Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Hamšík urobil po zápase so Španielskom radosť chorému chlapčekovi: Oči bojovníka Edka žiarili šťastím!

Na túto známku nikdy nezabudne! Edko Deák (7) bojuje päť rokov so zákernou rakovinou. 

V najťažších chvíľach jeho krátkeho života mu na tvári vždy vyčarí úsmev futbalista Marek Hamšík (27), s ktorým sa chlapec stretol aj po skončení senzačnej výhry nad Španielskom. Hamšík tentoraz Edka prekvapil gestom, ktoré dojalo nielen chlapčekovu mamu, ale aj fanúšikov naokolo, ktorí sa neubránili slzám. Edko sa svojmu veľkému vzoru pochválil žiackou knižkou so samými jednotkami a futbalista mu pridal ďalšiu - za povzbudzovanie na štadióne a bojovnosť v súboji s ťažkou chorobou!

Edko prišiel so svojou mamou a starším bratom na žilinský štadión až zo Ždane pri Košiciach. Dlhá cesta mu nerobila problém aj napriek tomu, že stále podstupuje náročné chemoterapie a nie každý deň sa cíti dobre a môže sa smiať. Statočného bojovníka bolo vo štvrtok večer na zápase počuť a ani neskorá nočná hodina ho po jeho skončení neodradila od stretnutia s jeho idolom Markom Hamšíkom. 

„Marek, bolo to super! Ty si naša hviezda. Chodím už do školy, a rád. Najviac obľubujem matematiku, a keď hráme futbal. Vraj sa musím šetriť, ale dúfam, že už budem len zdravý,“ vyhŕklo z Eduška, keď sa stretol so svojím veľkým vzorom, a hneď vzápätí mu daroval vlastnoručne vyrobený gumený náramok.

Hamšík si ho dal na zápästie a Edkovi na revanš daroval okrem podpisu aj jednotku priamo do jeho žiackej knižky. Ťažko chorý chlapec sa mu totiž prišiel do Žiliny pochváliť tým, že mu konečne umožnili navštevovať školu. Závidím ti, máš samé jednotky. Ja som takým dobrým žiakom veru nebol. Pridám ti však aj svoju jednotku - za bojovnosť a fandenie,“ povedal svojmu najvernejšiemu fanúšikovi Hamšík.

Chorý chlapček žije futbalom

Pre Edka je Marek Hamšík veľkou psychickou vzpruhou, ale rovnako to platí opačne. Bojovnosť malého chlapca ženie športovca k najlepším výkonom. Keď som sa dozvedel, že Eduško príde na zápas, náramne som sa potešil. Vedel som, že v hľadisku budeme mať toho najvernejšieho fanúšika. Aj vďaka nemu sme napokon náročný zápas vyhrali, zložil Edkovi poklonu slovenský reprezentant. Dojatá Edkova mama Melánia (38) nešetrila slovami chvály. „Bolo to od neho veľmi milé gesto. Vidieť, že je nielen výborným futbalistom. Edka to psychicky neuveriteľne vzpružilo, lebo bez futbalu to ani nie je život. Naši futbalisti s Hamšíkom nám všetkým urobili nesmiernu radosť a my teraz možno máme od lekárov pokoj aj na rok,“ povedala Edkova mama.

 

Marek a Edko: Takto už štyri roky spoločne bojujeme!

9. júl 2011
Rok po vysnívanom stretnutí sa Edkovi objavili v hlavičke nové nádory. Hamšík dovtedy s chlapcom pravidelne telefonoval a sledoval jeho liečbu. Edko sa rozhodol podstupovať nevyhnutné chemoterapie v drese svojho idolu.

6. júl 2010
Vtedy trojročný Edko vyzýval na plagáte na darovanie krvi pre ďalšie choré detičky. Verejnosť sa dozvedela o jeho veľkej túžbe stretnúť sa s Markom Hamšíkom. Futbalista mu najprv poslal loptu a nakoniec k nemu prišiel priamo domov. 

19. apríl 2012
Edko sa dočkal vďaka Srdcu pre deti novej izby zariadenej v štýle jeho najobľúbenejšieho športu - futbalu. Odtiaľ dodnes sleduje všetky Hamšíkove zápasy.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Diaľnica D1 smerom na Brno pod vodou.
Foto
Česko je na nohách! Prívalové dažde im komplikujú život: Pripravujú sa na najhoršie
Ruský prezident Vladimir Putin a francúzsky prezidenta Emmanuel Macron.
Rusko si zavolalo na koberček francúzskeho veľvyslanca: Slová Macrona ich pobúrili
Ryan († 25) zomrel iba pár hodín po svadbe s Rosie.
Foto
Plánovali spolu veľkú budúcnosť, osud to videl inak: Posledné želanie snúbenca († 25) vám zlomí srdce
Geneva, Switzerland - April 15, 2019: United Nations sign located outside the United Nations Office in Geneva - image
To, čo chce Izrael od ľudí v Rafahu, pobúrilo OSN: Okamžite reagujú! Je to nehumánne, tvrdia
Na snímke zľava minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) a minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD) nad obcou Stavanisko.
Ministri hovorili pod Poľanou o návrhu zákona o ochrane prírody: Slovensko má výborné podmienky na ...
Building is On Fire. Fireman is Going Upstairs. Open Flames are Seen on Stairs.
Pneuservis v Rimavskej Robote zachvátili plamene: Zasahovať muselo vyše 30 hasičov!
Mužovi už pomôcť nedokázali.
Foto
Na Záhorí vedľa cesty našli ležať muža († 54): Záhadné okolnosti nešťastia
Foto
Nová hymna slovenských hokejistov: Na rockovom hite Tublatanky sa podieľal aj Šatan!
 Ženu zatkla polícia po tom, čo dotlačila mŕtvolu svojho strýka do banky, aby získala pôžičku!
PREHOVORILA žena, ktorá priviezla do banky mŕtveho strýka († 68): Nie som monštrum!
Americký prezident Joe Biden a izraelský prezident Benjamin Netanjahu.
Biden o útoku na Rafah: Nalieha na Izrael, s týmto musia podľa neho skoncovať
Obľúbená herečka Jennifer Aniston.
Foto
Jennifer Aniston zobrala fanúšikov do kúpeľne: Ukázala oveľa VIAC! Nespustíte z nej oči
(ilustračné foto)
Staré rany sú otvorené: Ako zomreli ľudia v bunkri Vlčia hradba? Znalec to povedal narovinu