Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.11.2023 08:55 | Správy | Domáce správy

Na slovenskú politiku niečo výnimočné! Aha, čo urobil minister vnútra Šutaj Eštok

Na Slovensku nebýva zvykom, že by sa politici za svoje chyby a vyjadrenia ospravedlňovali. O to viac je prekvapujúce to, čo urobil ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka. "Politik sa musí vedieť ospravedlniť," týmito slovami začal minister svoje ospravedlnenie, ktoré zdieľal na sociálnej sieti.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Prednedávnom Matúš Šutaj Eštok nebol spokojný s rozhodnutím ohľadom Branka Kišša. Bratislavský mestský súd totiž vydal neodkladné opatrenie, podľa ktorého môže pôsobiť ako prvý viceprezident Policajného zboru. Minister vnútra však tvrdí, že na to nemal kompetenciu a rovnako to vraj potvrdí aj krajský súd. V tejto súvislosti ďalej uviedol, že potom bude minister spravodlivosti rozhodovať o tom, či v prípade sudcu nie je nutné podať disciplinárne konanie.

"Do úradu som nastúpil s presvedčením, že zákon a pravidlá musia platiť pre všetkých rovnako. A keď hovorím pre všetkých, tak v prvom rade aj pre mňa. Preto sa verejne ospravedlňujem sudcovi Michalovi Kubišovi za moje vyjadrenie, že by mu malo hroziť disciplinárne stíhanie za nezákonné rozhodnutie v prípade odvolaného viceprezidenta PZ," uviedol minister vnútra na sociálnej sieti.

Šutaj Eštok rovnako priznal, že jeho vyjadrenia sa mohli dotknúť viacerých sudcov a tvrdí, že ho to mrzí. "Moje vyjadrenie neprospelo vecnej diskusii aká je v podobných prípadoch nevyhnutná a mohlo sa dotknúť celého sudcovského stavu, čo ma úprimne mrzí. Nechcem byť ako bývalá ministerka spravodlivosti, alebo iní politici bývalej vládnej koalície, ktorí sa vyjadrovali nedôstojne na adresu viacerých sudcov," pokračoval.

"Naďalej však trvám na tom, že neodkladné opatrenie vydané týmto sudcom je nezákonné, nemalo byť vôbec vydané a už vonkoncom v tomto znení a Ministerstvo vnútra sa proti nemu bude brániť všetkými dostupnými právnymi cestami. Debata o nezákonnosť tohto rozhodnutia však musí ostať v čisto vecnej rovine," napísal minister vnútra na záver.

Výrokmi ministra vnútra a ministra životného prostredia Tomáša Tarabu (nominant SNS) na adresu sudcu Mestského súdu Bratislava IV sa bude v utorok zaoberať aj Súdna rada SR. Z neodkladného opatrenia, ktoré súd vydal, vyplýva, že Branko Kišš môže naďalej pôsobiť ako prvý viceprezident Policajného zboru.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, inv, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


water drop dripping from the tap and water shortage
Používanie vody podľa pravidiel: Katalánsko pristúpilo k vážnym krokom, po mesiacoh prišla nádej
Biely dom (ilustračná fotografia).
Biely dom pení: Uzavretie hraničných priechodov do Pásma Gazy je neprijateľné, tvrdia
Foto
Ramsay po generálke s USA: Som hrdý na všetkých hráčov!
Americký prezident Joe Biden.
Joe Biden dvíha varovný prst: Hrozí, že ľudia nebudú poznať pravdu, tvrdí
(ilustračné foto).
Nemci chcú mať obranu krajiny vo vlastných rukách: V hre je obnova povinnej vojenskej služby
Inaugurácia Vladimíra Putina
Expertka na reč tela si posvietila na Putina: TAJNÉ signály! Svojím telom povedal viac ako chcel
Ruský prezident Vladimir Putin.
Chystajú sa Rusi zaútočiť na Európu? Poľský minister varuje: Na toto si máme dať pozor
Foto
Počas tehotenstva sa jej ťažko dýchalo: Len jeden detail odhalil trpkú ranu osudu! Mamička bojuje o život
(ilustračné foto).
Príroda dáva Rumunsku jednu ranu za druhou: Zasiahlo ich ďalšie zemetrasenie
(ilustračné foto)
Napätie sa dá krájať! Hizballáh útočil dronmi proti izraelskej armáde: Mali svoj cieľ
Foto
Nádherný gól Juraja Slafkovského: TAKTO zažiaril pred bratislavským publikom!
(ilustračné foto)
Strach z novej MUTÁCIE koronavírusu: Slová expertov neveštia nič dobré! Zopakuje sa história?