Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.07.2014 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Zbytočná smrť známeho trubkára († 40): Rodina nemá na pohreb!

Martin Ďurdina († 40), ktorý náhle zomrel na zlyhanie srdca, mohol podľa slov jeho partnerky Oľgy ešte žiť.

Hoci okamžite zavolala záchranku, otec 13-ročného Jakuba jej zomrel v náručí. Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby, ktoré záchranárov vyslalo k pacientovi, priznalo, že prísluš-ná operátorka počas tiesňového hovoru pochybila. Zlyhanie komunikácie však malo fatálne následky.

Keď začal mať Martin problémy s dýchaním, jeho priateľka okamžite zavolala na tiesňovú linku. Záchranári však prišli na nesprávnu adresu. Nastal komunikačný šum medzi volajúcou a operátorom záchrannej zdravotnej služby, na čo prišlo k zámene čísla domu za číslo poschodia, čo operátorka záchrannej zdravotnej služby pri príjme tiesňového volania uviedla do záznamu omylom, priznal vedúci riadiaceho a monitorovacieho strediska Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Ján Čižmárik.

 

Dodal, že posádka sa zdržala na zlej adrese šesť minút a k pacientovi tak prišla po osemnástich minútach po vydaní pokynu na zásah. Bolo však už neskoro. Martin zomrel v Oľginom náručí a záchranári sa ho márne snažili oživiť. „Keď som telefonovala, bola som v strese, lebo som vedela, že zomiera, išlo o čas. Keby prišli skôr, mohol ešte žiť,“ myslí si hudobníkova družka.

„Najprv sa musím porozprávať s Martinovou rodinou, ako a či to budeme riešiť,“ vyjadrila sa. Príslušnú operátorku však trest neminie. „Súčasťou nápravných opatrení budú i sankcie po dôkladnej analýze všetkých dostupných informácií a jednoznačnom preukázaní pochybenia zo strany zodpovedného zamestnanca,“ uviedol Čižmárik.

Skladajú sa na pohreb

Krátko po tom, čo hudobník zomrel, zorganizovala jeho kamarátka Katka Feldeková zbierku na pohreb. Martin bol päť rokov na voľnej nohe, nemal stabilný príjem, a teda ani žiadnu rezervu. Prakticky to, čo zarobil, aj minul. Predtým učil na umeleckej škole, no keďže mali málo žiakov, museli ho prepustiť,“ vysvetľuje priateľka Oľga.

Poslednej rozlúčky s muzikantom sa zúčastnia nielen jeho blízki a priatelia, ale aj známe tváre šoubiznisu. Ďurdina totiž spolupracoval s mnohými zvučnými menami slovenskej hudobnej scény. Na jeseň mal dokonca vyraziť na turné s kapelou Elán. „Veľmi nás mrzí, čo sa stalo. Bol to vynikajúci muzikant, ktorého sme si všetci vážili. Nech mu je zem ľahká a odpočíva v pokoji,“ vyjadril sa Jožo Ráž, ktorý sa na spoluprácu s trubkárom tešil.

Zaskočení ostali aj členovia Polemicu. „Martin bol náš dobrý kamarát. Keď sme nahrávali do pesničiek, ktoré sme chceli urobiť také zvukovo bohatšie, bol vždy prvá voľba, pretože s ním bola radosť robiť. Slzy sa mi tlačia do očí, lebo odišiel skoro, bez rozlúčky a všetkým je nám to veľmi ľúto,“ vyjadril sa Peter „Petko“ Opet z kapely Polemic.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Julija Navaľná sa stala veľkým kritikom Putina.
Podľa Julije Navaľnej boj proti Putinovmu režimu nesmie utíchnuť: Je to klamár, zlodej a vrah, odkazuje
Ruský prezident Vladimir Putin, v pozadí hovorca Kremľa Dmitrij Peskov
Ruská vláda podnikla rázny krok: Podala demisiu! Čo pripustil Peskov
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Šutaj Eštok o bombových hrozbách na školách: TOTO odkázal občanom
The Lotte World Tower in Seoul South Korea is one of the tallest skyscrapers in the world. Surrounded by smaller buildings and a the Han River.
TOTO neveští nič dobré: Mimoriadne otepľovanie prekonáva 50-ročné merania!
Slovenský reprezentant na odchode zo zámoria? Mal sa dohodnúť so slávnym klubom
Polícia SR
Obsah MAILU, ktorý spôsobil poplach na školách, ODHALENÝ: Teraz sme po celej vašej krajine!
Speváčka Monika Bagárová.
Čo sa stalo? Šokujúci krok Bagárovej: TAJOMNÉ vyhlásenie! Ľudí prosí o odpustenie
Ján Štilla (vľavo) dostal za vojnové zásluhy aj štátne vyznamenanie. Ján Mihálik má hrôzy vojny stále pred očami.
Prehovorili 100-roční veteráni z 2. svetovej vojny: Aké zverstvá sme zažili počas bojov!
Bývalý policajný funkcionár NAKA Branislav Bakoš dostal trest päť rokov väzenia.
Aktualizované
Hrozby na školách vyšetruje NAKA: Trestné stíhanie! Páchateľovi hrozí DOŽIVOTIE
Boeing 737 MAX 9 spoločnosti Alaska Airlines
Lietadlá Boeing pod drobnohľadom úradov: Viacnásobné incidenty zdvihli vlnu podozrenia!
Parlament bude mať v stredu ceremóniu so 150 zvolenými poslancami.
Zrušia sa poplatky za objednanie k lekárovi? Takto rozhodli poslanci
Ruský prezident Vladimir Putin.
Vladimir Putin zložil prezidentský sľub: Záverečná VETA, ktorá môže ovplyvniť celý svet!