Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.06.2007 15:00 | Správy | Domáce správy

VIDEO: Výpoveď tajného svedka v kauze Malinová

VIDEO: Výpoveď tajného svedka v kauze Malinová
BRATISLAVA/NITRA - Aféra údajne napadnutej študentky maďarskej národnosti Hedvigy Malinovej (23) sa nanovo zamotáva! Nový zvrat v kauze priniesla včerajšia výpoveď svedka z Nitry, ktorý tvrdí, že pozná identitu hlavného útočníka. Nám sa podarilo získať od televízie TA 3 nahrávku rozhovoru, v ktorej muž opisuje útok a samotného páchateľa...

Čo viete o tomto prípade?
- Viem o tom, že sa stal a na svedomí ho má jeden mladík z Nitry. R. B. z Nitry, ktorý sa tým ani netají, ale snaží sa zostať v anonymite a z dôverných, jemu blízkych kruhov mám potvrdené, že áno, ten skutok spáchal on. Čo máte potvrdené?Je to dôveryhodné?
- Nerád by som sa vyjadroval, od koho to mám. Je to z blízkych rodinných kruhov a skutok sa stal v tom parku tak, ako ho opísala Hedviga Malinová. Chlapec, ktorý bol vtedy na obrazovke, a jeho portrét som poznal, bolo mi jasné, že to je on. Teraz ho môžeme spoznať?
- V čase, keď sa skutok stal, bol holohlavý, takže opis mu zodpovedal. Teraz sa snaží svoj imidž trošku zakryť, nosí čierne dlhšie vlásky. Čo konkrétne hovoril?
- Detaily presne neviem, viem len to, že sa ten prípad stal. Mám tiché priznanie z jeho rodiny, že sa to stalo. On sa niekomu priznal?
- Áno. Prečo ste sa rozhodli teraz prehovoriť pred médiami?
- Rozhodol som sa preto, že sa to ťahá už strašne dlho, a v podstate mi aj prekáža, že dievčina, ktorá za nič nemôže, nakoniec na to doplatí trestným stíhaním, že vinná je ona. Pritom ten skutok sa naozaj stal. Je vám to ľúto?
- Je mi jej ľúto a už to ďalej nechcem počúvať. Aj za cenu, že sa vystavujem nejakému nebezpečenstvu. Je mi jasné, že ten skutok sa stal. Orgány činné v trestnom konaní by mali trochu zapnúť a ísť po indíciách, ktoré púšťam do éteru. Čo viete o páchateľovi, patril k extrémistickému hnutiu?
- Nezaoberá sa ničím a patrí k extrémistom - nacionalistom, ktorí nenávidia Maďarov. Bohužiaľ, dievča bolo na nesprávnom mieste v nesprávnom čase a tento chlapec to využil. Myslíte si, že to mohol technicky stihnúť, aby sa iekde schoval?
- Býval vtedy veľmi blízko, na opačnom brehu rieky Nitra. Nebol to problém, dobre tam poznal zákutia. V tom parku sa stretávali a tam ju aj zbili. Prečo sa priznal rodine?
- On sa v podstate nepriznal. Jeho rodina na to prišla až vtedy, keď v televízii uvideli portrét. Sami boli prekvapení. Potom sa im priznal?- Po nejakom dohováraní, boli tam otázky a odpovede. Vycítili, že to bol on. Snažili sa to ututlať. Ako ututlať?
- Čakali na reakciu, čo sa bude diať. Od polície vyšlo, že skutok sa nestal. Myslel si, že je v suchu. Polícia ho nevyšetrovala, zadržali ho v Trenčíne na polícii. Bola preňho matka, ale je čudné, že ho trenčianska polícia pustila. Svedok pod drobnohľadom
Polícia muža pravdepodobne predvolá, aby podal vysvetlenie. „Ak má niekto akékoľvek informácie o trestnom čine, mal by to v prvom rade oznámiť orgánom činným v trestnom konaní, teda prokuratúre a polícii,“ dodal policajný hovorca Martin Korch. Minister Kaliňák neplánuje do prípadu zasahovať, podľa neho by však polícia nové informácie mala preveriť. Podľa informácií Nového Času polícia už preveruje dôveryhodnosť svedka. Jednou z možností je, že ide o vyrovnávanie účtov.

Na stránke spravodajskej televízie TA 3 si môžete pozrieť reportáž s výpoveďou svedka aj s reakciou policajného prezidenta Jána Packu a generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. K novej výpovedi v prípade Hedvigy Malinovej sa vyjadril aj jej právny zástupca Roman Kvasnica. Štábu TA3 sa podarilo skontaktovať sa s matkou údajného útočníka.

Polícia vypočuje muža, ktorý pozná páchateľa útoku na Malinovú >>

123553

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilaria Salis
Prípad, ktorý otriasol Talianskom: Antifašistku držali dlhé mesiace v domácom väzení, zachránili ju až eurovoľby
Vedúci predstavitelia krajín skupiny G7 na summite v Taliansku počas piatkových rokovaní.
Olympijské hry v Paríži sú za rohom: Lídri krajín G7 vyzývajú na dočasné zastavenie konfliktov
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj je pripravený rokovať o mieri: Koniec vojny na obzore? Takýto je plán
Foto
Obrovská tragédia: Futbalový reprezentant († 26) zomrel počas dovolenky!
Kolóna izraelských vojenských vozidiel opúšťa Pásmo Gaz v stredu 12. júna 2024.
Výbuch neďaleko mesta Rafah: Izrael hlási jednu z najväčších strát pre armádu
Foto
Mladej mame diagnostikovali RAKOVINU, teraz varuje: TÚTO vec z kúpeľne vyhoďte!
Foto
Maďarský futbal? Briti vysmiali Orbána: Popiera aj vlastné dogmy!
Francúzsky prezident Emmanuel Macron.
Francúzi opäť v uliciach, neodradilo ich ani sychravé počasie: Neuveriteľné, koľko ľudí demonštrovalo
Odborníčka si posvietila na to, o čom sa členovia kráľovskej rodiny rozprávali počas osláv.
Foto
Odborníčka ODČÍTALA z pier Kate, detí i Karola: HÁDKA na balkóne a priznanie kráľa!
Joe Biden (vľavo) a Recep Tayyip Erdogan
Erdogan podozrieva Bidena z vypočítavej volebnej taktiky: Toto má ukázať, či sú jeho zámery úprimné
Bača má na takéto situácie asi šťastie.
Foto
Juraj Bača NEVERIL vlastným očiam: Už ZASE?! Musel okamžite KONAŤ
Zdravotná sestra Julie sa podelila o svoje skúsenosti.
Sestrička z hospicu: Najhoršie a najlepšie veci, na ktoré ľudia zomierajú!