Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.06.2023 12:37 | Správy | Domáce správy
FotoVideo

Zamestnanci Amazonu ukázali veľké srdce: Priniesli radosť tým, ktorí to potrebujú najviac

Najväčšia dobrovoľnícka aktivita Naše mesto aj tento rok prilákala stovky ľudí, ktorým nie je ich okolie ľahostajné. Medzi nimi nechýbali ani zamestnanci bratislavského Amazonu. Tí sa do akcie zapojili už tretíkrát a tento rok ich prišlo rekordne veľa - až 270.

Fotogaléria
18
fotiek v galérii

Aktivita Naše mesto má za cieľ skrášľovať naše okolie a pomôcť tým, na ktorých sa častokrát zabúda. Najviac Amazoňákov zavítalo do Domova sociálnych služieb pre deti a dospelých Gaudeamus na Mokrohájskej ulici v Bratislave, kde sa postarali o to, aby sa tam ľudia cítili o čosi príjemnejšie. 

Otvoriť galériu

Pomohli s úpravou trávnatých plôch, skladaním skríň či natieraním zárubní. Klienti však môžu na tento deň s úsmevom spomínať aj pre iný dôvod. Amazoňáci si popri práci našli čas i na nich a postarali sa tak o príjemnú atmosféru, ktorá panovala počas celej akcie.

Zámerom Nadácie Pontis, ktorá podujatie organizuje, je pomoc neziskovkám, školám, prírode či pamiatkam. Amazon sa k tomuto zaujímavému počinu zapojil už tretíkrát, no i oni boli prekvapení, zamestnancov prejavilo záujem. „Sami sme boli týmto číslom veľmi milo prekvapení, je to až o 70 ľudí viac než pred rokom,“ hovorí Barbora Slivková, HR manažérka Amazonu, ktorá túto aktivitu spoluorganizovala.

Otvoriť galériu

„Tento rok nadšenci z takmer dvesto firiem pomohli v rámci 580 dôležitých aktivít od Michaloviec až po Bratislavu. Účasť firiem na podujatí Naše mesto je pritom dôležitá nielen pre samotné organizácie a miestne komunity, ale aj pre celú spoločnosť. Keď sa veľkí zamestnávatelia zapájajú do takýchto dobrovoľníckych aktivít, prejavujú svoju zodpovednosť voči miestu, kde pôsobia,“ uviedol Michal Kišša, CEO Nadácie Pontis.

Otvoriť galériu

Až 55 zamestnancov bratislavského Amazonu prišlo od skorého piatkového rána na Mokrohájsku 3 a i napriek nepriazni počasia chytili do rúk záhradné či maliarske náradie a pustili sa do práce.  „Táto lokalita bola úžasnou príležitosťou pre komplexnú pomoc. Vedeli sme v tomto areáli vypomôcť ako s úpravou vonkajších zelených plôch, teda vyplieť burinu či ostrihať kry, rovnako tak osviežiť novým náterom interiér alebo poskladať pre klientov centra nové skrine. Popritom sme pre nich stihli pripraviť športovo pohybové aktivity a dokonca sme si aj zatancovali,“ hovorí s úsmevom Barbora Slivková.  

Otvoriť galériu

Prioritou teda bolo, aby všetci spoločne strávili príjemný deň. Je totiž úplne iné vidieť svojho kolegu mimo kancelárskych priestorov. „Sme veľmi radi, že sme jednak pomohli a zároveň mali aj taký netradičný teambuilding,“ dopĺňa Slivková. „Aj po skúsenosti z minulých rokov už vieme, že takto strávený čas utuží vzťahy, prinesie nové zážitky. Naši zamestnanci majú veľkú chuť pomáhať. Sami nás vyzývajú k tomu, aby sme sa zapájali do čo najviac dobrovoľníckych projektov a prichádzajú aj s konkrétnymi návrhmi. Ak je to čo len trochu možné, vždy sa snažíme tieto návrhy aj zrealizovať,“ uzatvára.

Otvoriť galériu

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Martin Nikodým bude moderovať novú vedomostnú súťaž RTVS Všade dobre, doma naj.
Moderátor Nikodým zažíva poriadne trpké chvíle: V chlade, bez sprchy s ubúdajúcim kyslíkom!
Ilustračné foto
Obrovská CHYBA lekárov: Mužovi namiesto obyčajného zákroku amputovali... To si robia srandu?!
Ilustračné foto
V Maďarsku protestovali proti návšteve iránskeho exprezidenta: Čoho sa dopustil? Tak to snáď nie!
Propalestínsky symbol na ruke švédskeho speváka poznačil semifinále Eurovízie.
Najkontroverznejší čin Eurovízie? Na semifinále vystúpil spevák s palestínskou symbolikou! Organizátori reagujú
Shakira má pred súdom čo vysvetľovať.
Unikne Shakira obvineniam z daňových podvodov? Prokuratúra žiada o odloženie vyšetrovania!
Budúci prezident nevníma mier ako za samozrejmosť: Teraz stojíme pred zásadnou výzvou!
Francúzsky herec Gérard Depardieu čelí ďalšej žalobe za sexuálne napadnutie
Kontroverzný herec Depardieu: Po prepustení z väzby utekal do Česka! Aha, s kým ho prichytili
(ilustračné foto)
Slová vedcov vás prekvapia: Padnete na zadok, čo všetko dokáže a ako funguje náš mozog!
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Vláda rozhodla o osude ministerky zdravotníctva: Ako dopadlo odvolávanie Dolinkovej?
Foto
Končí tréner Weiss st. v Slovane? TOTO má byť jeho nový angažmán
Hrad Modrý Kameň.
Váš Tip
Hrad Modrý Kameň otvoril tohtoročnú letnú turistickú sezónu: Na čo sa môžu návštevníci tešiť?
(ilustr. foto)
Viete, čo znamenajú biele škvrny na nechtoch? Zbystrite, v jednom prípade môže ísť o život!