Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.04.2015 10:22 | Šport | Hokej

Brankár Jaroslav Halák má v NHL po sezóne, príde pomôcť reprezentácii na MS?

Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák (29) je voľný pre MS v Prahe a Ostrave, jeho New York Islanders vypadol v 1. kole play off NHL s Washingtonom Capitals.

V rozhodujúcom siedmom zápase štvrťfinále Východnej konferencie prehrali Islanders na ľade Washingtonu 1:2, Halák síce kryl 24 z 26 striel domácich, ale Capitals sériu vyhrali 4:3 na zápasy a v konferenčnom semifinále sa stretnú s New York Rangers.

Islanders naďalej bez zraneného slovenského obrancu Ľubomíra Višňovského vyslali na bránu súpera len 11 striel a boje o Stanleyho pohár sú pre nich už v tejto sezóne stratené. O postupe klubu z hlavného mesta USA rozhodol ruský nováčik Jevgenij Kuznecov v 53. minúte, keď si krásne od mantinelu naviedol puk až pred Haláka, položil si ho ľad a rozhodol o postupe Washingtonu. "Keď ste nikdy nehrali hokej, nikdy nespoznáte tento pocit," povedal po zápase 22-ročný autor víťazného gólu.

Pre Islanders to bol posledný zápas v aréne Nassau Coliseum, ktorú otvorili ešte v roku 1972. V budúcej sezóne sa sťahujú do Brooklynu. "Ostrovania" prehrali v rozhodujúcom dueli na strely výrazne 11:26 a Halák si neodpustil kritiku na ofenzívnu aktivitu svojich spoluhráčov. "Mali sme strieľať o čosi viac. Prirodzene, že nemôžete dať gól, keď nevystrelíte na bránku," zdôraznil slovenský brankár, ktorého určili za tretiu hviezdu zápasu. Od roku 1990 iba tri tímy mali v stretnutí play off na konte menej striel ako v noci na utorok Islanders. "Dal nám šancu vyhrať tento duel. Bol skvelý," povedal na adresu Haláka pre nhl.com jeho spoluhráč Cal Clutterbuck.

 

Necelé tri minúty pred sirénou tretej tretiny svitla ešte Islanders šanca poslať duel do predĺženia, keď si na trestnú lavicu sadol domáci obranca John Carlson. Newyorčania ale početnú výhodu nevyužili a v celej sérii tak nevyužili ani jednu zo 14 presiloviek. "Bez gólu v presilovke nemôžete postúpiť," vyhlásil kouč Jack Capuano.

"Ostrovania" už 22 rokov čakajú na víťaznú sériu v play off, naposledy ešte v roku 1993 vyradili práve Washington. Odvtedy sedemkrát za sebou stroskotali hneď na prvej prekážke. Kapitán Islanders John Tavares si v sérii pripísal dva góly a štyri asistencie, po siedmom dueli neskrýval smútok: "Je ťažké pripustiť si, že je naozaj koniec. Bolo to intenzívne, fyzicky náročné. Bolo to vyčerpávajúce. Zdá sa, že sme sa báli urobiť chybu a neboli sme preto dostatočne agresívni."

Pre slovenský tím sa tak otvorila šanca, že by ho na šampionáte v Česku posilnil práve Jaro Halák. Tréner Vůjtek má momentálne k dispozícii trojicu gólmanov - Ján Laco, Július Hudáček a Branislav Konrád. Opora Islandersu by mu však výrazne zvýšila konkurenciu medzi gólmanmi.



Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Makhmud Muradov
Tvrdá rana pre ex-Bagárovej: Po tomto zostal Muradov v šoku!
Umelcovu dcéru Renátu (vpravo) mrzí, že o ňu otec počas života neprejavil záujem.
Boj o dedičstvo po Grúňovi († 81): Vdova ženie právnikov na dcéru, ktorú spevák 39 rokov nevidel
(ilustračné foto)
Český farár vyvolal ŠKANDÁL vo Vatikáne: Hrôza, čo mal pri sebe! Polícia zakročila
(ilustračné foto)
Obmedzenia na diaľnici D2: V tomto úseku buďte trpezliví! Prejazdný je len jeden pruh
Monika Beňová
Foto
Beňová zostala ZHROZENÁ, akú správu dostala: Mám 55 rokov ale... šialené, sú to BLÁZNI!
Na snímke podnikateľ Michal Suchoba prichádza na súdne pojednávanie v kauze Mýtnik.
Aktualizované
Kauza Očistec má dohru: Podnikateľ Suchoba dostal trest! Takto dopadol
Ruský prezident Vladimir Putin.
USA prezradili, KEDY by vstúpili do konfliktu s Ruskom! Slová, ktoré Putina nepotešia
Foto
Poplach v českom tíme: V generálke totálne vyhoreli, tvrdá kritika hviezdy z NHL!
35-ročný vodič pravdepodobne z dôvodu mikrospánku zrazil 59-ročného muža.
Foto
Smutné ráno v Žarnovici: Muža († 59) nezachránila ani reflexná vesta, zrazilo ho auto
Bojový dron
Tvrdý ukrajinský útok: Hlásia obete a zranených! Znepokojivé, čo mali zasiahnuť
(ilustračné foto)
Obrovské nešťastie: Muž vypadol z výletnej lode! Po takmer 7 hodinách prišla zdrvujúca správa
Na Aničku je hrdý aj tréner Krzysztof Cap.
FotoVáš Tip
Gymnazistka Anička trénuje v Žarnovici na svetové i európske majstrovstvá: Jediná plochodrážnička na Slovensku!