Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.05.2023 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Viac chutí, ešte krajšie priestory! Nová Eurovea rozširuje aj gastronomickú časť

Nádherné prostredie, originálna trendová architektúra a neopakovateľná atmosféra. Taký je projekt Eurovea na nábreží Dunaja, ktorý sa rozšíril o novú časť a významne rozšíril ponuku.

Už od 25. mája bude Eurovea najväčším nákupným a gastronomickým centrom nielen na Slovensku, ale v celej strednej Európe. Po trinástich úspešných rokoch fungovania rozširuje svoje obchodné aj zážitkové zóny. Okrem nových obchodov a služieb tu návštevníci nájdu doslova gastronomické kráľovstvo. „Nový koncept Eurovea pozostáva z dvoch hlavných častí – z promenády, ktorej existujúca časť sa predĺži, pribudne šesť kaviarní a reštaurácií s letnými sedeniami a pavilónmi, bude tam pekné okolie, výhľady na Dunaj a voľnočasové aktivity pre návštevníkov,hovorí lízing manažérka projektu Eurovea Katarína Paule.

Otvoriť galériu

Foodcourt sa zdvojnásobí

Druhou veľmi dôležitou časťou je foodcourt, ktorý sa presúva z existujúcej nákupnej pasáže na atraktívne miesto ku kinám, kde zaberá celé poschodie. Hostia si tu budú môcť posedieť dlhšie, pretože sa predĺžia návštevné hodiny. V blízkosti je aj malé pódium, ako stvorené na organizovanie vystúpení a rôzne show či workshopy. Prevádzky vo foodcourte aj na promenáde budú pribúdať postupne. Nová stravovacia zóna sa zdvojnásobí, pribudne štýlový Food Hall a takto vznikne najväčšia gastro destinácia na Slovensku.

Otvoriť galériu

Moderný vizuál aj zábava

Okrem toho bude gastro časť unikátna aj z hľadiska vzhľadu, niečo také vkusné, moderné a zároveň príjemné na Slovensku doteraz neexistovalo a veľmi chýbalo. Inšpirácia pre vizuál foodcourtu a jeho rozvrhnutie vzišla zo spolupráce s medzinárodným architektonickým štúdiom Sonae Sierra (rebrendovali sa na Reify), ktoré sa podieľalo na celkovom dizajne projektu. Vychádzalo z gastro skúseností, ktoré spoločnosť získala z pôsobenia na španielskom a svetovom európskom trhu. Pre zákazníka to bude veľmi variabilné, primerane intímne, s rôznymi druhmi sedenia a osvetlenia, so zeleňou a s kvetmi. Foodcourt bude mať oddychové zábavné prvky s detským kútikom, lezeckou stenou, samozrejme, bude tam Food Hall, teda krátkodobo prenajímateľné kiosky, ktoré návštevníkom poskytnú široké možnosti vybrať si, na čo má práve chuť. Zaujme aj mimoriadne originálne riešenie Food Hallu s amfiteátrovým sedením s výhľadom na Dunaj.

Celkový dizajn vychádza z elementov vody, kameňa a zelene, ktoré súznia s brehmi Dunaja. Podarilo sa vytvoriť priestor pre zábavu aj oddych. Veľmi zaujímavé sú aj použité materiály – drevo, betónové dlaždice či kamenná podlaha.

Otvoriť galériu

Pestrá kuchyňa

Gastronomická ponuka reflektuje súčasné kulinárske trendy. Hostia si môžu vybrať jedlá od štandardnej slovenskej či maďarskej národnej kuchyne cez ázijskú, čínsku či tureckú kuchyňu až po rybacie špeciality a burgre či portugalskú a francúzsku pekáreň. Do novej gastro časti sa teda sťahujú prevádzky z už existujúceho foodcourtu, napríklad Chilantro, Nordsee, Sunshine či Schnitzel. K nim pribudnú nové prevádzky ako napríklad maďarská Csarda u Gazdu, KFC, svet čajov Milk Tea, americké bistro Amerikanos, indická kuchyňa Satyam, talianske Pomodorino i MILLETRANCI. Potešia aj reštaurácie na promenáde Urban Beach House, COMO CAFE a Mekáč.

Otvoriť galériu

Čo je čo

Aký je vlastne rozdiel medzi foodcourtom a Food Hallom ?

Foodcourt: jednoduché, rýchle občerstvenie, zákazník si vyberá jedlo a ukladá na podnos. V priestoroch Eurovea to však napriek rýchloobrátkovosti nie je len základná ponuka, ale ide o vyšší stupeň foodcourtu. Ľudia tu nájdu zaujímavé jedlá svetovej kuchyne ako napríklad v rôznych európskych metropolách.

Food Hall: je ešte viac špecializovaný na svetovú kuchyňu. Tam si vybrali miesto predajcovia, ktorí sa snažia operovať s chuťami, ktoré na Slovensku nie sú až také bežné. Ide teda o originálnu ponuku a autentické chute. Dizaj je viac prepracovaný a ponúka multifunkčné možnosti na trávenie času pri dobrom jedle či nápoji.

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Nestarnúca kráska. Za zvodnou Andreou Verešovou otáčali hlavy všetci prítomní
Foto
Bratislavské módne dni plné známych tvárí: Sexi TELÁ na móle i v hľadisku! Uf, bolo sa na čo pozerať
Moderátorka Kvetka Horváthová
Foto
Zmena profesie? Kvetka Horváthová zavítala do výrobne... To by ste nečakali!
Andrej Babiš a Monika Babišová.
História vzťahu Babišových: Ako sa zo sekretárky stala žena miliardára
V mestskom parku vysadili nové stromy.
Váš Tip
Jar priniesla do parku vo Zvolene nový život: Vysadili stromy, no to nie je zďaleka všetko!
Aby mohla prísť veľká zmena, najprv musia nastať malé zmeny v každom z nás.
Horoskop od veštkyne Zany: HÁDKY s polovičkou i šéfom! Jedno znamenie čaká prekvapenie
Geneva, Switzerland - April 15, 2019: United Nations sign located outside the United Nations Office in Geneva - image
OSN varuje: Hrozí nám vznik nového frontu?
(ilustračná fotografia).
Severná Kórea otestovala superveľkú hlavicu: Odpálila aj nový typ protilietadlovej strely
Na snímke nový tréner MFK Zemplín Michalovce František Straka.
František Straka chce zažiť novú výzvu: Z Michaloviec do Afriky?
Niekoľkodňové zrážky mierne zvýšili hladiny všetkých tokov na východnom Slovensku. Najviac sa dažde prejavili na prietokoch rieky Hornád.
Tragédia v Keni: Záplavy a silné lejaky si vyžiadali desiatky životov
The dead body is seen lying on the ground behind a cordon tape.
Telo mladej ženy († 22) našli v opustenom kostole: Hrozivé, v akom stave bola! Svedok doteraz nevie spať
Herectvo je Milkinou veľkou vášňou.
Foto
Úprimné priznanie Emílie Vášáryovej: Bez TEJTO veci si nevie predstaviť život!
Ovplyvnia parlamentné voľby náš dosah na eurofondy? Toto môže urobiť Európska únia!