Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.05.2023 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

6 mýtov o IPL epilácii. Nebojte sa vyskúšať túto skvelú metódu!

Prinášame vám najčastejšie mýty o IPL epilátoroch, ktoré predstavujú účinné riešenie v boji proti chĺpkom. Poradí vám aj skúsená dermatologička.

Epilátory s intenzívnym pulzným svetlom (IPL) si získali popularitu ako účinné, bezbolestné a dlhotrvajúce riešenie odstraňovania chĺpkov. Napriek ich rastúcej obľúbenosti však okolo IPL epilátorov stále existuje mnoho mylných predstáv a mýtov, ktoré môžu spôsobiť zmätok a dokonca niektorých ľudí odradiť od ich vyskúšania.

Najčastejšie mýty pri domácom odstraňovaní chĺpkov IPL epiláciou:

IPL epilátory sú škodlivé pre pokožku.
IPL epilátory sú bolestivé.
IPL epilátory fungujú na všetky typy chĺpkov a pokožky.
IPL epilátory sú drahé.
IPL epilátory odstránia chĺpky navždy.
IPL epilátory sú určené len pre ženy.

Mýtus č. 1: Sú škodlivé pre pokožku

Jedným z najrozšírenejších mýtov o IPL epilátoroch je, že poškodzujú pokožku. To jednoducho nie je pravda. Svetlo používané pri IPL epilácii nie je dostatočne silné na to, aby spôsobilo poškodenie či poranenie kože. „IPL je technológia využívajúca premenu svetelnej energie na tepelnú. Svetelné lúče, ktoré epilátor vydáva, zasahujú melanín vo folikuloch chĺpkov pod povrchom kože. Tým sa prerušuje cyklus dorastania chĺpku. Chĺpok sa zahreje a vypadne. Odstraňovanie chĺpkov pomocou IPL technológie je šetrné, bezbolestné a bezpečné. Je však potrebné dodržiavať odporúčané postupy,“ vysvetľuje MUDr. Jana Housková, skúsená lekárka v odbore všeobecnej, preventívnej a estetickej dermatológie.

Otvoriť galériu

Mýtus č. 2: Sú bolestivé

Hoci každý človek znáša bolesť inak, IPL epilácia vo všeobecnosti bolestivá nie je. Počas ošetrenia môžete na pokožke cítiť nanajvýš mierne brnenie alebo teplo. Vzhľadom na to, že pinzety na epilačnej hlave pri odstraňovaní chĺpkov neťahajú priamo pokožku, má na ňu epilácia minimálny dopad. Je preto skvelou voľbou aj pre chladné a suché obdobia, kedy príliš časté holenie môže dráždiť vašu pokožku. Na trhu nájdete prístroje, ktoré sa maximálne šetrne postarajú nielen o vaše nohy či podpazušie, ale aj o okolie intímnych partií, bikini oblasť či chĺpky na tvári vrátane miesta nad hornou perou. Jeden z najmodernejších a najrýchlejších IPL epilátorov pre domáce použitie Braun Silk-Expert Pro 5 dokonca automaticky optimalizuje silu každého záblesku podľa odtieňa vašej pleti, takže je epilácia rýchla, efektívna a najmä bezpečná aj k citlivej pokožke. Zaručuje šetrnosť k pokožke aj vďaka trom režimom, ktoré znižujú intenzitu svetla.

Mýtus č. 3: Fungujú na všetky typy chĺpkov a pokožky

Hoci sú IPL epilátory účinné na väčšinu typov chĺpkov a tónov pokožky, nemusia fungovať u každého. IPL sa zameriava na pigment vo vlasoch, takže nemusí byť účinný na veľmi svetlé alebo biele chĺpky a nemusí byť bezpečný pre veľmi tmavé odtiene pokožky. „Aplikácia IPL technológie sa výslovne neodporúča ani na opálenú kožu či v prípade plánovaného vystavenia sa UV žiareniu, a to ako slnečnému, tak aj soláriu. Je tu veľké riziko vzniku zmien sfarbenia kože v mieste aplikácie IPL a súčasne aj podráždenia pokožky po vystavení sa UV žiareniu. Aplikáciu pílingu bezprostredne pred alebo po epilácii tiež z dôvodu zvýšeného rizika podráždenia pleti neodporúčam,“ dodáva MUDr. Housková.

Otvoriť galériu

Mýtus č. 4: Sú drahé

Hoci počiatočná cena môže byť vyššia, ide o jednorazovú investíciu. Z dlhodobého hľadiska sú nákladovo efektívnym riešením na odstránenie chĺpkov. Ušetríte peniaze za drahé a časovo náročné ošetrenia v salónoch, za laserovú epiláciu či depiláciu voskom, a budete môcť používať zariadenie IPL doma, kedykoľvek budete potrebovať.

Mýtus č. 5: Odstránia chĺpky navždy

Navždy nie, ale na dlhý čas áno! Ani laserová epilácia od profesionálov nevie garantovať permanentné výsledky. Máme však pre vás dobrú správu. Technológia IPL výrazne spomaľuje rast chĺpkov a redukuje aj ich počet, a to aj na niekoľko mesiacov. „Pre dokonalý a dlhodobý efekt je nutné opakované ošetrenie v pravidelných intervaloch,“ upozorňuje MUDr. Housková.
A to preto, že IPL zachytí iba tie chĺpky, ktoré sú v rastovej fáze. Pri opakovanom a pravidelnom počiatočnom ošetrení a následne pri udržiavacích ošetreniach zostane pokožka dlhodobo hladká. Konkrétne epilátor Braun Silk-Expert Pro 5 zaručuje dlhotrvajúce odstránenie ochlpenia a hladkú pokožku celého tela až po čas 1 roka (pri dodržiavaní režimu, individuálne výsledky sa môžu líšiť). Chĺpkov sa vám bude tvoriť menej a porastú pomalšie. Na prvé viditeľné výsledky sa môžete tešiť už za 3 týždne.

Otvoriť galériu

Mýtus č. 6: Sú určené len pre ženy

Aj keď najčastejšími používateľkami IPL epilátorov sú ženy, aj muži, ktorí hľadajú dlhodobé riešenie na odstránenie chĺpkov, môžu z ich používania benefitovať. Odporúča sa im ho aplikovať od ramien nižšie, na miestach, ako je hrudník, chrbát a ruky. V prípade mužov sa neodporúča ošetrovať tvár, krk či oblasť genitálií. Vynechať by mali taktiež fúzy a chlpy na tvári, kde môže dosahovať nerovnomerné výsledky.

Otvoriť galériu

Na záver možno povedať, že IPL epilátory sú pre väčšinu ľudí bezpečným a účinným riešením odstraňovania chĺpkov. Nezabudnite vždy starostlivo dodržiavať pokyny a v prípade akýchkoľvek nejasností vyhľadajte odbornú radu.

Najlepšie IPL epilátory: A ako si správne vybrať domáci epilátor?

V súčasnosti máte na výber z veľkého množstva rôznych IPL epilátorov pre domáce použitie. Čo sú najdôležitejšie kritériá, na ktoré sa pri výbere zamerať? V prvom rade kvalita značky, technologické parametre samotného prístroja a dĺžka záručnej lehoty.

Jedným z najmodernejších IPL epilátorov pre domáce použitie je najrýchlejší a najúčinnejší epilátor Braun Silk-Expert Pro 5. V pohodlí domova si užijete bezbolestné a bezpečné ošetrenie od hlavy až po päty.

Až 1 rok hladkej pokožky (pri dodržiavaní režimu, individuálne výsledky sa môžu líšiť).
Na prvé viditeľné výsledky sa môžete tešiť už o 3 týždne.
Použitie aj na intímne partie a bikini oblasť (pubické ochlpenie a análnu oblasť).
Technológia Skin Pro 2.0 automaticky optimalizuje silu každého záblesku podľa odtieňa pleti.
Najrýchlejšie IPL záblesky až 125-krát za minútu.
Šetrnosť k pokožke, a to vďaka trom režimom, ktoré znižujú intenzitu svetla.
Využitie na celé telo vďaka rôznym hlaviciam pre nohy, ruky, tvár, oblasť nad hornou perou, podpazušie, hrudník, chrbát a intímne partie.
Určený aj pre mužov – IPL epilátor pre mužov od ramien nižšie.
Predĺžená záruka až na 5 rokov.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Ilustračné foto
Žena bojovala o život po tom, ako sa napila z kávy na letisku: ŠOKUJÚCI dôvod! Môže sa to stať aj vám
Richard Sulík
Sulík sa chce dostať do europarlamentu: Ochraňujme prírodu, ale nezničme si európsky priemysel, tvrdí
vojak
Je rozhodnuté: Krajina prispeje vojakmi do síl NATO! Takto to súvisí s vojnou na Ukrajine
Na snímke podpredseda vlády a minister životného prostredia SR Tomáš Taraba (nominant SNS) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Minister Taraba: Národné parky majú zabezpečené financovanie z Envirofondu
(ilustračné foto).
Ruské ministerstvo sa otriasa v základoch: Zadržali ďalšieho podozrivého! O čo ide?
Toto obdobie ženského životného cyklu môže trvať až sedem rokov.
Do prechodu sa dostávajú stále mladšie ženy: Ste jednou z nich? Toto radí odborníčka
Foto
Hokejový talent Dvorský o neúčasti na MS: Klamal by som, že...
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko).
Šimečka: Progresívne Slovensko odmieta využívanie druhého piliera na štátne investície
ilustračné foto
Ukrajina a Rusko si idú po krku: Správy o obetiach priniesli oba fronty!
Bojnický zámok
Keď prídete cez leto do Bojníc, ostanete prekvapení: Plánujú zmeny
K streľbe došlo v budove Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej na Námestí Jana Palacha v Prahe.
Streľba na UK ochromila Česko: Desivá udalosť zanechala rany na duši tisícom ľudí