Počas derby Trnavy a Slovana šlo o život: Výbuch v sektore s deťmi!

Tribúna trnavských ultras bola počas včerajšieho derby so Slovanom prázdna, pričom prázdne miesta vypĺňali len vyrobené postavičky duchov.
  • 10Galéria
  • Zdroj: screenshot youtube.com/@ultrasspartak

Tribúna trnavských ultras bola počas včerajšieho derby so Slovanom prázdna, pričom prázdne miesta vypĺňali len vyrobené postavičky duchov.

Fotogaléria

„Domáci priaznivci sa dopustili opakovaného skandovania nenávistných protižidovských prejavov namierených nielen voči klubu ŠK Slovan Bratislava, ale v jednom prípade aj voči jeho konkrétnemu hráčovi,“ odôvodnila disciplinárna komisia (DK) Slovenského futbalového zväzu zatvorenie tribúny Spartaku.

Ďalšími dôvodmi mali byť aj početné používanie pyrotechniky či požiar, ktorý vznikol v dôsledku zapaľovania šálov a vlajky s motívmi bratislavského klubu.

„Pyrotechnika bola použitá spôsobom reálne ohrozujúcim život a zdravie nielen fanúšikov, ale aj hráčov. V dôsledku jej použitia došlo k zdokumentovaným zraneniam priaznivcov v sektore domácich,“ uvádzalo sa ďalej v rozhodnutí DK, ktorá Trnave okrem iného udelila taktiež pokutu vo výške 6 tisíc eur.

„DK SFZ aj vzhľadom k opakovaným recidívam považuje za adekvátne a potrebné, aby v nasledujúcom vzájomnom stretnutí bol sektor domácich ultras, v ktorom sa tieto nežiadúce prejavy vyskytujú, zatvorený,“ píše sa v správe.

Delobuch v sektore s deťmi

Uvedený trest však nezafungoval podľa predpokladov, keďže ultras sa zo spomínanej tribúny premiestnili do rohu futbalového štadióna za bránku. Práve v týchto miestach malo počas druhého polčasu dôjsť k odpáleniu delobuchu, pričom v bezprostrednej blízkosti celého incidentu sa mali podľa dostupných informácií nachádzať taktiež deti.

Samotní ultras klubu Spartak Trnava sa k celej situácii vyjadrili na svojej facebookovej stránke: „Aj touto cestou sa ospravedlňujeme za dementa, ktorý pokazil celkový dojem zo zápasu a hodil na spodnú tribúnu medzi deti svoj súkromný delobuch. Nie je to nikto z nás, bol za to aj patrične ,odmenený’. Takíto debili u nás nie sú vítaní. Snáď sa nikomu nič nestalo," uvádza sa vo vyjadrení.

Opakovane vyzývame, že delobuchy nebudeme tolerovať a akékoľvek svojvoľné použitie a nedajbože hádzanie medzi ľudí bude zakaždým radikálne riešené,“ zaznelo na záver.

Trnavskí ultras sa z dôvodu zatvorenia svojej tribúny presunuli do rohu v hornej časti štadióna, pričom práve pod touto oblasťou sa nachádzali aj rodiny s deťmi. Všetky udalosti, za ktoré bol klub pokutovaný, sa tak diali aj tentokrát, len v inej časti štadióna.

Hráčom chýbala početnejšia kulisa

„Nechápem. Ani neviem, čo bolo za tým. Ale keď zavrú jednu tribúnu a tí diváci môžu ísť na druhú, neviem, čo tým človek dokáže alebo čo sa zmení. Nechápem… A hlavne je škoda, že na takýto zápas môže prísť viac ľudí a oni nám zavrú celú tribúnu,“ vyjadril sa k vzniknutej situácii útočník Trnavy Michal Ďuriš (35).

Okolnosti zápasu však neboli ľahostajné ani niektorým hráčom belasých. „Osobne si myslím, že je to škoda. Naši vytvorili super atmosféru a aj trnavskí fanúšikovia vedia doma urobiť výbornú atmosféru. Mrzelo ma, že tam bolo také prázdno,“ povedal po zápase obranca Slovana Matúš Vojtko (23).

 

Slovenské futbalové legendy odohrali v španielskej Fuengirole exhibičné stretnutie.
Slovenské legendy podali v Španielsku hviezdny výkon: V bránke stál náš minister! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});