Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.05.2023 14:12 | Správy | Domáce správy

Matovič vypenil: Toto si nedovolil ani Mečiar, poslancom nedolialo svedomie!

Ďalších 24 hodín poslancom z demokratickej časti politického spektra „nedolialo" svedomie. Ako ďalej skonštatoval líder hnutia Igor Matovič na dnešnej tlačovej besede, ani Vladimír Mečiar si nedovolil to, čo hnutie Progresívne Slovensko, strana Sloboda a Solidarita (SaS) a Demokrati.

„Ani Mečiar ani raz neurobil to, že by nechal rokovať svojich kolegov o 40 návrhoch či novelách zákonov, prebehli by komplet rozpravy a na konci by zneužil svoju moc a väčšinu v parlamente, že by zablokoval hlasovanie o týchto návrhoch. A dupľom s tým, že tak znemožňuje možnosť prijatia týchto zákonov počas konkrétneho volebného obdobia," uviedol Matovič. Dodal, že na mieste spomenutých strán by sa hanbil. Aktuálne nevedel povedať, či hnutie bude iniciovať ďalšiu mimoriadnu schôdzu, v prvom rade sa musia poradiť v rámci poslaneckého klubu.

Zároveň neakceptuje výhovorky, že keď rozhodne väčšina v parlamente, automaticky je to demokratické. „Automaticky, keď väčšina rozhoduje, každé to rozhodnutie je demokratické? Keď väčšina, 95 percent ľudí vo fašistickom Nemecku súhlasila s vraždením Židov v referende, tak to bolo demokratické?," spýtal sa líder OĽaNO.

Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Anna Zemanová i predseda Demokratov Eduard Heger dnes pre médiá uviedli, že si vedia predstaviť zvolanie mimoriadnej schôdze v lete, na ktorej by sa návrhy v prvom čítaní z júnovej schôdze schválili. Matovič tvrdí, že je to jedna z možností, ktorú zvažujú. „Samozrejme, videli ste, ako pristúpili naši kolegovia k reparátu a neboli ochotní zvolať mimoriadnu schôdzu. Verte tomu, že nebudú ochotní zvolať mimoriadnu schôdzu niekedy v lete. Už dopredu viem, že to dopadne tak isto," skonštatoval.

Mimoriadnu 93. parlamentnú schôdzu poslanci dnes na dvakrát neotvorili. Predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina) preto ukončil 93. schôdzu. Poslanci hnutia OĽaNO a priatelia pôvodne požiadali o zvolanie mimoriadnej 92. schôdze so zvyšnými bodmi programu 90. riadnej parlamentnej schôdze.

Strany Sloboda a Solidarita (SaS) a Demokrati však poukázali na to, že do schôdze je zaradený aj návrh nezaradeného poslanca Tomáša Tarabu (Život-NS), ktorý chce "prakticky zrušiť špeciálnu prokuratúru". Klub OĽaNO následne svoj návrh stiahol a prišiel s novým návrhom programu, ktorý obsahuje len materiály z dielne OĽaNO a nedorokované vládne návrhy. Ani mimoriadnu 93. schôdzu sa však v pondelok na dva pokusy nepodarilo otvoriť.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Lonely sad woman deep in thoughts sitting daydreaming or waiting for someone  in the living room with a serious expression,  she is pensive and suffering from insomnia sitting on couch
Cítite, že sa s vami niečo deje? 11 príznakov rakoviny, ktoré by ste nemali ignorovať
(ilustračné foto)
Zahynul vojnový spravodajca ruských novín: Za útokom mali byť ukrajinské drony
Empty Courtroom Interior With Wooden Desk And Blurred Background
Neuveriteľné, čo sa stalo počas Trumpovho súdneho procesu! Muž sa v parku...
Nestarnúca kráska. Za zvodnou Andreou Verešovou otáčali hlavy všetci prítomní
Foto
Bratislavské módne dni plné známych tvárí: Sexi TELÁ na móle i v hľadisku! Uf, bolo sa na čo pozerať
(ilustr. foto)
Gruzínska mládež vyjadrila svoj názor: K týmto hodnotám majú blízko!
Moderátorka Kvetka Horváthová
Foto
Zmena profesie? Kvetka Horváthová zavítala do výrobne... To by ste nečakali!
Izraelské vojenské vozidlá vidieť neďaleko hranice Izraela s pásmom Gazy na juhu Izraela 3. januára 2024.
Spojené arabské emiráty začali rozsiahli humanitárnu operáciu v Pásme Gazy: Obnovia aj nemocnicu!
Andrej Babiš a Monika Babišová.
História vzťahu Babišových: Ako sa zo sekretárky stala žena miliardára
Aby mohla prísť veľká zmena, najprv musia nastať malé zmeny v každom z nás.
Horoskop od veštkyne Zany: HÁDKY s polovičkou i šéfom! Jedno znamenie čaká prekvapenie
Geneva, Switzerland - April 15, 2019: United Nations sign located outside the United Nations Office in Geneva - image
OSN varuje: Hrozí nám vznik nového frontu?
(ilustračná fotografia).
Severná Kórea otestovala superveľkú hlavicu: Odpálila aj nový typ protilietadlovej strely
Na snímke nový tréner MFK Zemplín Michalovce František Straka.
František Straka chce zažiť novú výzvu: Z Michaloviec do Afriky?