Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.02.2024 05:55 | Správy | Zahraničné správy
Foto

Vdova po Navaľnom († 47) chystá niečo veľké: Putin bude zúriť!

Odpoveď na otázku, prečo Alexej Navaľnyj († 47) zomrel, si nie je ťažké domyslieť. Otázniky sa však vynárajú ohľadom toho, ako z tohto sveta odišiel úhlavný nepriateľ ruského prezidenta Vladimira Putina (71). Jasno v tom má vdova po Navaľnom Julija (47).

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Z jeho smrti viní šéfa Kremľa. V pláne má tiež zverejniť detaily, ako aj mená a tváre tých, čo majú do činenia s vraždou jej muža. Julija Navaľná uviedla, že jej tím vie, prečo konkrétne Putin pred pár dňami zavraždil jej manžela. Motív chcú čoskoro zverejniť spolu s tým, kto presne a ako spáchal tento čin. „Povieme vám mená a ukážeme ich tváre,“ vyhlásila.

„Budem pokračovať v práci Alexeja Navaľného. Budem pokračovať v boji za našu krajinu. A pozývam vás, aby ste vstali spolu so mnou,“ burcovala Navaľná s tým, že chce žiť v slobodnom Rusku a chce ho pomôcť vybudovať. Ruské úrady tiež obvinila z ukrývania manželovho tela. Podľa nej tak čakajú, kým z neho nezmiznú stopy po nervovoparalytickej látke novičok.

Početné modriny

Putinov kritik sa podľa prvotných správ po prechádzke necítil dobre a upadol do bezvedomia. Ako krátko nato informovala prokremeľská televízia RT, opozičný líder zomrel následkom krvnej zrazeniny. To však Alexander Polupan, ktorý Navaľného liečil z otravy novičokom v roku 2020, označil za lož.

„Na to, aby sme ju diagnostikovali, potrebujeme vyšetriť živého pacienta, čo, ako vieme, nebolo vykonané. Alebo sa takáto diagnóza stanoví podľa výsledkov pitvy,“ povedal pre magazín The Insider. Tá však ešte nebola vykonaná. „Preto je stanovenie takejto diagnózy ako ukazovanie prstom na oblohu,“ dodal Polupan. Väzenskí lekári sa podľa portálu Al Jazeera často uchyľujú k tejto diagnóze pri opise podozrivej príčiny úmrtia.

Podľa najnovších tvrdení mal kritik Kremľa na tele modriny. Uviedol to pre portál Novaja Gazeta Europe jeden z nemenovaných záchranárov, ktorý informácie získal od svojich kolegov. Podľa neho mohli vzniknúť v momente, keď sa dotyčný zmietal v kŕčoch a ostatní sa ho snažili držať na zemi. „Povedali tiež, že mal na hrudi modrinu. Typ, ktorý pochádza z masáže srdca. Pokúsili sa ho teda resuscitovať a pravdepodobne zomrel na zlyhanie srdca,“ vysvetlil záchranár s tým, že nikto nehovoril nič o tom, prečo sa mu zastavilo srdce.

Nie je teda vylúčená ani možnosť ďalšej otravy Navaľného. Ako upozornil portál The Guardian, vlani v apríli kritik bojoval s obrovskými bolesťami žalúdka. Jeho tím v tom čase hovoril o pomalej otrave. Na to, či sa mohol Navaľnyj stať obeťou jedu, je podľa Polupana potrebné toxikologické vyšetrenie.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ktt, bar

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Bývalý slovenský futbalista bol ako nepríčetný: Po dedinskom zápase sa takmer pobil s fanúšikom!
Foto
Beckham priznal, čo sa naozaj dialo na oslave so Spice Girls! Tak TOTO nečakal
Polárna žiara v štvrti Bory v Bratislave 11. mája 2024.
Zlá správa pre všetkých nadšencov polárnej žiary: Tento faktor môže zamiešať karty, čo tvrdia odborníci?
Ilustračné foto
Najprv sa pohádali, potom ho († 56) bodol do hrude: V prípade nastal posun, takto to vyhodnotila polícia
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár
Blanár odcestoval na Ďaleký východ: Vieme, o čom sa bude zhovárať so svojím náprotivkom
Už vyše 300 obetí na životoch si vyžiadali záplavy vo viacerých afganských provinciách.
Foto
Krajinu sužujú ničivé záplavy: Prírodný živel usmrtil stovky ľudí, bilancia obetí stále stúpa
Nela Pocisková
Foto
Pocisková BEZ NOHAVIČIEK?! Z týchto záberov vám bude horúco: Herečka sa odviazala
Polícia obvinila muža z Medzilaboriec, ktorý sa vyhrážal mestskému policajtovi.
Váš Tip
Muž v centre Bratislavy spadol, pristavil sa pri ňom cyklista: Policajti neverili očiam, všetko zachytila kamera!
Polícia SR
Mŕtvy muž († 27) v Bratislave: Nové skutočnosti! Polícia prehovorila
(ilustračná foto)
Útok na reštauráciu! Hlásia mŕtvych aj zranených: Je za tým Ukrajina?
Foto
Dve rovnaké situácie, rozdielne verdikty: Poškodili rozhodcovia slovenský tím?
(ilustr. foto)
11 najčastejších príznakov RAKOVINY: Znepokojivé, čo je medzi nimi! Odhaľte zákernú chorobu včas