Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.03.2024 18:30 | Správy | Zahraničné správy

6 jasných znakov, že ste zlí v SEXE: Prvý si na vás všimne každý!

Sex je intímna vec, o ktorej sa veľa ľudí rozpráva len s rumencom na lícach, či sa o nej najradšej nerozprávajú vôbec. Je však bežnou súčasťou každého vzťahu a vďaka nemu je na zemi vyše 8 miliárd ľudí. Sex však nie je len o plodení detí, no i o vášni a zbližovaní sa s polovičkou. Čo však môže prezradiť, že v posteli ste jednoducho poleno?

Psychoterapeutka, ktorá sa venuje najmä témam sexu a vzťahov Miranda Christophersová pre Daily Mail objasnila 6 jasných znakov, ktoré prezrádzajú, že v posteli nepredvádzate žiadne hviezdne výkony.

Chýba vám sebadôvera

"Ľudia nemôžu byť v posteli dobrí, uvoľnení, angažovaní, ponorení, ak sa cítia odsudzovaní alebo emocionálne neistí," vyzdvihla na úvod odborníčka. "Keď vám chýba telesná sebadôvera, necítite sa slobodní byť otvorení alebo spontánni, tak ste menej citliví," vysvetľuje Christophersová. To sa môže prejaviť aj tak, že chcete mať sex výhradne v tme či pod perinou.

Psychiatrička tvrdí, že pomôcť uvoľniť sa by vám mohli sviečky či príjemná hudba. Nedostatok sebadôvery vám však môže komplikovať aj bežný, každodenný život. Nadobudnutie sebaistoty by preto pre vás malo byť dôležité i z tohto aspektu.

 

Ľahko sa necháte rozptýliť 

"Dobrý sex je o tom, že ste spojení - strácate sa v pôžitku z neho, ani nepremýšľate o ďalšom pohybe, akoby ste spolu tancovali," vysvetľuje Christophersová. Ak sa necháte ľahko rozptýliť okolím, váš partner si to dozaista všimne.


Hanbíte sa s partnerom rozprávať o sexe

K tejto problematike sa pre New York Post vyjadrila odborníčka Vanessa Marin, podľa ktorej je rozhovor základom všetkého. Sexuálne problémy podľa nej často pramenia zo zlej komunikácie.

Náročnú diskusiu odporúča začať komplimentom: "Môže to byť niečo naozaj krotké, napríklad - 'Dnes ti to svedčí' alebo 'Máš naozaj krásne oči'. Môžete tiež ponúknuť nejaký kompliment o spojení, ktoré cítite" Christophersová dodáva, že pri takomto rozhovore je dôležité, aby ste si s partnerom predebatovali jeho túžby a naďalej ich sledovali, pretože sa môžu časom vyvíjať.

Nemeníte svoju rutinu 

Portugalská štúdia uverejnená minulý rok v časopise Journal of Sexual Medicine podľa New York Postu zistila, že muži majú tendenciu uvádzať vyššiu mieru sexuálnej nudy v dlhodobých vzťahoch v porovnaní so ženami. Je preto vhodné z času na čas sex "okoreniť".


Vášmu partnerovi sa "do toho nechce"

Jeden z jasných znakov, pri ktorom každý zbystrí a obáva sa, že sa niečo deje. Nemusí to však hneď znamenať, že po vás váš partner či partnerka netúži. Niekedy musíte znova nájsť spoločnú harmóniu. "Súhlas znamená, že obaja partneri chcú sex rovnako. Existuje však mnoho dôvodov, prečo sa úroveň túžby líši," vysvetľuje Christophersová. "Ak dávate prednosť rannému sexu a váš partner ho preferuje v noci, musíte sa o tom porozprávať a nájsť niečo, čo bude vyhovovať obom."

Cítite hanbu, ak nepodávate dobrý výkon

Christophersová radí zbaviť sa tlaku tým, že sa sústredíte na vlastné fyzické pocity, a nie len na partnerovo uspokojenie. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Jana Kirschner o nepríjemnom zážitku: Obrovská HANBA! Krik a urážky kvôli... To vážne?
Novela robí v systéme povolení akúsi hrubú čiernu čiaru
Novela stavebného zákona umožňuje amnestiu: Chcete zlegalizovať čiernu stavbu? Návod ako na to
Profesionálna MMA bojovníčka Melissa Balic.
Chlapi slintajú, ženy závidia: Na scéne nová najkrajšia MMA bojovníčka!
Roman Michelko
Michelko avizuje zmeny: Týkať sa majú tohto návrhu novely zákona! Súvisí to s umením
Tina hovorí, že priateľstvo s tanečníkom Vildom Šírom sa po šou neskončí.
Foto
Tina výrazne ZMENILA vzhľad: Po Let´s Dance je z nej iná žena! FOTO hovoria za všetko
Dominik Greif vychytal postup svojho tímu do 3. kola Španielskeho pohára.
Foto
Bývalý gólman Slovana môže podpísať životnú zmluvu: Chce ho TENTO veľkoklub!
Pri výsadbe nemusíte zostať len pri letničkách či trvalkách.
Foto
Vysaďte si najkrajší balkón v meste! TOP rastliny a bylinky do črepníkov
Stanka patrí v šou medzi favoritky.
FotoVáš Tip
Sexi Stanka z Ruže pre nevestu: Zbalila ju NAKA kvôli drogám!
vojaci
Máme nedostatok vojakov? Ministerstvo obrany pripravuje zmeny: Toto môže niekoho presvedčiť
Ilustračné foto
Tínedžer začal zbesilo napádať každého, koho videl: Útok neprežil jeden z policajtov
Príhovor prezidentky Slovenskej filmovej a televíznej akadémie Kataríny Krnáčovej dohnal prezidentku SR Zuzanu Čaputovú k slzám.
Foto
Slzy prezidentky Čaputovej v priamom prenose: Toto sú slová, ktoré ju dojali!
woman holding liver paper cut, hepatitis vaccination, liver cancer treatment, world hepatitis day
Slováci majú problémy s pečeňou: Alkohol za tým nehľadajte! Vinník je jasný