Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.06.2015 11:05 | Šport | Futbal
Video

Hráči Barcelony oslavovali titul s fanúšikmi: Neymar tancoval, Messi sa napchával

Tisíce fanúšikov zaplavili v nedeľu ulice katalánskej metropoly, aby s futbalistami FC Barcelona spoločne oslávili v poradí piaty titul európskeho klubového šampióna.

Okrem pohára pre víťaza Ligy majstrov ukázali hráči na otvorenom autobuse svojim priaznivcom aj trofeje za triumf v domácej Primere Division a Kráľovskom pohári, vďaka čomu dosiahli prestížny treble. "Barca" je prvým klubom, ktorý ho získal dvakrát, podobný kúsok sa mu už podaril v roku 2009.

Otvoriť galériu

Bujaré oslavy sa začali hneď po konečnom hvizde berlínskeho finále, v ktorom zverenci trénera Luisa Enriqueho zdolali turínsky Juventus 3:1. Davy fanúšikov sa zhromaždili na hlavnom námestí v Barcelone, kde mnohí povyliezali s vlajkami až na sochy či stĺpy. Fanúšikovská eufória vyvrcholila v nedeľu, keď výprava priletela z Nemecka na letisko El Prat. Duo Xavi Hernandez a Andres Iniesta znieslo ušatú trofej z lietadla po schodíkoch a následne sa celý tím presunul do otvoreného autobusu, ktorý sa vydal na triumfálnu cestu ulicami Barcelony.

Otvoriť galériu

Vpredu na streche vyčnievali tri víťazné trofeje, ktoré dokumentovali parádnu sezónu, za nimi stáli tréneri a hráči, ktorí mávali fanúšikom, hádzali na nich konfety a popritom zaháňali hlad pizzou. Neymar dokonca predviedol niekoľko tanečných kreácii, trio Messi, Neymar a Suarez si pochutnávalo na hamburgeroch. Autobus v klubových farbách lemovala veľká fotografia celého tímu a motto "Šampióni. Druhý treble. Pokračujeme v prepisovaní histórie".


Párty pokračovala pri západe slnka na štadióne Nou Camp. Podľa informácií z klubu vpustili naň 67-tisíc fanúšikov. "Je neuveriteľné, že tu môžeme byť a zdieľať radosť s našimi fanúšikmi. Po minulej ťažkej sezóne, ktorá nás veľa stála, sme museli tvrdo bojovať, aby sme sa vrátili späť na vrchol. Dosiahli sme niečo veľkolepé, musíme si to užiť. Nemám však žiadnych pochýb, že táto skupina hráčov bude pokračovať vo víťaznej jazde, pretože má stále obrovskú túžbu a motiváciu dosahovať úspechy," povedal Lionel Messi davu na štadióne.

 

Lúčiaci sa špílmacher Xavi Hernandez, ktorý v lete odíde do katarského Al-Saddu, sa poďakoval fanúšikom za krásnych 17 rokov strávených v klube.


"Budete mi veľmi chýbať. Odovzdávam mužstvo do rúk budúceho kapitána Andresa Iniestu," vyhlásil 35-ročný stredopoliar, ktorý v Barcelone získal s klubom 25 trofejí a odohral celkovo 767 stretnutí.

Otvoriť galériu

V mužstve pravdepodobne skončí aj pravý obranca Dani Alves, ktorému sa koncom júna končí zmluva a spoluprácu zrejme nepredĺži. "Chcel by som poďakovať všetkým mojim spoluhráčom a realizačnému tímu a samozrejme vám fanúšikom, že ste sa ma spravili šťastným a že som mohol hrať v tomto klube. Netuším, ako dlho bude trvať tento sen a ani neviem, či sa moje pôsobenie v Barcelone končí. Viem však, že som tu bol šťastný. Som jedným z vás," vyznal sa Brazílčan.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Eutanázia je kontroverzným spôsobom ukončenia života (ilustračné foto).
Objavila sa nová nebezpečná choroba: Liečba nezaberá! V ohrození sú najmä muži
Eurovoľby
Mladí o politike: Prezidentka, vláda či EÚ? Pozrite sa, komu dôverujú najmenej
Policajti si v rámci celoslovenskej akcie posvietia na vodičov.
Policajti zakročili v pravý čas: Muži za volantom nemali čo hľadať! Jeden hrubý zákaz im nestačil
Erdoganovo stretnutie s Özgürom Özelom trvalo asi hodinu a pol.
Erdogan po fiasku vo voľbách mení svoje zvyky: Toto neurobil dlhých 18 rokov
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Blanár ZASTÚPI premiéra Fica na dôležitom samite: Je to jasný odkaz pre Rusko a Ukrajinu
Ilustračné foto
Muž prežil klinickú smrť: Prezradil, čo počas toho VIDEL, cítil a... Neuveríte, čo sa stalo potom!
2019: Vrkoče nosí dodnes.
Foto
Vlasová chameleónka Rihanna: Tentokrát stavila na prirodzenosť! Aha, čo nosí pod parochňou
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová.
Prezidentka vetovala legislatívu: Samosprávy sú na jej strane! Na TOTO sa bude musieť Národná rada pozrieť
Nigel Farage
Kontroverzný politik opäť terčom útoku: Mladík na neho hodil cement!
Martin Nikodým tají, do čoho sa chystá reinvestovať.
Foto
Nová záľuba Martina Nikodýma: Výsledkom sa musel hneď pochváliť! Neprerastie mu to cez hlavu?
Hunter Biden
Bidenov syn má vážny problém: Za to, čo spravil, mu hrozí až 25 rokov basy!
Chystajú odvetu: Líder Jožo Ráž povolenie na použitie loga nedal.
Foto
Ráž sa zrazil s cyklistom a nezastavil: Spevák prelomil mlčanie! Jeho reakcia vás prekvapí