Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Krkavčia matka Alžbeta opäť pred súdom: Je vinná aj za smrť prvorodeného Paťka?

Zabitie jedného synčeka priznala, smrť druhého odmieta. Na súde v Leviciach sa začalo ďalšie pojednávanie s Alžbetou Zlatňanskou (31).

Už teraz si za mrežami odpykáva 15-ročný trest za smrť len párdňového synčeka Jožka († 9 dní). Tentoraz ju prokuratúra viní z toho, že mala závažným spôsobom týrať aj prvorodeného Paťka († 25 dní). Ak jej zločin týrania blízkej a zverenej osoby dokážu, jej pobyt v base sa predĺži. Alžbeta Zlatňanská sedí za vraždu syna Jožka († 9 dní). V júni 2011 chlapčeka bezcitne vyhodila z 5. poschodia paneláka. Za tento ohavný čin jej hrozilo až 25-ročné väzenie, no po dohode s prokurátorom dostala napokon iba 15.

Polícia však pri vyšetrovaní Jožkovej smrti zistila, že krkavčia matka by mohla mať na svedomí i jeho bračeka Paťka († 25 dní), ktorý zomrel ešte v decembri 2009. Alžbetu preto obvinili aj z jeho smrti. „Cítim sa byť nevinná,“ povedala v pondelok na súde A. Zlatňanská a vzápätí odmietla vypovedať. Prokurátorka uviedla, že bezbranného Paťka mala matka dusiť, mal mať na tele krvné zrazeniny a pomliažedeniny, navyše opuch srdca a pľúc.

 

To všetko v súvislosti s týraním. „Nič také som si na malom nevšimol,“ povedal na pojednávaní dnes už bývalý Alžbetin manžel Jozef (40). Všetko vyvrcholilo 27. 12., keď otec rodiny našiel v izbe ležať malého Paťka už bez známok života. „Z nosa mu tiekla krv a na tvári mal hnedé škvrny. Snažili sme sa ho oživiť, bol však mŕtvy. Keď som odchádzal z domu, nič mu nebolo,“ povedal na súde.

Príčinou Paťkovho úmrtia mal byť syndróm náhlej smrti novorodenca, no pri pitve sa zároveň ukázalo, že na dieťati bolo opakovane vyvíjané fyzické násilie. Obaja bračekovia ležia spolu v jednom hrobe. Ak teraz Alžbete vinu dokážu, hrozí jej zvýšenie súčasného 15-ročného trestu.

Za rovnaké ohavnosti len podmienka

Jún 2007 - Osemnásťročná Barbora S. porodila v byte rodičov na prešovskom sídlisku Sekčov po utajovanom tehotenstve. Bezbranného chlapčeka vzápätí vyhodila von oknom. Dieťa pád neprežilo. Mladá matka uzatvorila s prokurátorom dohodu o vine a treste a 14. februára 2008 ju odsúdili na 32 mesiacov s podmienkou na tri roky.

December 2009 - Strašný pohľad sa naskytol údržbárovi. V areáli banskobystrickej strednej školy našiel v igelitke zabalené mŕtve dievčatko. Novorodenca mala vtedy iba 17-ročmá matka vyhodiť z okna na treťom poschodí internátu, kde bývala. Mladá žena sa k vražde napokon priznala a svoj čin oľutovala. Vzhľadom na prejavenú ľútosť a nízky vek nakoniec dostala len ročný podmienečný trest.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Marko oslávil 16. narodeniny.
Kramárov syn Marko: Herectvo zavesil na klinec? Ide v šľapajach sestry
(ilustračné foto)
Zbláznil sa?! Motorkár havaroval a prešiel do protismeru: Strašné, koľko nafúkal
Foto
Obrovský smútok v lyžovaní: Tragicky zahynul taliansky reprezentant († 28) a jeho priateľka († 26)
Minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Erik Tomáš počas tlačovej konferencie po ukončení 7. zasadnutia vlády SR.
Začal sa vyplácať rodičovský dôchodok: Vyplatený bude jednorazovo
Boeing 747 (ilustračná fotografia).
Rozruch na letisku v Rusku: Zastavili prevádzku! Čo sa tam stalo?
Polícia pátra po nezvestnom 16-ročnom Patrikovi zo Žiliny
Foto
Mimoriadne pátranie! Len 16-ročný Patrik je nezvestný: Videli ste ho?
Ilustračné foto
Ktorá krajina má najvyšší štandard blahobytu v Európe? Aha, kde skončilo Slovensko!
Ilustračné foto
Čech v Bardejove dobodal 66-ročného muža! Strašné detaily, polícia ho obvinila
Ilustračné foto
Prekvapia nás na konci leta NÍZKE teploty?! Všetko môže zmeniť TENTO jav: Kedy sa tak stane
Branko Radivojevič a Juraj Slafkovský.
Radivojevič vytkol Slafkovskému jedno: Keby bol v kabíne Chára, tak...
Začal sa proces v korupčnej kauze s exšéfom SNS Jánom Slotom, vinu odmieta.
Trestné stíhanie exšéfa SNS v korupčnej kauze nebude prerušené: Slota trvá na svojej nevine
Adele
Vytočená Adele VYNADALA fanúšikovi: Extrémne drsná NÁLOŽ pred celým publikom! VIDEO