Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.05.2023 08:00 | Správy
Špeciálny projekt

Ideálne rodinné auto? Škoda Scala boduje výkonom, priestorom aj cenou

Ak hľadáte dokonalé rodinné auto a modely SUV sú zatiaľ nad váš rodinný rozpočet, tak už nemusíte hľadať. Škoda Scala je pre vašu rodinu dokonalým riešením. Otestovali sme ju za vás.

Okrem moderného vzhľadu, ktorý má v sebe všetky línie nových škodoviek, vás Scala hneď na úvod zaujme svojimi veľkorysými rozmermi. Už na prvý pohľad je jasné, že auto ponúka dostatok priestoru pre pasažierov, ale aj pre batožinu. Veľkorysý priestor získali nielen vodič a spolujazdec, ale tiež cestujúci vzadu. Na zadných sedadlách sa pohodlne usadia aj traja ľudia a nepociťujú nepohodlie ani pri cestách na dlhšie trasy. „Na zadných sedadlách je dostatok priestoru a sedí sa tu naozaj pohodlne. Scala ponúka dostatok priestoru pre nohy a nehrozí, že by ste si udreli hlavu ako v niektorých iných autách,“ hodnotí sedenie v zadnej časti Denisa.

Scala už od svojho uvedenia na trh láka aj svojím vzhľadom, ktorý je nadčasový. Hoci ju v blízkom čase čaká facelift, v Škode nechystajú žiadne zásadné zmeny. Scala má stále moderný vzhľad, ktorý obstojí pred konkurenciou.

Otvoriť galériu

Zbaľte celú rodinu

Škoda Scala je vďaka svojim rozmerom ideálnym autom pre mladé rodiny. Najmä pre také, ktorým rodinný rozpočet nedovoľuje zaobstarať si finančne náročnejšie SUV. „Pre rodinu s 1-2 deťmi je to ideálne auto, ktoré ponúka najmä výborný batožinový priestor s objemom 467 litrov. To znamená, že aj pri ceste na dovolenku do tohto auta zbalíte všetko, čo potrebujete,“ hovorí Richard, ktorý si Scalu osobne vyskúšal.

Pri ceste na krátky výlet sa do batožinového priestoru bez problémov vošli veci na cvičenie aj kolobežka pre dieťa. A batožinový priestor aj s týmito vecami stále ponúka dostatok miesta. Pri sklopených zadných sedadlách získa majiteľ batožinový priestor s objemom až 1 410 litrov.

Otvoriť galériu

Pohodlná jazda

Scala si srdce nového majiteľa okrem dostatku miesta získa aj svojimi jazdnými vlastnosťami. Aj v prevedení s manuálnou prevodovkou ponúka Scala plnohodnotný zážitok z príjemnej jazdy. „Zaujalo ma odporúčanie, ktoré vám auto dáva pri preraďovaní. Je to praktická vychytávka na čo najefektívnejšiu jazdu. Ak však chcete niečo svižnejšie, tak budete preraďovať podľa seba. Auto aj v zákrutách pevne sedí na ceste. Zrýchlenie je postačujúce na to, čo od rodinného auta potrebujete. Bola to veľmi príjemná jazda,“ dodáva Richard, ktorý oceňuje aj to, že pripojenie mobilného telefónu mu zabralo iba pár sekúnd a fungovalo bez problémov.

Nesporným benefitom Scaly je v týchto náročných časoch fakt, že modely tohto auta sú k dispozícii zákazníkom prakticky ihneď k odberu. Pri problémoch s dodávateľskými reťazcami v celom automobilovom priemysle je to výhoda, ktorú sa určite oplatí brať do úvahy.

Scala teraz výhodne

Ak vás model Scala zaujal, máte šancu ho získať o stovky až tisíc eur lacnejšie. Slovenský importér Škoda Auto Slovensko oslavuje 30 rokov pôsobenia na našom trhu. „Rozhodli sme sa toto jubileum spoločne osláviť. Práve preto sme pripravili fanúšikom našej značky limitovanú ponuku akčných modelov 30 edition prinášajúcich množstvo atraktívnych benefitov pre zákazníkov, ktorí sa rozhodnú pre modely Fabia, Scala, Kamiq alebo Karoq,“ hovorí riaditeľ spoločnosti Škoda Auto Slovensko Jaroslav Hercog.

Oslavná edícia prináša hneď niekoľko benefitov v podobe špeciálneho dizajnu diskov, poťahov, plakety „30 edition“ či bohatej štandardnej výbavy, ktorá zahŕňa viaceré bezpečnostné systémy. Každé vozidlo pritom zároveň získava zdarma servisný balík Basic na 5 rokov, resp. 75 000 kilometrov, čo v praxi znamená, že majitelia budú mať pokryté náklady spojené so základnou údržbou vozidla (materiál i práca) definovaných výrobcom. Okrem toho sa na akčné modely viaže aj finančný bonus vo výške od 500 do 1 200 eur, podľa zvoleného modelu, čo znamená celkové zvýhodnenie pre zákazníka až do 2 500 eur.

Model Scala získava špeciálne dizajnové prvky v interiéri, ako aj 17-palcové disky PROPUS Aero. Vo výbave nechýba infotainment systém BOLERO, alarm, zadná parkovacia kamera a ku komfortu tiež prispejú dažďový a svetelný senzor (Light and Rain Assist), zadné elektrické otváranie okien, bezkľúčové štartovanie KESSY či biele ambientné osvetlenie interiéru.

Otvoriť galériu

Základné parametre:

Maximálny výkon: 70 – 110 kW
Maximálna rýchlosť: 193 – 221 km/h
Zrýchlenie z 0 na 100 km/h: 8,1 – 10,9 s
Kombinovaná spotreba: 5,3 – 6,1 litra na 100 km
Objem batožinového priestoru: 467 litrov
Dĺžka: 4 362 mm
Šírka: 1 793 mm
Výška: 1 471 mm
Rázvor: 2 649 mm

Podrobné informácie o Škoda Scala nájdete TU.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Špeciálny projekt

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
Roman Malatinec (Hlas-SD)
Malatinec k novele o medveďoch: Ľudia na Slovensku na tento zákon čakajú
David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu