Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.07.2023 06:30 | Správy | Politika
Video

Drsná debata v Novom Čase! Bittó Cigániková vs. Krajniak: Hádka o Kollárovi, Klusovi aj právach LGBTI

Roztržku spustila téma ľudských práv. V Novom Čase sa tentokrát zoči-voči stretli Jana Bittó Cigániková zo SaS a Milan Krajniak zo Sme rodina.

Fotogaléria
4
fotiek v galérii

Politici, ktorí takmer tri roky zastupovali vládnu koalíciu, nemajú rovnaké názory na viacero vecí. Debata sa vyostrila pri odvolávaní Borisa Kollára, prestupe Martina Klusa z SaS do Sme rodina aj pri otázke práv LGBTI ľudí na Slovensku.    

ODVOLÁVANIE KOLLÁRA
 

Jana Bittó Cigániková: Nemá tam čo robiť, ale ja som mala iné povinnosti

- Na schôdzi som sa nezúčastnila, lebo som to nepovažovala za až tak dôležité. Mala som iné povinnosti, ale ja som ani nedala podpis na schôdzu. Nemám úplne rada tieto ošiale, lebo síce bojujem za ženy, ale nebojujem ani za pani Tabak, či pani Záborskú. Boris Kollár mal prijať sám zodpovednosť a odstúpiť. Nie pre incident, ktorý sa sám o sebe stal a prišlo k emočnému vypätiu pred 12 rokmi, ale preto, že zopakoval, že to bolo v poriadku a spravil by to znova. Osobne som sa o tom bavila a je to cez čiaru, neexistuje dôvod mlátiť kohokoľvek. Ale medzitým, ako sa stal ten incident, tak mali spolu dieťa a dovtedy sa nič nedialo, teraz pár mesiacov pred voľbami je najakútnejšie riešiť odvolávanie predsedu, ktorý sa nevie uvedomiť. Odvolaný by nebol, stali by sa dve veci - predseda parlamentu má čaro osobnosti, hovoril by ako zachraňoval svoje dieťa, čo nie je pravda a získal by na tom. Iniciátori, ktorí teraz najviac obhajujú práva žien nevedeli hlasovať za interrupčnú tabletku, Istanbulský dohovor a hlasovali za Záborskej návrhy o obmedzení interrupcii, teda Demokrati. Nemám chuť takýmto ľuďom pomáhať v kampani. Boris Kollár nemá byť na čele parlamentu a je mi ľúto, že kolegovia to tak nevidia. Myslím si to na základe toho, že on povedal, že to čo som spravil je v poriadku a zopakoval by som to. Ty dodávaš, že keby bolo ohrozené dieťa, ale ide o alibi. Stalo sa to potom, ničomu nezabránil, mal prijať zodpovednosť. Boris má ženy a deti ako spotrebný tovar a mohol sa k tomu postaviť chlapsky inak a v jeho pozícii sa to viac ako vyžaduje.

Milan Krajniak: Dobré, že zostal, bránil dieťa

- Nezamieňajme si príčinu s následkom. Boris Kollár nepovedal, že by len tak z plezíru hocikedy hocikoho vyfackal. Iba povedal, že ak by sa dostal do situácie, že by musel brániť život alebo zdravie svojho dieťata, tak by to urobil znovu. Nikomu by som neprial, aby sa dostal do takej životnej situácie ako sa dostal on. Nikto z nás nevie, ako by vtedy reagoval. Pani Cigániková má pravdu v tom, že to je kampaň. Keď si niekto zrazu po 13 rokoch spomenie, že sa niečo stalo a všetky tie veci, ktoré súvisia s očierňovaciou kampaňou na Borisa Kollára asi dokazujú, že to robíme dobre. Nesmierne vadíme progresívnym liberálnym médiám, kriminálnikom, oligarchom, ktorí média vlastnia a myslím si, že na rozdiel od iných strán my vieme v kampani hovoriť, čo sme urobili. Tí, ktorí to iniciovali, tak nevedia povedať, čo urobili, musia to prekrývať takýmito osobnými útokmi, k čomu sa my neznížime. Sme rodina nie je nikomu zaviazaná, môže byť jazýčkom na váhach a môže rozhodnúť ako vláda po voľbách bude vyzerať. Nie sme zaviazaní oligarchom. Nás nikto neriadi, rozhodujeme sa slobodne a niekomu to strašne vadí. Násilie v rodinách bez ohľadu na to, či ho páchajú muži alebo ženy, najmä ak ho páchajú voči deťom treba odsúdiť a spoločnosť má voči tomu bojovať. Ale ak je to iba po rokoch jasná predvolebná očierňovacia kampaň navyše zo strany kriminálnikov a ľudí, ktorí boli odsúdení za to, že pred minulými parlamentnými voľbami robili to isté, tak v takom prípade si myslím, že Boris Kollár nemá odstúpiť. Myslím si, že sa k tomu postavil chlapsky, povedal aká je verzia jeho príbehu, ktorú potvrdili ďalší dvaja svedkovia. Práve preto, že chcel chrániť svoje deti, tak sa k tomu pol roka nevyjadroval, keď prišlo obvinenie, že zneužíva štát, tak sa už musel brániť.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, Martin Čeliga

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Propalestínsky symbol na ruke švédskeho speváka poznačil semifinále Eurovízie.
Najkontroverznejší čin Eurovízie? Na semifinále vystúpil spevák s palestínskou symbolikou! Organizátori reagujú
Shakira má pred súdom čo vysvetľovať.
Unikne Shakira obvineniam z daňových podvodov? Prokuratúra žiada o odloženie vyšetrovania!
Budúci prezident nevníma mier ako za samozrejmosť: Teraz stojíme pred zásadnou výzvou!
Francúzsky herec Gérard Depardieu čelí ďalšej žalobe za sexuálne napadnutie
Kontroverzný herec Depardieu: Po prepustení z väzby utekal do Česka! Aha, s kým ho prichytili
(ilustračné foto)
Slová vedcov vás prekvapia: Padnete na zadok, čo všetko dokáže a ako funguje náš mozog!
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Vláda rozhodla o osude ministerky zdravotníctva: Ako dopadlo odvolávanie Dolinkovej?
(ilustračná fotografia).
Deti sa vo štvrtok vrátia do školských lavíc: Ako vidí bombovú hrozbu ministerstvo vnútra?
Spomienkové zhromaždenie pri príležitosti 79. výročia oslobodenia Bratislavy.
Robert Fico odkázal Slovákom dôležité posolstvo: Mieru neprospieva, keď sa rozdeľujeme na základných veciach
Foto
Končí tréner Weiss st. v Slovane? TOTO má byť jeho nový angažmán
ilustračné foto
Polícia zadržala muža, ktorý nahlásil bombu na súde: Hrozí mu niekoľko rokov vo väzení!
Hrad Modrý Kameň.
Váš Tip
Hrad Modrý Kameň otvoril tohtoročnú letnú turistickú sezónu: Na čo sa môžu návštevníci tešiť?
(ilustr. foto)
Viete, čo znamenajú biele škvrny na nechtoch? Zbystrite, v jednom prípade môže ísť o život!