Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.04.2015 18:42 | Šport | Hokej

Hokejisti nezvládli prvý zápas: Dokonalý obrat Švédov v posledných sekundách!

Slovenskí hokejisti otvorili zápasovú časť prípravy na májový šampionát v Prahe a Ostrave prehrou.

V úvodnom vystúpení v rámci Euro Hockey Challenge sa proti Švédsku prezentovali dobrým dojmom, no gólom 13 sekúnd pred koncom z hokejky Staffana Kronwalla napokon prehrali 3:4.

V bránke s Janom Lacom sa Slováci od začiatku "zahryzli" do súpera, no otvárací gól strelili až v 12. minúte zásluhou Lušňáka. Hoci sa Švédi v ďalšom priebehu herne pozdvihli, psychiku im naštrbil ďalší gól z hokejky Nagya. Do druhej tretiny však nastúpili ako vymenení a po zlepšení pohybu gólmi Andersena a Pettersona vyrovnali na 2:2.

Slovákov dostalo z herného útĺmu, paradoxne, až nepremenené trestné strieľania Sýkoru. Po veľkom tlaku napokon napol švédsku sieť Hudáček. V treťom dejstve nepremenili Slováci viacero dobrých príležitostí, za čo ich v 53. minúte potrestal vyrovnávajúcim gólom Ridderwall a 13 sekúnd pred koncom víťazným aj Kronwall.

 

Zverenci trénera Vladimíra Vůjteka nastúpia proti "Tre kronor" opäť v sobotu o 17.00 v Bratislave. Následne ich do štartu svetového šampionátu v Česku (1.- 17. mája) čaká ešte šesť prípravných duelov. V rámci Euro Hockey Challenge sa predstavia v Česku, v Košiciach a v Poprade proti Bielorusku a prípravu zavŕšia dvojzápasom v Rige proti domácemu Lotyšsku.

Slovensko - Švédsko 3:4 (2:0, 1:2, 0:2)

Góly: 12. Lušňák (Dej, Haščák), 16. Nagy (Hudáček), 33. Hudáček (Švarný) - 24. Bengtsson, 29. Petterson (Aslund, Wallmark), 53. Ridderwall (Kronwall, Andersson), 60. Kronwall (Wallmark, Petterson) . Rozhodovali: Baluška, Müllner - P. Šefčík, Výleta, vylúčení: 3:2, presilovky: 0:2, oslabenia: 0:0, 5680 divákov

Slovensko: Laco - Švarný, Sloboda, Baranka, Podhradský, Graňák, Jurčina, Kozák, Čerešnák - Nagy, Marcinko, Hudáček - Tybor, Viedenský, Sýkora - Bartovič, Bližňák, Miklík - Dej, Lušňák, Haščák

Švédsko: Lassinantti - Kronwall, Andersson, Ekbom, Motin, Andersen, Gunnarsson, Thuresson - Petersson, Wallmark, Zaar - Johansson, Ridderwall, Viksten - Aslund, Carlsson, Nygard - Sörensen, Bengtsson, Sandberg

Vladimír Vůjtek, tréner SR: "Myslím si, že na prvý zápas po dlhej dobe to bol dobrý hokej. V prvých desiatich minútach druhej tretiny sme vypadli z tempa a súper vyrovnal. Potom sme sa pozdvihli, zápas bol vyrovnaný až do konca. Je to škoda, že sme dostali gól 13 sekúnd pred koncom po zbytočnej chybe. To sa ale v týchto zápasoch stáva. Hokej bol dobrý po kombinačnej stránke, verím, že diváci sa dobre bavili."

Ján Laco, brankár SR: "Úvod duelu bol z našej strany aktívny. Dobre sme korčuľovali, vytvorili sme si šance a dali aj dva góly. Pri prvom švédskom góle som neudržal puk, mal som ho pri betóne a našiel som ho neskoro. Pri poslednom góle nastala chybička. Cez celé pásmo si dokorčuľoval po puk obranca, zostal voľný medzi kruhmi a trafil to presne."

Patrik Lušňák, útočník SR, v zápase 1+0: "Myslím si, že sme nehrali zle. Škoda posledného gólu. Celý zápas sme viedli a mali sme to vo svojich rukách. Prvých desať minút druhej tretiny sme zaspali, potom sme začali korčuľovať a dali sme na 3:2. Takto sme pokračovali aj v tretej tretine, ale spravili sme chybu a dali nám gól."

Ján Sýkora, útočník SR: "Je to škoda inkasovať trinásť sekúnd pred koncom. Stáva sa to. Videl som, že nás obranca si chcel prikopnúť puk, odskočilo mu to ďalej, nedokorčuľovali sme to a nezvládli po taktickej stránke. Bol to prvý zápas po dlhom čase, tiež to nie je sranda pre niektorých chalanov."

Ivan Baranka, obranca SR: "Nebola to sranda, Švédi sú na tom korčuliarsky výborne. Myslím si ale, že sme to dôstojne zvládli. Škoda toho záveru, prišla taktická chyba a na konci sme si sami prehrali zápas."

Per Marts, tréner Švédska: "Je dobré pre nás byť tu s mladým tímom. Sú tu hráči, ktorí nikdy nehrali v národnom tíme. Aj pre mňa je dobré vidieť novú kultúru a krajinu, kde sa hrá fyzicky silnejší a rýchlejší hokej. Som rád, že sme sa vrátili do hry, keď sme prehrávali 0:2 a zápas napokon dotiahli do víťazného konca. Je to nová generácia hráčov, ktorá si oblieka švédsky dres."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ivana ani Dominika na oslavách svojich detí nešetria.
Foto
Cibulková vs. Gáboríková: Súboj LUXUSU za tisíce eur! Pozrite sa na to
Sex môže vyvolať astmatické záchvaty rovnakým spôsobom ako intenzívne cvičenie. (ilustračné foto)
Čo sa stane s vaším telom, keď skoncujete so SEXOM? Zmena, ktorú pocítite OKAMŽITE
Boeing 747 (ilustračná fotografia).
Španielsko kleplo po prstoch známym leteckým spoločnostiam: Prinesie to nechcené komplikácie?
Policajti zadržujú demonštranta počas protivládneho protestu v Jerevane v nedeľu 25. mája 2024.
Búrlivé chvíle na proteste v Jerevane: Polícia zatýkala, koľko ľudí skončilo v putách?
Abused little girl huddled over while the shadow of her abuser looms towards her
Mimoriadne smutný prípad zo Záhoria: Dievčatko (2) mal týrať matkin frajer! Strašné, kam to až dospelo
Water level view of a wild Alligator in Florida
Správa ako z HORORU! Keď sa policajti pozreli aligátorovi do úst, prešiel im mráz po chrbte
Woman hand holding big knife. Aggressive woman.
Napätie v Kolíne nad Rýnom: Po meste sa premávala žena s nožom! Polícia sa rozhodla konať
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump na súde v New Yorku 28. mája 2024 v New Yorku.
ODSÚDENÝ Trump hovorí o hone na čarodejnice: Dary sa mu len tak hrnú! Šialené, koľko peňazí dostal
Isild Le Bescová obvinila francúzskeho filmára Benoita Jacquota zo znásilnenia, ku ktorému vraj dochádzalo v čase, keď bola neplnoletá.
Foto
Slávny režisér v problémoch: Trestné oznámenie! Otrasné, čoho sa mal dopustiť na maloletej
Geneva, Switzerland - April 15, 2019: United Nations sign located outside the United Nations Office in Geneva - image
Pomocná misia OSN v Iraku po 20 rokoch končí: Poznáme termín, podľa Bagdadu ju už netreba
Sharapovová sa v roku 2004 len ako 17-ročná stala šampiónkou Wimbledonu.
Foto
Sexi ako nikdy predtým: Bývalá víťazka Wimbledonu sa zmenila na nepoznanie!
Prezidentka Zuzana Čaputová počas osobnej audiencie s pápežom Františkom vo Vatikáne.
Aktualizované
Prezidentka Čaputová znovu vycestuje za pápežom: Aha, kto s ňou pôjde na osobné stretnutie