Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.05.2023 10:11 | Správy | Domáce správy

Heger vs. Matovič: Poriadne ostrý konflikt! Líder Demokratov bývalému kolegovi nič nedaroval

Bývalý premiér Eduard Heger (Demokrati) je presvedčený, že šéf hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič by mal čo najskôr odísť z politiky, rovnako ako aj Richard Sulík (SaS) a Robert Fico (Smer-SD).

Matovičova cesta je podľa jeho slov cesta atómoviek, útokov a konfliktu. „Zvolil si si ju aj v tejto kampani. A preto sme z OĽaNO odišli, lebo po tejto ceste nechceme kráčať,“ uviedol Heger na sociálnej sieti v statuse adresovanom svojmu bývalému straníckemu šéfovi.

Matovičovi vyčíta, že problémy nerieši konštruktívne. Strana Demokrati chce byť podľa Hegera alternatívou k Matovičovi, Sulíkovi, Ficovi, extrémistom a ostatným politikom chaosu. Ako uviedol, Slovensku títo politici ponúkajú len ďalší chaos, hádky a zlosť. „Za tie roky, čo ty si trávil hodiny na tlačovkách a predstavoval atómovky, ja som si hrýzol do jazyka, aby sme my ostatní na pozadí mohli pripravovať reformy. To, že sa nám ich podarilo schváliť všetky, je po tvojom a Rišovom vyčíňaní zázrak,“ napísal Heger. Zdôraznil, že dnes už nemá dôvod nechať na seba a slušných ľudí v strane Demokrati ďalej kydať.

Matovič podľa Hegera uteká pred zodpovednosťou a pritom kope do ľudí, čo mu roky pomáhali. Pripomína mu, že bol šéfom OĽaNO, ktoré nominovalo bývalého ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana, a aj jeho. „Utekáš pred zodpovednosťou, že si ako premiér Vlčana na odporúčanie svojho šéfa poradcov Ľubomíra Ščasného nominoval za štátneho tajomníka ministrovi Jánovi Mičovskému. Dávno predtým, ako som sa ja stal premiérom,“ podčiarkol Heger.

Zároveň podčiarkol, že on hovorí od začiatku, že Vlčan bol ministrom jeho vlády a pred zodpovednosťou neuteká. Jedným dychom však dodal, že Vlčan doteraz nedostal z eurofondov vyplatené ani jedno euro. „Dal som všetko preveriť, spustili sa kontroly, komunikoval som so všetkými zodpovednými vrátane pani prezidentky. Vyšetruje to aj NAKA. A tak sa má k problémom pristupovať v normálnom svete,“ skonštatoval Heger.

Igor Matovič v pondelok uviedol, že Heger „exemplárne zlyhal“, keď sa dva týždne s kolegami z Demokratov snažil ututlať kauzu dočasne povereného ministra pôdohospodárstva Samuela Vlčana. Podľa neho sa navyše Heger po jej prevalení namiesto vyvodenia zodpovednosti snažil zbaviť zodpovednosti „a až nedôstojne sa verejne prosíkal prezidentke o pokračovanie vo svojej funkcii“.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: SITA

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Ruský prezident Vladimir Putin.
Ďalšia rana pod pás pre Rusov: Európska únia to nenechá len tak, pripravuje úder
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Aktualizované
Je rozhodnuté! NATO podá Ukrajine štedrú pomocnú ruku: Pozrite sa, čo dostanú
Meghan Markle
Meghan sa prepočítala: ODPADNETE, čo spôsobil jej nový kšeft! Smejú sa aj odborníci
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom?
Existuje súvislosť medzi menštruáciou a Mesiacom? Vedci pátrali po odpovediach! Prekvapivé zistenia
Ilustračné foto
Ukrajina o havárii ruského bombardéra: Slová o POMSTE! Mal ostreľovať tieto mestá
(ilustračné foto)
Akého najvyššieho veku sa dokážeme dožiť? Tak toto číslo by ste neuhádli!
Biely dom (ilustračná fotografia).
Vedeli USA o Izraelskom útoku na Irán? Šéf americkej diplomacie sa odmietol vyjadriť
Český prezident Petr Pavel.
Petrovi Pavlovi pribudlo na tvári krvavé zranenie! Ako sa to stalo? Strohá odpoveď hlavy štátu
Nehoda na bratislavskej D2: Tunel Sitina sa uzatvára! Tvoria sa kolóny
Bývalí partneri sa stále majú v zuboch.
Soukup a Hanychová: Drsná HÁDKA na ulici! Keď vyšiel Agátin muž, milionár sa nezdržal a... Fúha!
Ilustračné foto
Na Slovensko zavíta svetoznámy reťazec: Môžete sa tešiť na TIETO dobroty! To však nie je všetko