Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.04.2024 07:00 | Správy | Politika
FotoVideo

Prezidentské voľby ONLINE: Ivan Korčok priznal prehru, prezidentom je Peter Pellegrini

Slováci v sobotu rozhodnú o novom prezidentovi. V druhom kole prezidentských volieb sa medzi sebou stretli Ivan Korčok a Peter Pellegrini.

Fotogaléria
115
fotiek v galérii

V sobotu 6. apríla sa uskutočňuje v poradí šieste druhé kolo priamej voľby prezidenta SR. Postúpili do neho Ivan Korčok, ktorého podporilo 42,51 percenta (958.393) voličov, a Peter Pellegrini so ziskom 37,02 percenta, čo predstavuje 834.718 voličských hlasov. Sledujte celé volebné dianie s nami ONLINE.

1:56 Po sčítaných všetkých hlasov získal neoficiálny víťaz prezidentských volieb Peter Pellegrini podporu 53,12 percenta voličov. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov, ktoré zverejnil Štatistický úrad (ŠÚ) SR po spočítaní všetkých okrskových zápisníc.

1:50 Pred inauguráciou Petra Pellegriniho za prezidenta bude mať Hlas-SD veľký snem, kde budú voliť nového predsedu strany. Pre médiá to uviedol minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Verí, že bude zvolený dobrý predseda strany, ako je aktuálne Pellegrini.

1:30 Je mi veľmi ľúto, že to tesne nevyšlo. Ivan Korčok by bol výborným prezidentom. Uviedol to predseda opozičného parlamentného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Šimečka v reakcii na výsledky druhého kola prezidentských volieb.

 "Gratulujem Petrovi Pellegrinimu. Chcel by som veriť, že bude lepším prezidentom, ako je predsedom parlamentu. Mal by pamätať na to, že jeho úlohou je zastupovať všetkých občanov a občianky Slovenska - aj tých vyše milióna z nich, ktorí si priali za prezidenta Ivana Korčoka," uviedol Šimečka.

1:05 Predseda opozičného KDH Milan Majerský verí, že víťaz druhého kola prezidentských volieb Peter Pellegrini splní svoje sľuby a urobí všetko pre to, aby ľudí na Slovensku spájal, a nie rozdeľoval.

"Slovensko má nového prezidenta. Gratulujem Petrovi Pellegrinimu k zvoleniu a verím, že splní svoje sľuby a urobí všetko pre to, aby ľudí na Slovensku spájal, a nie rozdeľoval," uviedol Majerský na sociálnej sieti.

1:03 Predseda opozičnej SaS Branislav Gröhling gratuluje Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu v druhom kole prezidentských volieb a ďakuje všetkým občanom, ktorí prišli voliť.

"Chcem však vyjadriť odhodlanie, že budeme za stranu SaS zastupovať viac ako milión voličov, ktorí volili Ivana Korčoka," dodal Gröhling na sociálnej sieti.

0:45 Minister životného prostredia Tomáš Taraba (nominant SNS) pogratuloval Petrovi Pellegrinimu k víťazstvu v druhom kole prezidentských volieb.

"Buď dobrým prezidentom pre všetkých občanov. Ďakujem všetkým Slovákom, že ukázali sebavedomie a zdravý úsudok," uviedol Taraba na sociálnej sieti. Poznamenal, že Slováci jasne vyjadrili dôveru ich vláde a jej programu.

0:29 Premiér a líder koaličného Smeru-SD Robert Fico zablahoželal predsedovi koaličného Hlasu-SD Petrovi Pellegrinimu k výsledku v prezidentských voľbách, ktoré podľa priebežných neoficiálnych výsledkov vyhral. Fico dodal, že verí v stabilitu vládnej koalície a vyriešenie praktických problémov spojených s odchodom Pellegriniho z postu predsedu parlamentu. Uviedol to na tlačovom brífingu v Pellegriniho volebnom štábe.

0:25 Neoficiálny víťaz prezidentských volieb Peter Pellegrini poďakoval krátko po polnoci za hlasy všetkým voličom. Hovorí o obrovskom záväzku do budúcna, veľkej cti a zadosťučinení. Vďaku vyjadril aj koaličným partnerom.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, TASR, SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Vedci sú v strehu, toto sa ešte nestalo: Výsledky testov odhalili vážnu hrozbu
Medzi Christine Haycox a Hamzom Dridimom je až 34-ročný rozdiel!
Babička má muža mladšieho ako jej syn: Poviem vám, čo robíme spolu v posteli
Here Gérard Depardieu.
Herca Depardieua čaká súd: Dve ženy ho obvinili z niečoho odporného
Sisa je pri manželovi v móde odvážnejšia.
Foto
Juraj Lelkes prekvapil: Povedal TO na plné ústa! Sise diktujem... Jeho odpoveď by ste nečakali
(ilustračné foto)
Strach narastá: Nakazili sa ľudia ZOMBIE vírusom?! Znepokojivé zistenia
Ilustračné foto
Expríslušník nemeckej armády sa priznal k špionáži pre Rusko: Hrozivé, k čomu mal prístup
Český prezident Petr Pavel.
Český prezident: Strely Taurus pre Ukrajinu význam majú, ale...
Zuzana a Vlasto oslávili rok od začiatku svojho podnikania.
Foto
Belohorcová po kauze s NEVEROU vracia úder: Smršť vykonštruovaných a vymyslených sr*čiek!
beautiful lonely sand beach during sunset.
Nech sa páči, toto sú najkrajšie pláže na svete: Európa sa môže pochváliť suverénnymi prvenstvami
Matka sa vydala za svoju dcéru (ilustračné foto).
Veľké zmeny v Česku: Homosexuálne partnerstvá dostanú väčšinu manželských práv
Orava
Na Orave namerali niečo zvláštne: Je toto normálne?! Extrémna zmena
Jurajov syn Jerguško má po predčasnom narodení poškodený mozog.
Vdovcovi Valachovi praskli nervy: Ničíte mi súkromný život, vyse*te si oko!