za uplynulé dva týždne bol súd s Petrom Kramným odročený na september - na rozsudok si však zrejme počkáme ešte dlhšie.

Ako to ale s Kramným zatiaľ vyzerá? Po výpovediach svedkov a odborníkov a predložení niektorých dôkazov to nie je práve slávne. Napriek tomu existujú veci, ktoré hovoria v jeho prospech. Obstojí na súde?

Proti Petrovi zatiaľ nebol prednesený žiadny priamy dôkaz, ktorý by hovoril o jeho vine. Tých nepriamych je ale dosť, píše Blesk.cz. Rozhodnutie súdu sa nedá odhadnúť, ale môžeme si zrekapitulovať, čo Kramnému pomáha a čo ho potápa.

Nevinný...?

Pre nevinu Petra Kramného hovorí len pár skutočností, veľká väčšina je ale skôr tvrdenie proti tvrdeniu. Monika s Klárkou boli podľa všetkého zavraždené elektrickým prúdom, podľa výpovede svedkov ale Kramný v tomto odbore nemal žiadne skúsenosti. Otázkou však je, či na odkrytie drôtov z kábla a priloženie k telu obete potrebuje človek nejaké rozsiahlejšie znalosti. "Je schopný zabiť človek, ktorý nemá pojem o tom, čo je odpor alebo fázy?" pýtal sa obžalovaný. "Myslím si, že rozrezať dva drôty a priložiť ich k telu je aj pre laika ľahko realizovateľné," povedal expert.

 

Kramný aj niekoľko málo svedkov sa tiež vyjadrili, že Monika občas prežívala stavy náhleho smútku, či dokonca depresie. Český Blesk už skôr uviedol, že Monika sa s klinickými depresiami mala liečiť. "Je pravda, že Monika sa poslednú dobu správala trošku inak... Chodila k doktorom, mala prístroj na meranie srdca, brala nejaké lieky... Hovorila, že je jej tak nejako všetko jedno, mala také výkyvy nálad. Raz som jej volal záchranku, celá sa triasla, nemohla dýchať," rozpráva Kramný, ktorý sa týmito informáciami snaží naznačiť, že Monika by bola schopná samovraždy. Ďalší svedkovia však tieto informácie na súde vyvracali.

Kufor do Egypta balila podľa Kramného a pár svedkov Monika. "Veci v kufroch sme mali rôzne, niečo v jednom, niečo v ďalšom - dala to tam Monika." Ak by Kramný celý čin dlhodobo plánoval, nemohol vražednú zbraň ukryť.

Manželstvo Kramných bolo podľa väčšiny svedkov pokojné. "Ich vzťah bol krásny, bol som im aj na svadbe," povedal na súde svedok K. Ale aj tu sa objavujú opačné tézy. Podľa svedkyne Denisy B. sa Petr Monike vyhrážal, že ju vyhodí a vezme všetky peniaze. "Moniku vyhadzoval z bytu, nech sa zbalí a vypadne. Neustále jej niečo vyčítal a nadával jej, že stále niekam chodí. Tvrdil, že keby ho mala rada, nikam nechodí," stojí vo výpovedi Monikinej kamarátky.

...alebo vinný?

Skutočností, ktoré hovoria o Kramného vine, je oveľa viac. Na začiatok jeho klamstvá, ktoré sa týkali zdravotného stavu dcéry a manželky pred smrťou. Kramný tvrdil, že celý deň zvracali a mali hnačku. Podľa patológov sú ale tieto stavy absolútne vylúčené.

Rovnako tak súdni znalci vylúčili, že by dcére poskytol prvú pomoc. "Zmeny vznikajú mechanickým násilím, pretože je telo nečinné. Napríklad na skelete hrudného koša, krvácanie aj závažnejšie zmeny pri srdci. Výraznejšie to býva u osôb, kde je skelet krehkejší." Dokoupil ale takéto zmeny u Klárky neopísal, znamená to, že u nej resuscitáciu Kramný nevykonával.

Kramný sa po smrti svojich dvoch najbližších správal dosť čudne. Prvý, komu volal, bola podľa jeho slov jeho matka a neskôr poisťovňa. Nebol smutný ani hysterický, ako by sa u človeka v takejto situácii očakávalo. S pribúdajúcim časom sa stával chladnejším. Sem-tam si poplakal, ale všetko vo svetle jeho ďalšieho správania sa vyzeralo skôr ako divadlo. "Správal sa, ako by sa nič nestalo," povedal súdu Kramného kamarát Standa.

Kramný tvrdil, že keď zistil, že sú dievčatá mŕtve, dalo sa Monike ešte hýbať s rukami, hovoril, že mohli byť po smrti tak tri, maximálne štyri hodiny. "Keď som Klárku otáčal, zostali jej ruky pred sebou, keď som otáčal Moniku, tak ruky mala normálne voľné." Podľa jasných dôkazov na telách ale boli po smrti oveľa dlhšie - asi desať hodín. Časom sa totiž usadzuje v tele krv a vytvára posmrtné škvrny, ktoré na telách boli spredu. Čo svedčí o Kramného lži, že dievčatá ležali na boku.

Kramný bol žiarlivec - to o ňom vypovedali ako svedkovia, tak jeho bývalá priateľka Lucie W. "Som žiarlivý ako normálny chlap, žiarlil som zdravo, nie patologicky," povedal Kramný. Ale podľa slov ostatných to vyzerá inak. Monika prosila pani fotografku, aby šteklivé snímky, ktoré nafotila, neprenikli na verejnosť, pretože by to manžel neuniesol. Monika sa sťažovala, že jej Petr stále niečo vyčítal. "Pripadalo mi, že žiarlil, že niekoho mám, keď sa s ním rozchádzam. Mala som pocit, že ma sleduje," uviedla Lucie W.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Viktor Orbán (vľavo) je politickým spojencom Roberta Fica.
Orbán o atentáte na nášho premiéra: Na Fica zaútočili, lebo...!
Od zamestnávateľa dostanete zhruba o 8 eur mesačne viac.
Stravné čaká o pár týždňov zvyšovanie: Ako porastie suma pri gastrolístkoch?
Pavol nafotil vo Veľkých Dvoranoch niekoľko tromb.
FotoVáš Tip
Pavol zachytil desivý úkaz na oblohe pri Topoľčanoch: Točili sa, klesali k zemi a...! Budete si musieť pretrieť oči
Francúzska metropola bojuje s celomestským morom ploštíc.
Klimatická aktivistka vyčíňala v parížskom múzeu: Neuveríte, čím prelepila slávny Monetov obraz!
Fotografia z miesta nehody.
Aktualizované
Ďalšia vážna dopravná nehoda na D1: Vodiči, pozor! Diaľnica zostala v tomto úseku neprejazdná
2024. Stálica. Heidi dodnes patrí medzi najkrajšie ženy sveta.
Foto
Oslávenkyňa Heidi Klum: Sexici by tento vek tipoval málokto! Kto jej pomáha nestarnúť?
Foto
Végh je pred odvetou storočia vo forme: Zakázané látky?! Attila umlčal kritikov
O trestnom zákone sa bude rokovať v skrátenom konaní.
Spochybnila Ficova ochranka pri atentáte? Koalícia pripravuje viacero novelizácií: Čoho sa budú presne týkať?
Na snímke Leoš Mareš
Foto
Leoš Mareš má zážitok na celý život: Na legendárnom mieste spolu so synom! FOTO, ktoré musíte vidieť
Rozbehnúť obľúbené turistické miesto je pre 20 ľudí týždenná práca.
V Tatrách odštartovala letná sezóna: Na tejto trase opatrne! Koľko zaplatíte za pivo na Chate pod Rysmi?
Na snímke novozvolený predseda strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok počas príhovoru na 4. pracovnom sneme strany v Košiciach.
Prvý príhovor novozvoleného predsedu Hlasu-SD M. Šutaja Eštoka: Žijeme ťažké časy, ale tie nás môžu aj posilniť
Petrovi Pellegrinimu bol oporou minister vnútra Matúš Šutaj Eštok.
Je ROZHODNUTÉ! Delegáti nemuseli dlho uvažovať, novým predsedom Hlasu-SD sa stal ...