Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.10.2023 00:00 | PR články
PR článok

Som onkologickou pacientkou a netuším, kto mi pomôže

Návod prináša nová unikátna brožúra, ktorú vytvorila Liga proti rakovine v spolupráci s Union zdravotnou poisťovňou.

Aké práva majú onkologickí pacienti? Čo im v čase choroby nahradí príjem? Na ktoré úrady sa majú obrátiť? Na otázky o sociálnej, ale i zdravotnej starostlivosti odpovedá onkologickým pacientom táto unikátna brožúra. Sprievodcu onkologického pacienta vytvorila Liga proti rakovine v spolupráci s Union zdravotnou poisťovňou a organizáciou Slovenský pacient. Cieľom praktickej publikácie je pomôcť onkologickým pacientom s orientáciou v novovzniknutej neľahkej situácii. Brožúra je odborne, pritom užívateľsky zrozumiteľne spracovaná, prináša v danom čase aktuálny súhrn informácií a reaguje na najčastejšie otázky samotných pacientov.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pr článok

„Občianske združenie Liga proti rakovine pomáha onkologickým pacientom a ich rodinám už 33 rokov. Z denno-dennej komunikácie s pacientami vieme, že v systéme sociálnej a zdravotnej starostlivosti sa človek často nevie zorientovať, môže sa v ňom ľahko stratiť. Práve preto sme iniciovali vznik tejto brožúry, ktorá pacientom prinesie praktický prehľad toho, na čo majú nárok a kto im môže počas liečby pomôcť. Publikácia je komplexná, obsahuje napríklad aj 7 tipov, ako sa vyrovnať so zmenami, ktoré prináša onkologické ochorenie,“ vysvetľuje výkonná riaditeľka LPR Eva Kováčová.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pr článok

Príprava odborných „Kompasov zdravia“ má v Union zdravotnej poisťovni dlhšiu históriu. Do rúk tisícov poistencov poputovali brožúry na rôzne témy ako stravovanie, duševné zdravie, reuma, zdravie seniorov či starostlivosť o novorodenca. Špeciálne vydanie Kompasu zdravia bolo venované aj onkologickým pacientom. Práve obsah tejto brožúry bol podkladom, z ktorého vychádzala Liga proti rakovine pri príprave Sprievodcu onkologického pacienta. „Sme veľmi radi, že pôvodný obsah brožúry venovanej onkologickým pacientom poslúžil Lige proti rakovine na doplnenie aktuálnych informácií tak, že vznikol užitočný sprievodca, o ktorý je mimoriadny záujem. V Unione sa snažíme pomáhať aj  osvetou a informovanosťou. Miesto toho, aby novodiagnostikovaný pacient musel vyhľadávať informácie o svojom ochorení na internete, kde môže natrafiť aj na dezinformácie či neaktuálne poznatky, stačí, aby siahol po našich brožúrach, e-bookoch či blogoch, ktoré vytvárame výlučne v spolupráci s odborníkmi. Tešíme sa, že Liga proti rakovine uvažuje rovnako a pomáha tak pacientom s onkologickými ochoreniami ľahšie zvládať nové situácie či samotnú liečbu,“ konštatuje riaditeľ Union zdravotnej poisťovne Jozef Koma.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pr článok

Liga proti rakovine rozdala už viac ako 5 tisíc brožúr, ktoré oceňujú aj zdravotné sestry. Sprievodca onkologického pacienta im uľahčuje komunikáciu s pacientmi a šetrí tiež čas na poskytovanie zdravotnej starostlivosti. Brožúru je možné jednoducho získať aj v elektronickej forme. Liga proti rakovine najnovšie spustila aj webstránku Miluj ma rovnako, na ktorej mapuje tabuizovanú tému intimity u onkologických pacientov. Na Slovensku pribúda okolo 40 000 ľudí s rakovinou ročne a vek onkologických pacientov klesá, LPR preto cíti potrebu hovoriť viac o otázkach intímnych ťažkostí, sexuality, neplodnosti či psychickom prežívaní ľudí s rakovinou.

Otvoriť galériu
Zdroj: Pr článok

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Pr článok

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Foto
Vážna nehoda autobusu: Hlásia niekoľko obetí a množstvo zranených! Mrazivá FOTO
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Rýchla práca mužov zákona: Eduard si nabudúce poriadne rozmyslí, či to spraví znova
Building is On Fire. Fireman is Going Upstairs. Open Flames are Seen on Stairs.
Detaily požiaru vo Veľkých Kostoľanoch: Plamene spôsobil škody za 1,5 milióna!
Predseda Výboru NR SR pre obranu a bezpečnosť Tibor Gašpar (Smer-SD) na rokovaní bezpečnostných a obranných parlamentných výborov krajín V4 v Prahe
Tibor Gašpar na rokovaní: Slovensko zaznamenalo nárast nelegálnej migrácie z Ukrajiny o 82 percent
Ilustračné foto
Útoky v Rusku: Militanti hodili výbušninu a začala sa paľba! Znepokojivé, čo sa tam deje
Ministri a poslanci odpovedali študentom na špeciálnej hodine otázok.
Foto
Žiaci sa spýtali politikov nezvyčajnú otázku: Odpoveď mali všetci rovnakú!
Dobrík sa snaží synovi pomáhať, ako vie.
Foto
Dojímavé slová herca Dobríka: Jeho synček je po 8 mesiacoch liečby späť doma aj v škole!
Štefan dcérku ľúbi a veľmi ju túži získať do starostlivosti.
Foto
Srdcervúci príbeh Štefana s dcérkou: Pol roka žili v stane na ulici! Aby sa mala Saška lepšie, musel sa jej vzdať
(ilustračné foto)
Agresívny mladík pri Kežmarku napadol policajta: Strašné, čo sa udialo v Ľubici
Refugees on a big rubber boat in the middle of the sea that require help. Sea with people in the water asking for help. Migrants crossing the sea
Pri gréckom dovolenkovom ostrove sa potopil čln: Hlásia jednu obeť! Čo sa tam stalo?
Produkty, pred ktorými varujú hygienici, radšej nepoužívajte.
Foto
Hygienici varujú pred nebezpečnou kozmetikou: TÝCHTO 18 výrobkov nepoužívajte!
Foto
Za šesť rokov majú 5 titulov: Kto z nich príde na šampionát?