Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.04.2015 11:45 | Správy | Krimi | Zahraničné krimi

Družka muža, ktorý vraždil v Paríži, kontaktovala rodinu: Kde sa skrýva?

Družka jedného z páchateľov januárových islamistických útokov v Paríži kontaktovala uplynulú nedeľu svojich príbuzných vo Francúzsku z blízkovýchodnej oblasti, kde sa od januára skrýva.

Informovala o tom dnes francúzska spravodajská televízia RTL. Hayat Boumeddienová je "vdovou" po Amedym Coulibalym, ktorý 8. januára smrteľne zranil príslušníčku polície na parížskom predmestí Montrouge a deň na to, po obsadení obchodu s kóšer tovarom pri Porte de Vincennes v Paríži, zastrelil ďalších štyroch ľudí. Francúzski vyšetrovatelia po 26-ročnej žene vyhlásili pátranie kvôli podozreniu, že bola Coulibalyho komplickou. Mladá žena pritom odcestovala z Francúzska niekoľko dní pred prvým zo série islamistických útokov, ktorého terčom bola parížska redakcia satirického týždenníka Charlie Hebdo. Odcestovala do Madridu, odkiaľ sa letecky presunula do Istanbulu a odtiaľ k hraniciam so Sýriou, kde ju 8. januára videli poslednýkrát.

Podľa RTL Boumeddienová v nedeľu kontaktovala svojich príbuzných - bratov a sestry -, pričom potvrdila, že je na území pod správou Islamského štátu (IS). Tvrdila, že dni trávi čítaním Koránu, venuje sa výučbe arabčiny a stretáva sa s miestnymi ženami. Vyhlásila tiež, že s atentátmi v Paríži nemá nič spoločné. Vyšetrovaním sa však zistilo, že medzi Coulibalym a jedným z páchateľov útoku v redakcii Charlie Hebdo, Chérifom Kouachim, existovalo spojenie, napríklad aj prostredníctvom ich družiek.

Útoky islamistov v Paríži si vyžiadali celkovo 17 obetí na životoch a vo francúzskej spoločnosti vyvolali zdesenie i veľkú vlnu solidarity. V súvislosti s tým, že terčom útoku boli aj občania židovského pôvodu, vláda odvtedy prijala celú sériu opatrení na posilnenie bezpečnosti židovskej komunity vo Francúzsku a na prevenciu prejavov náboženskej neznášanlivosti a rasizmu.  Sprísnenie ochrany však francúzske úrady avizovali aj po nedávnom zmarení pripravovaného útoku na katolícky kostol v Parížskej oblasti.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hudobník zomrel na rakovinu pankreasu.
Vašo Patejdl († 68) ani 9 mesiacov po smrti nenašiel pokoj: Záhada jeho hrobu!
Na archívnej snímke z videa z 2. februára 2021 ruský opozičný líder Alexej Navaľnyj.
Občania žiadali pomenovať ulicu po Navaľnom († 47): Spísala sa petícia, vláda reaguje!
Lady Gaga
A je to vonku! Známa speváčka sa v 38 rokoch stane PRÝKRÁT mamou
Minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS).
Aktualizované
Minister Taraba zvolal v Gabčíkove krízový štáb! Hladina Dunaju stúpa
Guangzhou, Сhina - March 6, 2015: Armed paramilitary policemen stand guard in front of the Guangzhou Railway Station after a knife attack, in Guangzhou, Guangdong province, March 6, 2015. Knife-wielding attackers slashed and stabbed people at a railway station in the southern Chinese city of Guangzhou, wounding at least nine before police shot dead one of the suspected assailants and arrested another.
Výročie masakry je veľkým tabu: Protesty si vyžiadali tisíce životov! Úrady zvýšili opatrenia
Image of mid adult woman having abdominal ultrasound. Close up of her belly with doctor's hand and ultrasound. selective focus.
Interrupciu vlani podstúpilo vyše 5201 žien: Najviac zákrokov bolo v tomto kraji
Juraj Slafkovský a Peter Cehlárik.
Cehlárik prehovoril: Prečo nefungoval prvý útok a z čoho bol frustrovaný Slafkovský?
Aktualizované
Drucker chce meniť sieť stredných škôl: Malé školy by mohli fungovať spolu
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Iránu to pekne vytmavili: USA uvalila sankcie za pomoc Rusom! V čom ich čaká škrt cez rozpočet?
V Bratislave bol v utorok ráno prekročený prvý stupeň povodňovej aktivity
Foto
Už to začína! Dunaj pokoril obávanú hranicu: Čo očakávajú meteorológovia?
Veľká dunajská povodeň zasiahla Maďarsko v roku 2013 (ilustračné foto).
Záplavová vlna na Dunaji: Zasiahne našich susedov! Zopakuje sa desivý scenár z roku 2013?
Motorkár zraneniam podľahol v nemocnici.
Foto
Hrozná smrť v Šali: Motorkár († 44) spadol pod kolesá protiidúceho auta