Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.08.2014 19:31 | Šport | Futbal

8. kolo Fortuna ligy: Košice s Ružomberkom si body spravodlivo podelili, Myjava Trenčín neprekvapila

8. kolo slovenskej najvyššej futbalovej súťaže Fortuna ligy prinieslo dve remízy a jedno jasné víťazstvo v prospech Trenčanov.

Ružomberok - Košice

Hneď z prvej akcie Ruže padol aj gól, v 5. minúte Almaský ľavačkou spoza päťky vymietol pravý horný roh košickej "svätyne". Rýchly gól hostí nepodlomil, naopak zverencov trénera Radoslava Látala vyburcoval. V ďalších fázach Košičania boli o kúsok aktívnejší, aj nebezpečnejší. V 10. minúte mal vyrovnanie na hlave Škutka, ale stroskotal na Šavolovi. O tri minúty neskôr sa už Košičania dočkali, keď Novák perfektným lobom zaskočil domáceho brankára. V 17. minúte ružomberský stopér Kružliak tesne pred "veľkým vápnom" fauloval Nováka, ktorý následný priamy kop napálil iba do múru. V 25. minúte Šavol zlikvidoval tutovku Haskičovi, ktorý sa sám rútil na bránu Liptákov. V 41. minúte sa pred Stijakovičom ocitol Zreľák, jeho pokus o prehodenie ružomberského gólmana bol ale nepresný.

V druhom polčase, v ktorom až na úvod mali územnú prevahu domáci, no Košičania hrozili brejkmi, diváci do 64. minúty čakali na priamu strelu medzi žrde. Vyslal ju Novák a Šavol na dvakrát loptu skrotil. V 67. minúte sa až pred Šavola predral nebezpečný Novák, avšak v poslednej chvíli ho ešte stihol Ondrek zblokovať. V druhej časti polčasu sa hra odvíjala zväčša medzi šestnástkami, ani jedno mužstvo sa nedostalo do vyloženej šance. V závere, keď Liptáci pritlačili, mohol ju mať v 86. minúte Lupták, ak by z prvej nenapálil do nebies, či vzápätí Turčák, ktorý podobne naložil s nádejnou pozíciou. Zrodila sa tak deľba bodov.

 

Hlasy:

Ladislav Šimčo, tréner MFK Ružomberok: "Vstup do zápasu sme mali dobrý. Aj pred týždňom s Podbrezovou sme po vedúcom góle mali hluché minúty a teraz sa to znovu zopakovalo. Pustili sme súpera do dvoch šancí, ktoré nevyužil, napokon sme si nechali streliť gól z nakopnutej lopty z vlastnej polovice. To bola veľká chyba."

Radoslav Látal, tréner MFK Košice: "Sme radi za bod. Moje mužstvo vstúpilo do zápasu zle, keď sme rýchlo inkasovali. Potom mal Škutka stopercentnú šancu, neskôr aj Haskič, no nedali sme. Tam sa mohol zápas zlomiť. V druhom polčase sme stiahli hru na jedného útočníka a vpredu sme už boli neškodní."

 

MFK Ružomberok – MFK Košice 1:1 (1:1)

Góly: 5. Almaský – 13. Novák. Rozhodoval: Michlian, ŽK: Kružliak, Ondrek – Korijkov, Ostojič, 1503 divákov.

Zostavy
Ružomberok
: Šavol – Ondrek, Kružliak, Práznovský, Lovás – Gerát (81. J. Vavrík), Nagy – L. Lupták, Turčák, Almaský – Zreľák
Košice: Stijakovič – Mik. Tóth (90. Huk), Kavka (27. Ostojič), Bašista, Sekulič – Šinglár – Bukata, Korijkov, Haskič – Škutka (72. Diaby), Novák

Trenčín - Myjava

Hoci prvý náznak šance musel pred Šimonekom hasiť Ramón, úvod zápasu jednoznačne patril Trenčanom. V 7. minúte sa po ľavom krídle presadil Simon, ten však tiesnený zblízka bránu netrafil. O chvíľu na to sa prezentoval zaujímavou akciou aj druhý Nigérijčan Madu. Ten sa snažil prihrať do čistej šance Kubíkovi, pred ktorým zasiahol v poslednej chvíli Ciprys. V 19. minúte po pravom krídle potiahol loptu Holúbek, ideálne nahral z druhej vlny nabiehajúcemu Hajradinovičovi na šestnástku, no bosniansky stredopoliar loptu dobre netrafil. Aj zvyšok úvodného dejstva sa niesol v znamení aktivity domáceho tímu, no "kopaničiari" dokázali všetky útoky bezpečne odvrátiť až do 30. minúty. Vtedy ponúkol Kubík center na zadnú tyč Simonovi, ktorý hlavičkou pod brvno nedal brankárovi šancu. O chvíľu nato Kubík vyzval k zakončeniu Mišáka, vyznamenal sa však Solnička. V záverečných sekundách sa do príležitosti dostávali aj hostia. Zastavila ich ale píšťalka hlavného rozhodcu, ktorý kuriózne ukončil prvý polčas.

Spartak sa po zmene strán vytiahol z obrannej ulity. K výrazným šanciam to však neviedlo. V druhom polčase hre zo začiatku chýbal spád a vzruch v predbránkovom priestore. Po necelej hodine hry sa presadil Mišák, jeho center ale nebol presný a následné zmätky nedokázal útočiaci tím využiť. Nesúrodé akcie na oboch stranách pokračovali. V 70. minúte podnikla Myjava rýchly protiútok. Kastelovičov center vypadol Volešákovi z rukavíc, no Šimonek mal k lopte ďaleko. Pokoj na domáce kopačky priniesla 75. minúta. Simonove zakončenie gólman vyrazil pred striedajúceho Opatovského, ktorý loptu už iba dorazil do siete. O tri minúty mal tretí gól na kopačke Edmond. Po strele zblízka sa zaskvel vybiehajúci Solnička. V záverečných minútach si ešte šancu vypracoval Pekár. Skúšal odstreliť gólmana, no lopta skončila tesne mimo troch žrdí.

 

Hlasy:

Ivan Vrabec, tréner Trenčína: "Od začiatku sme mali zápas vo svojich rukách a diktovali sme tempo hry. Do desiatej minúty sme mali tri šance. V prvom polčase sme predviedli krásne akcie na jeden dotyk a nábehy, ale chýbala nám lepšia finálna fáza v zakončení. V druhom polčase bol súper častejšie na našej polovici, ale stále sme sa snažili držať hru vo svojich rukách a po strelení druhého gólu bolo po zápase."

Peter Gergely, tréner Myjavy: "Víťazstvo domácich je úplne zaslúžené. Prvý polčas sme hrali zakríknuto. Hráči AS boli rýchlejší. Keď sa naša hra po zmene strán výrazne zlepšila, dostali sme gól a bolo po zápase. Trenčínu gratulujem k trom bodom."

 

AS Trenčín – Spartak Myjava 2:0 (1:0)

Góly: 30. Simon, 75. Opatovský. Rozhodoval: Mastiš, ŽK: Hajradinovič - Kastelovič, 2614 divákov.

Zostavy:
AS Trenčín: Volešák – Čögley, Ramón, Kleščík, Madu (64. Edmond) – Mišák (70. Opatovský), Lobotka, Hajradinovič – Kubík (81. Mondek), Holúbek, Simon
Spartak Myjava: Solnička – Kastelovič, Jánošík, Černáček, Ciprys – Marček (84. Duga) –Kuzma (73. Bruško), Pekár, Daniel, Oršula (46. Sládek) – Šimonek

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Ryan († 25) zomrel iba pár hodín po svadbe s Rosie.
Foto
Plánovali spolu veľkú budúcnosť, osud to videl inak: Posledné želanie snúbenca († 25) vám zlomí srdce
Geneva, Switzerland - April 15, 2019: United Nations sign located outside the United Nations Office in Geneva - image
To, čo chce Izrael od ľudí v Rafahu, pobúrilo OSN: Okamžite reagujú! Je to nehumánne, tvrdia
Na snímke zľava minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) a minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Richard Takáč (Smer-SD) nad obcou Stavanisko.
Ministri hovorili pod Poľanou o návrhu zákona o ochrane prírody: Slovensko má výborné podmienky na ...
Building is On Fire. Fireman is Going Upstairs. Open Flames are Seen on Stairs.
Pneuservis v Rimavskej Robote zachvátili plamene: Zasahovať muselo vyše 30 hasičov!
Mužovi už pomôcť nedokázali.
Foto
Na Záhorí vedľa cesty našli ležať muža († 54): Záhadné okolnosti nešťastia
Foto
Nová hymna slovenských hokejistov: Na rockovom hite Tublatanky sa podieľal aj Šatan!
 Ženu zatkla polícia po tom, čo dotlačila mŕtvolu svojho strýka do banky, aby získala pôžičku!
PREHOVORILA žena, ktorá priviezla do banky mŕtveho strýka († 68): Nie som monštrum!
Americký prezident Joe Biden a izraelský prezident Benjamin Netanjahu.
Biden o útoku na Rafah: Nalieha na Izrael, s týmto musia podľa neho skoncovať
Obľúbená herečka Jennifer Aniston.
Foto
Jennifer Aniston zobrala fanúšikov do kúpeľne: Ukázala oveľa VIAC! Nespustíte z nej oči
(ilustračné foto)
Staré rany sú otvorené: Ako zomreli ľudia v bunkri Vlčia hradba? Znalec to povedal narovinu
Bývalý americký prezident Donald Trump.
Na Trumpa sa valia problémy zo všetkých strán: Sudca má toho dosť, urobil mu škrt cez rozpočet
Gregorová je známa svojou láskou k vareniu a pečeniu.
Gazdinka Hana Gregorová: Herečka za kulinárske skvosty minula majland!