Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Do Moniky so Šimonkom v kočíku vpálilo odzadu auto: Po náraze leteli ako bábky

V pondelok podvečer v obci Brusnica (okr. Stropkov) zrazilo auto Moniku (37), ktorá bola na prechádzke so svojím synčekom Šimonkom (1).

Do mamičky so synčekom vpálil od chrbta osobným vozidlom Ján (58) z vedľajšej dediny. Sila nárazu vyhodila telo matky do vzduchu ako bábku a napokon dopadla niekoľko metrov za auto. Šimonka náraz tiež vymrštil z kočíka, letel približne 3 metre a dopadol na cestu, kde mu hrozila smrť od okoloidúcich áut.

Mamička sa so svojím dieťatkom vracala z prechádzky na okraji dediny. Suseda ju zahliadla iba pár sekúnd pred nárazom z okna svojho domu. Pokojnú atmosféru v malej obci následne narušil tupý náraz, strašný krik a plač bábätka. Susede sa po vybehnutí z domu naskytol príšerný pohľad.

„Monika mala nohy zakliesnené pod plotom. Môj manžel jej ich pomáhal vytiahnuť. Vôbec nevedela, čo sa okolo nej deje. Neustále sa vypytovala, čo sa stalo a ako sa tam ocitla,“ povedala Novému Času suseda s tým, že vďaka duchaprítomnosti vodiča auta sa nestalo ďalšie nešťastie. „Šimonka totiž zobral hneď nabok z cesty. Šofér bol celý roztrasený a vydesený. On tú rodinu poznal,“ opísala suseda chvíle, keď chlapčekovi hrozilo nebezpečenstvo od okoloidúcich áut.

 

Na vine je mikrospánok

Tvrdý dopad na vozovku spôsobil Monike dvojitú zlomeninu panvy. Šimonko nakoniec akoby zázrakom vyviazol s ľahkými zraneniami, aj keď podľa svedkov z kočíka vyletel najmenej na tri metre. Za šťastný koniec takmer tragickej udalosti môže byť Monika vďačná tomu, že práve ona bola autu otočená chrbtom. Ak by vodič vpálil najprv do kočíka a nie do nej, následky by boli fatálne. Za všetko pritom môže mikrospánok. „Áno, spôsobil dopravnú nehodu,“ potvrdila prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Štyria v nemocnici

Do svidníckej nemocnice boli okrem mamičky a Šimonka prevezení aj vodič Ján a tiež jeho spolujazdec, ktorého zobral po ceste do dediny, keď ho videl ísť pešo po ceste. Najvážnejšie zranenia však utrpela Monika, ktorá sa bude liečiť niekoľko mesiacov. Podľa zasahujúcich lekárov ostatní účastníci nehody utrpeli len pomliaždeniny a odreniny. Podľa susedy sa na nešťastí podieľala aj Jánova prepracovanosť. Ani sa veľmi nečudujem, bol asi veľmi unavený. Pracuje na stavbe a v tej páľave je celý deň. Je to však dobrý človek a ľutujem aj jeho, dodala suseda. Šofér auta zatiaľ nebol obvinený.

Pred šiestimi rokmi Slovensko šokoval podobný prípad: Za smrť bábätka dostal ožran 4,5 roka

Kruté dni nového roka. Rodina Sedlákovcov bola 3. januára 2008 na prechádzke v centre Nitry. Odrazu sa na nich vyrútil vodič a na chodníku vrazil nielen do manželov, ale aj do kočíka, v ktorom bol ich päťmesačný synček. Dieťatko devastačným zraneniam na mieste podľahlo. Súd so šoférom sa naťahoval ešte ďalšie roky, ale ani jeho konečný trest rany na dušiach zroneného páru nezahojil.

Karim B. v čase dopravnej nehody šoféroval svoje auto opitý a bez vodičského oprávnenia. Potom, čo svojou bezohľadnou a nezodpovednou jazdou pripravil o život päťmesačné bábätko, svoju vinu pred súdom priznal. Proces sa naťahoval až do decembra 2010, keď si Karim vypočul konečný verdikt v podobe 4,5 roka za mrežami. „Čo k tomu dodať, je to tak, ako to je. Je to smutné, nedá sa to viac zobrať späť. Je mi to ľúto. Som ochotný znášať následky. Verím v spravodlivosť a objektivitu súdu,“ povedal vo svojej záverečnej reči.

Okresný súd v Nitre uznal Karima, ktorý šoféroval s 1,5 promile alkoholu v krvi, vinného z usmrtenia, ublíženia na zdraví a ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Rodičia zabitého dieťatka jeho trest podľa svojich slov prijali a splodili dcéru.

Vážnych nehôd pribúda

Príčiny nehôd
Podľa vyjadrení a analýzy polície sú najčastejšie príčiny smrteľných nehôd na slovenských cestách rýchlosť, nedanie prednosti, nedodržiavanie vzdialenosti medzi vozidlami, únava aj zlé sledovanie situácie v premávke. Ide pritom všetko o dôvody, kedy sú nehody skutočne zbytočné.

Gašpar sa hnevá
Po autobusovej nehode pri Piešťanoch, pri ktorej zomreli 4 dievčatá, ohlásil policajný prezident Tibor Gašpar „vojnu“ ťažkým nehodám na cestách. Vodičom odkázal, že hliadky budú aj tam, kde by ich nikdy nečakali. Začali aj s preventívnymi akciami. Situácia sa však podľa všetkého zatiaľ nelepší.

Mŕtvych najviac
Vedenie polície sa v januári pochválilo, že nehodovosť klesá a na cestách zahynulo vlani o 73 menej ľudí ako v roku 2012. Podľa Gašpara Slovensko stále spĺňa požiadavku EÚ, ročne znižovať počet obetí na cestách. V tomto roku by ich počet nemal prekročiť číslo 270.

6 smrteľných nehôd
Rapídne pribúdajú smrteľné nehody. Za prvých 161 dní tohto roka zahynulo pri haváriách už 117 ľudí. To je oproti vlaňajšiemu roku za to isté obdobie o 52 obetí viac. Za týždeň po nehode autobusu so školáčkami pribudlo na cestách ešte 6 mŕvych.

Pokuty zostávajú
Pokuty, ktoré polícia znížila začiatkom roka pre disciplinovanosť vodičov, sa zatiaľ meniť nebudú. Policajti ich však budú udeľovať v hornej hranici sadzby, priestupky sa nebudú riešiť dohovorom.

Pijú rovnako
Na cestách neklesá počet vodičov, ktorí šoférujú opití. Len za prvé štyri mesiace roka polícia chytila 1 605 vodičov, ktorým namerali viac ako jedno promile, čo je už trestný čin, za čo hrozí väzenie. Toto opatrenie ani po troch rokoch neprinieslo želané výsledky a alkohol za volantom nemá klesajúcu tendenciu.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Kate v marci priznala, že jej diagnostikovali rakovinu.
Blízka princeznej Kate po PRVÝKRÁT prelomila mlčanie: Je to naozaj ZLÉ
Developer zdemoloval pamätihodnosť Bratislavy.
Foto
Bratislava prišla o kus histórie: Vzácnosť prežila obe svetové vojny, teraz je fuč! Komu hrozí pokuta?
Foto
USA 18 – Slovensko 18 ONLINE: Vybojujú naši mladíci senzačný postup do finále?
Ruský prezident Vladimir Putin
Rusko tvrdí, že NATO sa pripravuje na konflikt: TOTO má byť DÔKAZ!
Nevideli ste tohto muža?
Zobral si bicykel a NEZAPLATIL: Polícia prosí o pomoc! Nevideli ste tohto muža?
2020 Kilá navyše nosila hrdo a s gráciou
Foto
Názlerová SCHUDLA 35 kíl: V tvári ju to úplne ZMENILO! Aha, ako vyzerá
Vozidlo Záchrannej zdravotnej služby.
Elektrikára († 38) pri Žarnovici zasiahol prúd! Muž ostal visieť na stĺpe
Rodičia dievčatku neverili dlhé mesiace.
Dieťatko fňukalo, že má v izbe strašidlá: Rodičia neverili, potom ostali v úplnom ŠOKU
(ilustračné foto).
Neďaleko Paríža došlo k streľbe: Hlásia zranených aj mŕtveho
Generál Štefánik
Politici si pripomenuli výročie smrti generála Štefánika: Pozrite sa, čo si o ňom jednotliví politici myslia
Patrícia bola účastníčkou Farmy 13.
Foto
Veľká RADOSŤ mladej farmárky: Prišlo nám do života šťastie z nebies! FOTO ako dôkaz
Dorazila Flašíkova exmanželka Monika Beňová v sprievode svojho syna Martina či Robert Kaliňák.
Foto
Netradičný pohreb mediálneho mága Flašíka († 66): Rozlúčiť sa prišla aj exmanželka Beňová a zástup politikov