Stihne Kucka napriek zraneniu EURO? Jeho brat v tom má jasno!

Necelé dva mesiace pred začiatkom ME 2024 sa objavila pre slovenskú futbalovú reprezentáciu ďalšia nepríjemná správa.

Necelé dva mesiace pred začiatkom ME 2024 sa objavila pre slovenskú futbalovú reprezentáciu ďalšia nepríjemná správa.

Fotogaléria

 Po tom, ako je veľmi otázna účasť obrancu Ľubomíra Šatku na šampionáte v Nemecku kvôli problému s členkom, sa nepríjemne zranil Juraj Kucka (37). Stredopoliar Slovana si poranil rameno v derby proti Trnave.

Na začiatku 79. minúty šiel Kucka do bežného hlavičkového súboja so slovinským reprezentantom v trnavských službách Adrianom Zeljkovičom (21). Vyskočil vyššie ako súper, ktorého si pravou rukou pridržal, lenže práve to sa mu stalo osudným. Jeho ruka totiž zostala na vysokom stredopoliarovi Trnavy, Kuckovi sa tak počas pádu pretočilo telo a z výšky spadol na svoju ľavú ruku.

Ďalší postup

Slovenský reprezentant zostal ležať na trávniku a po príchode zdravotníckeho personálu k nemu hneď bolo jasné, že bude musieť striedať. A hoci privolali aj nosidlá, skúsený hráč vstal a odišiel po vlastných. Bolo však evidentné, že má problémy s ľavou rukou.

„Kuco mal vyskočené rameno, preto hneď zo zápasu smeroval do nemocnice, kde mu lekári rameno napravili. Už je späť doma a absolvoval vyšetrenie magnetickou rezonanciou, momentálne čaká na výsledky vyšetrenia, ktoré určia ďalší postup pri rekonvalescencii,“ oznámil jeho klub ŠK Slovan Bratislava s tým, že verí v jeho skorý návrat na trávniky.

Brat verí

Je však otázne, či si Kucka v tejto sezóne ešte belasý dres oblečie. Dôležitejšie je však to, či stihne európsky šampionát v Nemecku, ktorý štartuje 14. júna. Záverečná príprava nášho národnému tímu sa začne po skončení klubovej sezóny, približne o mesiac.

Ultras Spartak Trnava a skupina Mladá Trnava počas derby so Slovanom zaujali ich pyroshow.
Počas derby Trnavy a Slovana šlo o život: Výbuch v sektore s deťmi! Zobraziť článok

Jeho brat Patrik je optimista. „Ďuro to mal vyskočené. Nevieme ešte detailné výsledky, ale EURO by mal podľa mňa určite stihnúť,“ nestrácal pozitívne myšlienky Patrik Kucka. Ak sa však chce Juraj aj dobre pripraviť na šampionát, musí sa vrátiť čím skôr, pričom rehabilitácia u starších športovcov prebieha o niečo dlhšie. Od momentu zranenia sa tak začal jeho boj s časom.

Otázny Šatka

Z marcového dvojzápasu reprezentácie musel predčasne kvôli zraneniu členka odísť stopér Ľubomír Šatka. Ten v tejto sezóne v drese tureckého Samsunsporu už hrať nebude, pričom je otázne, či sa stihne vyliečiť do ME. U ostatných reprezentantov zatiaľ vážne zranenia, ktoré by ich vyradili zo šampionátu, hlásené nie sú.

Majiteľ a hráč v jednej osobe - Jaromír Jágr.
V šatni Jágrovho Kladna to vrelo, odskákal si to kameraman: Choď s tým do prdele! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});