Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.05.2023 14:00 | Správy | Zahraničné správy
FotoVideo

Kvôli opaľovaniu si prešla peklom: Šokujúce zábery mladej dievčiny! Sila, čo jej spôsobila rakovina

Kto z nás v lete netúži po snedom odtieni našej pokožky? Mladá dievčina z Mexika však rozhodnutie opaľovať sa trpko oľutovala a teraz varuje všetkých, aby sa vyhli rovnakej chybe, akú spravila ona.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Alondre Sierra z Mexika diagnostikovali smrteľnú formu rakoviny kože v roku 2019 po tom, ako si všimla, že jej znamienko na hlave rýchlo narástlo. "Farba znamienka sa tiež zmenila zo svetlej na tmavú vínovo červenú," začala rozprávať svoj príbeh 24-ročná dievčina na videu zdieľanom na sociálnej sieti TikTok. Keďže však v tom čase mala len 19 rokov, Alondra neprikladala zmenám znamienka väčšiu pozornosť. O tri roky neskôr, vo veku 22 rokov, sa Alondra rozhodla nechať znamienko vyšetriť u lekára, ktorý jej diagnostikoval melanóm - najzávažnejšiu formu rakoviny kože.

@alondra_sierrat Melanoma Monday 🖤 May is Melanoma and Skin Cancer Awareness Month! This month let’s all wear SPF daily (and re- apply) and protect our skin from too much sun/UV exposure and artificiallight sources. 🤕☀️🧴 A recommendation from my dermatologist, the most recognized as safe and effective sunblock that is best for all skin types by the FDA is any Mineral SPF that contains Zinc and Titanium Dioxide.🧴 @Alondra Sierra Melanoma is the most serious type of skin cancer. Melanoma occurs when the pigment-producing cells that give color to the skin become cancerous. It can grow and spread very rapidly, immediate attention should be given to avoid it reaching an organ or from spreading any further. It can be diagnosed to any age, gender, or skin type. And unfortunately those that have or had been diagnosed with Melanoma/Skin cancer have a high possibility of getting it again. Melanoma & Skin cancers are caused by too much exposure to sun & ultraviolet (UV) rays. To lower your risk of getting skin cancer, you can protect your skin from UV rays, sun exposure, lasers, and from artificial light sources like tanning beds, nail lamps, and sunlamps. Please, do your yearly skin & nail check with a medical professional. Go to a medical profesional to seek any advise or appropriate diagnosis. For any medical emergency please call 9-1-1. #melanomaawarenessmonth #melanomamonday #melanomaandskincancerawarenessmonth #melanomaawareness #ceravemineralsunscreen #larocheposaymineralspf #cancerfree #melanomaresearchalliance #cancerreconstructivesurgery #mineralspf #scalpflapreconstructionsurgery ♬ original sound - Mom

Ak vám video nejde prehrať, kliknite SEM.

V živote mladej ženy sa tak začal kolotoč vyčerpávajúcich procedúr, ktoré musela podstúpiť, aby jej rakovinové tkanivo odstránili. Podstúpila tiež rekonštrukčnú operáciu, ktorá zahŕňala rast extra kože, aby zakryla dieru, ktorá vznikla odstránením rakovinového tkaniva. V rámci procedúry nazývanej expanzia tkaniva jej pod kožu v blízkosti oblasti na hlave, ktorú bolo potrebné opraviť, vložili balónikovité zariadenie. To sa postupne naplní slanou vodou, čím sa pokožka natiahne a zväčší. „Keby som bola u lekára skôr, možno by som sa týmto operáciám vyhla,“ priznala.

Mladá žena zdieľala fotografie svojej hlavy počas liečby ako varovanie pre ostatných, aby si nechali skontrolovať materské znamienka a používali opaľovací krém. „Chráňme svoju pokožku pred umelým svetlom, ako sú soláriá, laser, nechtové lampy a slnko. Nezabudnite tiež denne používať opaľovací krém," dodala Alondra, ktorá si pre opaľovanie prešla doslova peklom.
 

Aké sú príznaky melanómu a nemelanómu nájdete na nasledujúcej strane →

pokračovanie
Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas, dans

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Totálny výbuch Juraja Slafkovského: Takéto slová by nechcel nikto počuť!
Foto
Česká expertka si rýpla do Slafkovského: Riešite ho, akoby neexistovali iní hráči!
Medzi bratmi Harrym a Williamom vládnu napäté vzťahy.
Karol zasadil Harrymu ďalšiu ranu: To, čo William dostal od kráľa, brat ťažko predýcha
Foto
Hnev slovenských hráčov po prehre s Nemeckom, Hudáček: Takýto zápas už nemôžeme odohrať!
Americký prezident Joe Biden
Správa, ktorú potrebujú ako soľ: Biden schválil novú vojenskú pomoc pre Ukrajinu
Na Harryho tvári bolo vidieť, že ho prítomnosť jeho rodiny veľmi teší.
Foto
Harry sa dočkal vrúcnych OBJATÍ od členov rodiny! Nedalo sa prehliadnuť, kto princa NEPODPORIL
Foto
Veľká dráma na úvod MS: Slováci siahali po obrate, no nevyšlo to!
(ilustračné foto).
SHMÚ varuje: Časť Slovenska bude kontrolovať teplomer! Prídeme o úrodu?
Chutný obed uvaríte aj z niektorých polotovarov.
TOP 100 múčnych špecialít: Pozrite sa, ako obstáli bryndzové halušky! Predbehli sme našich susedov?
78. zasadnutie Valného zhromaždenia OSN.
Valné zhromaždenie OSN schválilo prelomovú rezolúciu: To by mohlo zmeniť život Palestíne
Izraelská speváčka postúpila do finále súťaže Veľká cena Eurovízie.
Izraelská speváčka postúpila do finále v Eurovízii: Sledujte, čo sa dialo na pódiu! VIDEO
V nedeľu oslavujeme naše mamy.
Váš Tip
Na oslovenie mamy existuje v slovenčine veľa spôsobov: Ako voláte vašu najdôležitejšiu ženu vy?