Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.09.2023 17:15 | Správy | Zahraničné správy

Chcete ušetriť, ale nedarí sa? Mamička odhalila spôsob, ako na to! Stačí sa riadiť týmto pravidlom

Lydia Garner (43) sa stará o rodinný rozpočet, no pri dvoch deťoch to nebolo vždy ľahké. Trvalo jej nejaký čas, kým odhalila zaručený systém, vďaka ktorému dokážu nie len spokojne vyžiť, ale aj ušetriť. Je to pritom úplne jednoduché.

Mnoho domácností má problém si vôbec vytvoriť rozpočet a ak si aj nejaký vytvoria, nedokážu sa ho zas poriadne držať. To však nie je prípad Lydie. Za posledný rok totiž ušetrila za vedenie domácnosti viac ako 2 300 eur. Pri jednom úspechu to však neskončilo a v šetrení naďalej pokračuje. S informáciou prišiel portál Mirror.

Mamička zostavila denný rozpočet výdavkov, ktorý musí svedomito dodržiavať celá rodina. Ten považuje za hlavný krok k splneniu ich cieľa. "Pomáha nám byť zodpovednejšími. Ak jeden deň prehnane míňame, vieme, že to musíme neskôr vyrovnať," upresnila. Celkový denný rozpočet jej rodiny je pritom iba 61 eur. Rozdeľuje ho do rôznych kategórií, akými sú ranné potreby, obedy, potraviny, cestovné, účty za domácnosť a mimoriadne výdavky. Hlavne ranná rutina dokáže byť podľa Lydie najviac nákladná, preto na ňu spadá až 14 eur, no priznáva, že občas z toho minie pár eur na nejaké sladkosti alebo kávu.

Na účty za domácnosť si odkladá 23 eur, ktoré pokrývajú elektrinu a širokopásmové pripojenie. Pri výbere tej najvýhodnejšej ponuky sa obrátila na stránky, ktoré porovnávajú ceny jednotlivých dodávateľov a vybrala tých s najnižšími šaržami. Avšak práve potraviny dokážu značne odkrojiť z ich rozpočtu, z toho dôvodu menu plánuje dopredu. Denné náklady na stravu však tak byť vyššie ako 17 eur.

Každý deň rovnako odkladá 6 eur do pohotovostného fondu, ktorý využívajú pri opravách v domácnosti. Neskôr Lydia zistila, že s využitím sporiaceho účtu dokáže ušetriť ešte viac. Stále sa jej však zdalo, že míňa príliš veľa. Preskúmala teda všetky výdavky a ukázalo sa, že platí aj za služby, ktoré nevyužívajú. Tie tak hneď zrušila. Okrem denného rozpočtu myslí aj na ten mesačný, ktorý už zahŕňa rodinné voľnočasové aktivity. Systém spočíva v tom, že výlety si plánujú vopred. Ak chcú ísť deti napríklad do LegoLandu, predošlý mesiac musia minúť menej, ako si prvotne stanovili.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Do slovenského kádra už nikto nepribudne: TOTO je naša finálna súpiska na MS v Česku!
(ilustračné foto)
Hrozivá nehoda v blízkosti Senice: Auto sa zrazilo s motocyklom! Na ceste vyhasol ľudský život
Foto
Tréner Craig Ramsay vníma Slafkovského ako lídra: Z Juraja sme nadšení
(ilustračné foto)
Na Slovensku udrie v noci neobvyklý meteorologický jav: V tomto ročnom období je mimoriadne zriedkavý
Na snímke minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR Richard Raši (Hlas-SD) počas mimoriadnej 13. schôdze Národnej rady SR.
Koalícia sa zastala ministerky zdravotníctva: Podrží ju počas náročného odvolávania? Raši prezradil viac
Donald Trump s manželkou Melaniou a synom Barronom.
Najmladšieho Trumpovho syna čaká ťažká úloha: Prekvapujúce, do čoho ho otec navliekol
TK ministerky zdravotníctva SR Zuzany Dolinkovej k aktuálnej situácii v súvislosti s výstavbou novej Univerzitnej nemocnice v Martine.
Dolinková sa stala terčom ostrej kritiky: Opozícia jej vyčíta viacero krokov! Aha, čo o nej povedal jeden z poslancov
Z kilogramov navyše si ťažkú hlavu nerobí.
Pokroky Cibulkovej sa jej nedajú odoprieť: Sedemnásť kilogramov je fuč! FOTO
Ilustračné foto
Bude leto 2024 NAJHORŠIE v histórii? Slová meteorológov neznejú dobre: Na čo sa musíme pripraviť!
Vojnový konflikt v Pásme Gazy trvá už viac ako pol roka.
Mier v nedohľadne: Vyjednávači Izraela i Hamasu opustili miesto rokovaní
Netypická príprava Kanaďanov na štart MS: Namiesto tréningu výlet na Slovensko?
Shakira
Shakira ako PODVODNÍČKA?! O speváčke padlo rozhodnutie, na ktoré všetci čakali