Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.05.2023 12:00 | Správy | Domáce správy
Foto

Kolosálny podvod ľudí pripravil o celoživotné úspory! Béreš z nich vylákal milióny: Zlyhali kompetentné orgány?

Prišli o celoživotné úspory! Nový Čas mal možnosť rozprávať sa s viacerými ľuďmi, ktorí sa stali obeťou kolosálneho podvodu. Ich smutné príbehy spájajú podobné okolnosti. Investovali veľkú sumu peňazí do nebankového subjektu, ktorý im sľuboval až 20 % výnosy na finančných burzách a minimálne riziká.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii
Namiesto toho im však nebolo vyplatené nič, hoci všetko vyzeralo veľmi seriózne. Všetky indície ukazujú, že podvodu sa dalo zabrániť, keby kompetentné orgány konali. Podozrivú firmu Axe Capital Group už medzičasom začali riešiť aj elitní príslušníci NAKA, jej konateľ Peter Béreš (32) skončil vo väzbe.

Obeťami špinavej hry sa stali aj manželia v strednom veku z Bratislavy, ktorí chceli zostať v anonymite. „Prišli sme asi o 40-tisíc eur. Verili sme nášmu dlhoročnému finančnému poradcovi. Povedal, že existuje nová spoločnosť s perfektnými referenciami, že vyplácajú pravidelne a majú mnoho spokojných klientov. Maximálne vraj môžeme prísť o 5 % vkladu. Od konca minulého roka nič nie je vyplatené. Mali sme aj aplikáciu, ktorá vyzerala na prvý pohľad úžasne a videli sme, ako sa naše peniaze úročia. Všetko to však bolo iba klamstvo,“ povedal nám pár, ktorý tak prišiel o celoživotné úspory. „Sme zdraví a máme prácu, ale to je jediné, čo nám ostalo,“ dodali zdrvení manželia.

Nešťastie a bezmocnosť

Podobne dopadol aj druhý, o čosi mladší manželský pár, ktorý investoval dokonca až 100-tisíc eur, ktoré boli pôvodne určené na stavbu rodinného domu. „Odporučil nám to rodinný známy, ktorý sa tiež stal obeťou tohto podvodu. Zobrali sme si úver, lebo sme išli stavať dom, a časť peňazí sme chceli investovať. V zmluve bolo garantovaných, že stratíme maximálne 5 %. Tvrdili, že peniaze preinvestovali, podľa aplikácie bol výnos okolo 25 %. Potom sme zistili, že nás podviedli, že táto finančná skupina vôbec nie je krytá NBS. Teraz máme na poli postavenú chalupu, nemáme ani nábytok. Človek sa teší na záhradku či bazén, namiesto toho sme peniaze niekomu podarovali a ešte aj budeme splácať pôžičku,“ hovoria nešťastní manželia.

Obrať o peniaze sa dal aj podnikateľ v strednom veku, ktorý za vidinou zisku vložil až 200-tisíc eur. „Mám firmu, ktorú som budoval celý život. Každé euro bolo poctivo oddreté. Myslel som, že na staré kolená s takouto investíciou pomôžem deťom a rodine. Oslovil som známeho, ktorý mi odporučil investovať do tejto spoločnosti. Robil dlhé roky vedúceho jednej banky. Tým sa mi vypli kontrolky, úplne som mu veril. No a takto to dopadlo,“ vraví nešťastný muž, ktorému táto investícia výrazne zníži životný štandard, hoci ešte nejaké peniaze má.

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: oand, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Príhovor prezidentky Slovenskej filmovej a televíznej akadémie Kataríny Krnáčovej dohnal prezidentku SR Zuzanu Čaputovú k slzám.
Foto
Slzy prezidentky Čaputovej v priamom prenose: Toto sú slová, ktoré ju dojali!
Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného zabili.
Odpoveď, na ktorú všetci čakali: Dal Putin zabiť Navaľného († 47)?! Vyzerá to tak, že...
Judge holding gavel in courtroom
Muž dostal za smrť mladíka podmienku: Zdrvená matka už stratila vieru v spravodlivý proces
Brazílska modelka Gisele Bündchen
Foto
Svetoznáma modelka v slzách: PLAČ pred policajtom! Dôvod vás zarazí
Slovensko neposilnia hráči z KHL na MS v Česku.
Foto
Slovenská reprezentácia obdržala skvelú správu zo zámoria: Ďalšie hviezdne posily?
Šéfkuchár Massimo bol so Samuelovej návštevy nadšený.
Foto
Samuel L. Jackson tajne na Slovensku! Šéfkuchár Massimo povedal pravdu: Takýto je hviezdny herec naozaj
(Ilustračné foto).
Začína kríza ruskej ropy? Ukrajina tvrdí, že Moskve spôsobila veľké straty
Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
TOTO spravil nahnevaný Ramsay počas zápasu s Českom: Je to neakceptovateľné!
Na snímke tréner hokejistov Slovenska Craig Ramsay.
Foto
Nahnevaný Ramsay spravil počas zápasu s Českom neobvyklú vec: Je to neakceptovateľné!
Kengura - albín je vzácna, často sa nevyskytuje.
Foto
Nová atrakcia v Stropkove: V najmenšej zoo majú kenguru albína! Rozkošné FOTO
Nešťastný koniec zábavy
Mládež si zvolila nebezpečnú zábavu: Mali obrovské šťastie! Policajti sú v pozore
NR SR
Na Slovensku funguje okolo 160 politických strán: Pribudnú ďalšie