16.11.2023 17:25 | Správy | Domáce správy

Jasné stanovisko Šimečku k programovému vyhláseniu: Neúcta voči voličom!

Vláda premiéra Roberta Fica (Smer-SD) si dôveru nezaslúži. Programové vyhlásenie vlády (PVV) nie je konkrétne a vláda nemá ambíciu ani schopnosti vládnuť v prospech občanov Slovenska. Vo štvrtok o tom na tlačovej konferencii v priestoroch Národnej rady (NR) SR informoval predseda Progresívneho Slovenska (PS) Michal Šimečka.

"Vláda ani vládni poslanci si nedokážu obhájiť svoj program. V pléne vystúpilo minimum ministrov, premiér mal veľmi krátky prejav. Je to neúcta voči občanom, ktorí sa zúčastnili na voľbách," povedal Šimečka.

Poslanci NR SR vo štvrtok tretí deň pokračujú v diskusii o PVV. Poslanci PS k diskusii pristúpili podľa Šimečku s úctou a rešpektom a v rozprave za PS vystúpil každý poslanec a každá poslankyňa. Vládny program podrobili odbornej kritike v každej oblasti.

Šimečka sa vyjadril aj k vyhláseniu predsedu NR SR Petra Pellegriniho (Hlas-SD), že médiá budú mať v NR SR obmedzené možnosti nahrávať či vysielať živé vstupy. A to do doby, kým predseda klubu Slovensko, Za ľudí, KÚ Michal Šipoš oficiálne neuistí vedenie parlamentu, že poslanci z jeho klubu nebudú zasahovať do vstupov iných politikov pre médiá. K zmene usmernenia došlo po stredajšom (15. 11.) incidente, keď poslanec Igor Matovič (Slovensko, Za ľudí, KÚ) vulgárnym slovným útokom narušil prípravu do živého vstupu poslanca Jána Mažgúta (Smer-SD).

pokračovanie
Viac k téme:

Iránski demonštranti vykrikujú slogany počas protiizraelského zhromaždenia pred britským veľvyslanectvom v Teheráne.
Tisíce Iráncov vyjadrilo podporu útokom voči Izraelu: Ulicami sa ozývali extrémistické hlášky smrti!
S Jožkom Bednárikom boli skvelí priatelia. Doma má odložené jeho rukopisy.
Bednárik († 65) na Pavlíkovú kričal, až sa rozplakala: Dnes mu ďakuje a ľutuje len to, čo nestihla
Dead man lying in coffin with flowers
Čo sa deje s našim telom PO SMRTI v 10 krokoch: Škvrny, zápach, červy a... Uff!
Juraj Slafkovský v drese Montrealu Canadiens.
Uniknutá FOTO vyvoláva veľké obavy o Slafkovského: Čo sa to deje?
Princ George a princ William.
V ťažkých časoch si vyrazili na pánsku jazdu: William zobral Georgea vypustiť paru! Kam išli?
Iránsky prezident Ebráhím Raísí (63)
Operácia Čestný sľub: Irán dosiahol útokom na Izrael všetky svoje ciele! Plánujú v bombardovaní pokračovať?
Hlavný tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st..
Weiss debatoval s majiteľom o posilách: TOTO potrebujeme v lete
Prímerie medzi Izraelom a Hamasom pokračuje;  vyjednáva sa o rukojemníkoch
Veľké sklamanie pre svet: Hamas odmietlo návrh na prímerie v Pásme Gazy! Čo bude nasledovať?
Zora Czoborová si užíva slnečné Thajsko.
Czoborová želá šťastný NOVÝ ROK: Nie, nešibe mi, tvrdí! Uvidíte FOTO a pochopíte
ilustračné foto
Veľké svetové krajiny reagujú na iránsky útok na Izrael: Odsúdenie a hlboké znepokojenie!
Makové buchty zo zemiakového cesta
Makové či mrkvové? Čas na buchty! S týmito receptami nič nepokazíte
(ilustračné foto)
Príšerný nález v Brazílii: Po rieke sa plavilo dvadsať mŕtvych tiel! Komu patria a čo sa stalo?