Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.07.2023 10:44 | Správy | Domáce správy
Foto

Detské kardiocentrum dostalo prístroje špičkovej kvality: Lekári sú nadšení! Ako im pomôžu?

Rodičia budú mať o svojich drobcov zase o niečo menší strach a lekárov poteší rýchla a kvalitná diagnostika. V Detskom kardiocentre sa pacienti i zamestnanci tešia z noviniek, vďaka ktorým budú najmenším zachraňovať životy.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Pre choré dieťa nie je nič krajšie, ako návrat z nemocnice domov. Späť k rodine, hre, kamarátom a bezstarostným aktivitám. Cesta domov sa však pre pacientov Detského kardiocentra - pracoviska Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb v Bratislave, o krôčik skráti vďaka spoločnosti Lidl, ktorá sa rozhodla pacientom znova pomôcť. A to prostredníctvom kampane Dobré rozprávky skutočne víťazia nad zlom.  

Otvoriť galériu

Detskému kardiocentru v Bratislave diskontný reťazec venoval z predaja detských kníh špičkové prístroje v hodnote vyše 128-tisíc eur, ktoré budú každodenne pomáhať s efektívnejším vyšetrením aj liečbou detí.  "Naším cieľom je zlepšovať životy ľudí – našich zákazníkov, zamestnancov, partnerov, ale aj celej spoločnosti. Pracujeme na tom každý deň a cítime zodpovednosť, aby sme zjednodušili a zlepšili životy našich zákazníkov, zamestnancov a obchodných partnerov. Aj odovzdanie týchto prístrojov je súčasťou tohto poslania, ktoré by sme bez našich zákazníkov nedokázali napĺňať. Verím, že vďaka dobrým ľuďom, ktorí sa spojili pre správnu vec, zvíťazí mnoho detí nad zlou chorobou," povedala generálna riaditeľka Lidl Slovenská republika Zita Szlavikovics.

Otvoriť galériu

Nové prístroje potrebujú deti s vrodenými a získanými chybami srdca alebo poruchami rytmu. Pre Oddelenie arytmií a kardiostimulácie bude prínosom echokardiografický (ultrazvukový) prístroj na zobrazovanie anatómie a funkcie srdca. Prístroj slúži na diagnostiku, hodnotenie a sledovanie vývoja vrodených srdcových ochorení pred aj po operáciách, pri elektrickej stimulácii srdca či pri získaných srdcových ochoreniach. Chod oddelenia uľahčí aj nový prístroj na neinvazívne kontinuálne meranie krvného tlaku používaný pri vyšetrovaní vazovagálnej synkopy.

Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny zas obohatí špičkový ventilátor s negatívnym podtlakom určený pre kriticky choré deti s vrodenou chybou srdca (VCHS). Tento typ umelej pľúcnej ventilácie je extrémne dôležitý najmä u niektorých typov vrodených chýb srdca, pri ktorých štandardný ventilátor spôsobuje pacientovi hemodynamické problémy.

Primárka Oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny Ľubica Kováčiková bola z nových prístrojov nadšená. „Sme vďační za moderný dýchací prístroj pre deti s ochoreniami srdca. Prístroj podporuje dýchanie iným spôsobom ako štandardné dýchacie prístroje. Okrem toho slúži na dychovú rehabilitáciu, ktorá je zvlášť významná v skorom pooperačnom období. U detí s niektorými typmi vrodených chýb srdca tento špeciálny typ dychovej podpory môže zlepšiť aj funkciu srdca. Naše oddelenie opakovane dostáva podporu od spoločnosti Lidl, ktorá nám v minulosti darovala intenzívne lôžko pre kriticky chorých novorodencov. Za túto opakovanú podporu srdečne ďakujeme,“ uviedla.

Otvoriť galériu

Lidl už viackrát nadviazal na krásne slovenské tradície a ponúkol svojim zákazníkom čarovné rozprávky na motívy príbehov Pavla Dobšinského. Tento rok prešiel z audio rozprávok ku knihám s ilustráciami talentovanej Tiny Minor, charitatívny zámer však nezmenil. V predošlých piatich ročníkoch venoval dôležité prístroje všetkým novorodeneckým pracoviskám na Slovensku.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Martin Nikodým bude moderovať novú vedomostnú súťaž RTVS Všade dobre, doma naj.
Moderátor Nikodým zažíva poriadne trpké chvíle: V chlade, bez sprchy s ubúdajúcim kyslíkom!
Ilustračné foto
Obrovská CHYBA lekárov: Mužovi namiesto obyčajného zákroku amputovali... To si robia srandu?!
Ilustračné foto
V Maďarsku protestovali proti návšteve iránskeho exprezidenta: Čoho sa dopustil? Tak to snáď nie!
Propalestínsky symbol na ruke švédskeho speváka poznačil semifinále Eurovízie.
Najkontroverznejší čin Eurovízie? Na semifinále vystúpil spevák s palestínskou symbolikou! Organizátori reagujú
Shakira má pred súdom čo vysvetľovať.
Unikne Shakira obvineniam z daňových podvodov? Prokuratúra žiada o odloženie vyšetrovania!
Budúci prezident nevníma mier ako za samozrejmosť: Teraz stojíme pred zásadnou výzvou!
Francúzsky herec Gérard Depardieu čelí ďalšej žalobe za sexuálne napadnutie
Kontroverzný herec Depardieu: Po prepustení z väzby utekal do Česka! Aha, s kým ho prichytili
(ilustračné foto)
Slová vedcov vás prekvapia: Padnete na zadok, čo všetko dokáže a ako funguje náš mozog!
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Vláda rozhodla o osude ministerky zdravotníctva: Ako dopadlo odvolávanie Dolinkovej?
Foto
Končí tréner Weiss st. v Slovane? TOTO má byť jeho nový angažmán
Hrad Modrý Kameň.
Váš Tip
Hrad Modrý Kameň otvoril tohtoročnú letnú turistickú sezónu: Na čo sa môžu návštevníci tešiť?
(ilustr. foto)
Viete, čo znamenajú biele škvrny na nechtoch? Zbystrite, v jednom prípade môže ísť o život!